Bruker:Hypera/Hvordan overtale en administrator

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Ved første øyekast virker Ikkepedia som et avslappet, humoristisk paradis, men alle som har brukt litt tid der kjenner til den mørke sannheten: at det er en autoritær diktaturstat der artikler og brukere lever og dør avhengig av hva de allmektige føler for å gjøre. Derfor er det helt essensielt at du er i stand til å manipulere dem til å gjøre det du vil.

Prolog[rediger]

En klassekamerat forteller deg om den gangen han strøk på en skolestil fordi han hadde brukt Ikkepedia, "som tydeligvis var en humorside", som kilde. "Den var jo helt lik Wikipedia!" klager han. "Så det en humorside der alle kan skrive sine egne artikler? Det er jo helt genialt," tenker du. Du er jo så god til å få vennene dine til å le, så du bestemmer deg for å skrive din første artikkel allerede i neste samfunnsfagtime:

Etter et par timer går du inn på Ikkepedia igjen for å se om du har fått noen fine kommentarer. En oransje boks i øverste høyre hjørne med teksten "Du har nye meldinger" fanger blikket ditt. Oooh, ditt første fanbrev! Hjertet ditt slår litt fortere mens du klikker på teksten og går inn på diskusjonssiden din.

Men det var ikke noe fanbrev der.

Så artikkelen min ble slettet. Hva nå?[rediger]

Det første du bør gjøre er å puste dypt inn. Slettingen var sannsynligvis bare en feiltagelse. Det er bare å gjenopprette artikkelen. Selv ikke administratorer er perfekte, og de kommer til å sette pris på det om du retter opp deres feil for dem. Om den siste setningen i meldingen gjør deg veldig bekymret, bare forandre litt:

Den ble slettet IGJEN![rediger]

Det er en veldig dårlig nyhet, siden det indikerer at administratoren mest sannsynlig slettet mesterverket ditt med vilje (du kan gjenopprette det igjen om du vil være helt sikker, men det er sjelden nødvendig). Det betyr at det er tid for å konfrontere vedkommende - det sto jo "spør dersom du vil vite nøyaktig hvorfor din artikkel måtte bøte med livet", ikke sant? Det er viktig at du viser styrke under debatten. Slik skal det absolutt ikke gjøres:

Et mye bedre eksempel kommer her. Husk at administratorer er utålmodige, så ikke kast bort tid på korrekturlesing.

Du kommer sikkert til å få et svar av denne typen:

Da er det viktig å slå tilbake! Angrip de svakeste delene av argumentet så mye som mulig:


{skriv mer her}

Flott. Nå har dine "geniale råd" fått meg blokkert.[rediger]

Ingen grunn til å gi opp! Om det er en egenskap administratorer verdsetter, er det besluttsomhet. Opprett nye kontoer - bruk andre PC-er om nødvendig - og fortsett å gjenopprette artikkelen din.

{skriv mer her}

Ny strategi[rediger]

Om det ikke virker å være sta, prøv i stedet å slikke så mye av administratorens spytt du overhodet klarer. Skryt uhemmet av hvor gode de gjør jobben sin og hvor fantastisk morsomme artiklene deres er. Prøv også å hjelpe dem med å fjerne dårlige redigeringer og slett-merke søppelartikler for å komme på deres gode side. Da kan det hende de før eller senere ombestemmer seg. Be dem om å gjøre deg til admin, og når de minst venter det... bruker du dine nye krefter for å avsette dem alle og sørge for at den fantastiske artikkelen din ikke bare får leve evig, men også står på hedersplassen på forsiden!


Se også[rediger]