Brandbu Videregående Skole

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Advarsel

Denne artikkelen er mest sannsynlig skrevet av slakatarmer ved Gran Videregående Skole. Vær derfor oppmerksom på faktafeil og dårlige formuleringer!


«Internett? Det er bare tull!»

- Ledelsen om internett

«Mora di jobber ikke her!»

- Renhold om mora di, og hvor hun ikke jobber.

«Klasserom er til for å låses!»

- Innflyttet lærer om klasserom

«Det var noe du gjorde - over en lengre periode - da noe annet plutselig inntraff.»

- Fransklærer om WoW-raidet som ble avbrutt av informatikklæreren.

«Nå kan dere klappe igjen PC'ene deres! »

- En ikke helt godtroende lærer

Brandbu Videregående Skole (BVS), bedre kjent som Hadeland VGS avd. Godt Miljø, er en institusjon i metropolen "Brandbu". Institusjonen blir i dag hovedsakelig benyttet til disiplinær utdanning av umotivert ungdom. Mest kjent er BVS for sin ukonvensjonelle bruk av disiplinære midler som spanskrør og lobotomi.


Historikk[rediger]

Institusjonen ble stiftet i februar 1917, midt under 2. verdenskrig. Skolen var da hovedsakelig tiltenkt som utdanningsinstitusjon for spesielt begavede, men krigsskadde barn.

I 1968 fikk skolen status som universitet med 3 vitenskapelige ansatte og 6 studenter.

I 1976 åpnet landets første linje for spesialutdanning innen padde. Av studieretninger kunne det velges "GK paddefag" med påfølgende "VKI og VKII avansert paddeslikk". Undervisningen i padde foregikk helt frem til 1979 da hjemmevernet konfiskerte paddene under en lite vellykket, væpnet anti-terroraksjon.

Hvordan padde-slikking utføres. 1. Ta opp padde 2. Slikk

Ari Behn var selv elev ved skolen i to år (1986-1988), inntil han en dag ble funnet myrdet på toalettet med to spurvefjær stikkende ut fra nesen. En gjerningsmann ble aldri funnet, men det ryktes at det var Fuglemannen som stod bak det bestialske drapet. Hendelsen skapte mye oppstyr i mediene, og store internasjonale aviser som Avisen Hadeland og Oppland arbeiderblad fulgte saken i flere måneder.

MacGyver Det er ryktet at Macgyver fikk sine brilliante idéer da han gikk på denne skolen, men dette er bare rykter da det også er sagt at Macgyver skjulte sine spor om å ha vært elev på denne skolen med en stor feit gaffateip, han limte fast arkivene med denne ugjennomsiktige teipen og brukte samtidig en binders for å være sikker på at det skulle holde. Derfor er ingen sikre på disse ryktene, det veit bare Macgyver selv og lærererne som påstår dette.

Rangering som undervisningsinstitusjon[rediger]

BVS ble i år 1996 og 1999 kåret til beste undervisningsinstitusjon i byen Brandbu. Juryen la i sin begrunnelse stor vekt på skolens kvalifiserte utdanningspersonale og administrasjon.

Skolen mottok i 2006 den kommunale prisen for "Beste disiplinære tiltak", da ledelsen innførte "Oppdrag lockout". Dette innebar at skolens dører ble holdt låst under hele undervisningstiden. Elevene måtte dermed stå i vinduene og følge undervisningen utenfra. Prosjektet endte etter en pilotperiode på 2 uker, og en evaluering av prosjektet viste en 98,9% reduksjon i klasseromsstøy. Gymlærer Aud Dragen mente personlig at dette var et svært godt tiltak, da "dagens ungdom bare har godt av litt forfrysninger her og der!".

Kjente personer med vitnemål fra BVS[rediger]

  • Christopher Columbus (1923-1926)
  • R2D2 (1974-1979)
  • Ari Behn (1986-1988)
  • MacGyver (1998-1999) (Som sagt, er dette bare rykter)