Bryne

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Brynø
Bryne
20cm
(byvåpen)
«Ikkje læ dåttårå di kan væra mæ»
Orre.jpeg
Land Jæren
Fylke Jæren
Innbyggertall Meir en du kan tella t
Offisielt språk Jærsk
Styreform Saoene æ sjæfanne
Ordfører Lesbaren
Varaordfører Vettche, me he che sonn på bryne vett dio
Bystatus Åre helvettesungane blei født

Bryne, eller Brynø på siddisk, er Norges tredje største by, og hovedstad på Jæren. Bryne ligger midt i området morra di valgte å gjøre til verdens navle. Som en konsekvens av dette fulgte også navleloet med, lokalt kjent som H(å)-buer (meget glatte folk). Hver helg kommer håbuene med toget til Bryne for å plyndre, urinere, og ellers forpeste de innfødte. Dette har vekket stor misnøye, både fordi det skremmer kyrne og fordi det sinker forberedelsene til Jærdagen, som vanligvis pågår hele året.

Historie[rediger]

Bryne ble grunnlagt på 2100-tallet av en gjeng fulle bønder som trengte en plass å gå på kino. Før dette var området bebodd av kyr og sauer, som for det meste oppholdt seg i Sandtangen.

Bryne har i senere år vist stor pågang, og i går vant Bryne over Stavanger i det store slaget om Jæren. Bryne ble deretter kjent som Jærens hovedstad. Som et resultat av dette, hver gang en siddis (person fra Stavanger) kommer til Byne, må han eller hun ta på seg den rosa og rosa lagtrøyen til Bryne, og synge alle Bryne-sangene som finnes.

Invasjonen av Jæren[rediger]

I år 2002 og et halvt så bestemte endelig NATO seg for å invadere Jæren og få slutt på den kommunistiske forsvarsalliansen Felleskjøpet mellom jærstatene og deres hovedleder Orre. De angrep bakfra over fjellene, siden jærstrendene var tungt befestet, og Oslo ikke ble sett på som en trussel. Av 52 og en halv millioner soldater NATO samlet til invasjonen, antas det at cirka halvparten mistet livet da lokalbefolkningen slo tilbake med fôrhøstere. Forsvarsalliansen ble til slutt oppløst, og Felleskjøpet er i dag forhandler av landbruksvarer under Orre-mafiaen, som bruker det til hvitvasking av penger.


Språk[rediger]

Som hovedstaden på Jæren, er det offisielle språket jærsk, med 88,7% jærsk-talende beboere. Av andre språk i bruk, dog uoffisielle, ligger siddisk soleklart på topp med sine 6,9%. Videre finner vi diverse mindre rasjonelle blandinger av språk brukt i lokale områder, deriblant walisisk og svensk. på bryne lærer dei barna polsk, syrisk og marokkokansk. Dei har ein koseklubb: crazy nattklubb, der må du besøga, der æ d mangen fine jente åm nåttå altså.

Sport[rediger]

Bryne FK er Jærens største stolthet innenfor idrett. Bryne FK er den mest vinnende norske fotballklubben gjennom tidene. Bryne FK har vunnet Premier League 28 ganger, Champions League: kæ æ dæ for noge rols. Tippeligaen cirka 69 ganger, Han der goe spelaren he møtt ronaldo!! e iche dæ kult????