Brunost

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«What brunost u talk what this my mother (sic!)»

- Jackie Chan om brunost

Brunost også kalt Browncheese eller "gankladd" fordi den alltid setter seg fast i ganen, ble oppfunnet før kl 19:25 i 1943, under 2.verdenskrig, da MacGyver kjedet seg. Han tok opp litt ost og varmet det opp (han skulle lage mac & cheese), men så klarte han å brenne det og bang! Så ble brunost til. Brunost er ofte bruk som glidemiddel under samleie. Det er blitt mer og mer populært de siste åra å smelte brunost og helle det i Crocs. Brunost vokser på trær. I noen omstendigheter gror det bein ut av brunosten, da kan de bli farlige å ende opp med å drepe deg. Norge bruker tusenvis av penger på å importere brunost. Brunost er en forkortelse for melkeproduksjon og brukes ofte til å fore flodhester.


MacGyver spiste brunost fordi han hadde altfor lite å gjøre. Brunost er laget av gress. altså:

Kua spiser gress, morra di melker kua, som har det i et glass i ca. 3-4 år(alt ettersom hvor brun du vil ha den). Dette er i hvert fall det hun og bøker om gårdsbruk vil fortelle deg, men som alle vet er alle typer ost utvunnet på månen. Brunosten er i midlertid en ost forbannet av en trollmann, da han besøkte en gård som hadde en ost som hadde blitt gravd opp nær månenes kjerne, og smakte derfor grusomt. Han tryllet om brunosten, slik at den for alltid ville skille seg ut fra annen ost. I tillegg multipliserte den, og en stor klump med brunost finnes under de fleste melkegårder.

En typisk bestemor. Hun har på seg brunosternes tradisjons-klær. Likevel vet de færreste av disse om historien om Brunost-Trollmannen

Brunost er så populært i Norge at det sies at grunnen til at Hitler okkuperte Norge var at han hatet brunost. Han ville fjerne den fra Norge og fjerne den fra hele verden. Dessverre greide han ikke dette og ble drevet ut av landet.


Brunost må ikke forveksles med rauost. Folk tror at rauost er "brunost" på dialekt, men de tar skrekkelig feil. Rauost er helt vanilg hvitost som dro til syden og glemte solkrem. Altså så er rauost en solbrent hvitost med rød farge.

Hvis brunost ligger for lenge i fryseren uten å bli slikket på, kan det fort hende at den mister sin opprinnelige form. Det kan faktisk hende at den blir til en undulat, eller i verste fall helt grønnsak. I tjernobyl skjedde det at Bruno S.T. glemte å slikke sin på sju år, og ostelageret eksploderte og spredde mye osteaktivt materiale og stråling over hele landet.

Blandt trøndelag's dypeste sumper, blir kalles brunosten kalt så meget som Møssmør (møss+mør). Ingen vet hvorfor eller hvordan dette ordet ble oppfunnet, men det sies at noen svensker flyttet til Norges kyst og prøvde å lage en ny IKEA-bygg.