Buss

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«Så godt, så enkelt!»

- Henrik Ibsen om bussen

«Nå overgikk han seg selv»

- Jonas Lie om Georg Ohm

«Full gass»

- Adolf Hitler, da han så en buss full av jøder.

«Spis en bussemann!»

- Busemannen, B-monster

Buss er et popluært transportmiddel over hele kloden.
Busser er svært praktiske, de kan for eksempel, slik som vist her, brukes som bro.

Bussen ble utviklet av Georg Ohm i 1653 etter at han fant ut at det kunne være morsomt og stappe en hel gjeng med folk inn i en buss.

Tidlig busstid[rediger]

De første bussene var primitivt konstruert og gikk på flytende dynamitt med rakettmotor på hver side. De regnes for å være i nær slekt med traileren. Bussene kunne oppnå fart på rundt 400 km/t hvis forholdene lå til rette. Bussene ble ingen suksess, og de ble lite brukt før den første bussruten til månen ble oppstartet av Kong Haralds Kongelige Buss- og Romfartsselskap i 1993. Neil Armstrong fikk æren av å føre den første rutebussen (Rute 13) til månen.

«Såpass ja!»

- Neil Armstrong om den første bussjåføren

Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!

Bussene i nåtid[rediger]

Bussene nå til dags har en kapasitet på 430 ohm, som tilsier rundt 136.85 mennesker totalt i hver buss. Bussen har også fått en ny rute til Jupiter (rute 1526). Det å forholde seg til busstider kan til tider være vanskelig, derfor er nye hjelpemidler som klokken utviklet. De to tingene som står her er ikke av vesentlighet. Dagens busspassasjerer har med seg IPad med en lekebil med kraftig rekyl. Rekylen bråker, fordi den brukes tol å bla ned dokumenter. Heldigvis er det en rask metode for å nå toppen av siden. Hvis du syns lekebiler er et bråk, kan du heller bruke bleier og et tommygønn.

Kjente bussjåfører[rediger]

Opp igjennom årenes løp, har mange kjente personer livnært seg som bussjåfører. En av de mest kjente er Martin Luther, som i tillegg til å lage katekismer, også var sjåfør i Wittenberg tidlig på 1500-tallet. Han forårsaket en forsinkelse på ruten sin, da han stoppet for å spikre opp sine teser på en kirkedør i Wittenberg. Adolf Hitler er en annen kjent sjåfør, og det var han som innførte forbud mot å fortstyrre bussjåfører i fart. Fremdeles kan man i mange busser se oppslaget "Forstyrr ikke Føreren" (Bitte nicht stören der Führer). Det var forøvrig også Hitler som var avkreftet myten om at en bussjåfør det er en mann med godt humør.