Clas Ohlson

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Clas Ohlson er en butikkjede og fritidsklubb, grunnlagt av MacGyver og Chuck Norris' mindre kjente bror, Jens Norris i 1905. Forøvrig det samme året som MacGyver fant opp internett. I tillegg til å være en alt-mulig-forretning, er butikkjeden viden kjent som "gubbdägis". Et svensk ord som betyr noe sånt som "fritidsordning for menn". Kvinner som har med seg motvillige menn på handletur, setter stor pris på dette. Mennene settes av på Claser'n, mens kvinnene oppsøker butikker som selger sko, klær, glitter og såpe. Clas Ohlson er helt klart en butikk for menn og unge menn, noe som merkes på besøkstallene. 99, 8 % av Clas Ohlsons besøkende er menn. De kvinnene som tilsvarer 0,2 % er enten der for å kjøpe en presang til en mann, gått seg bort eller så er de vaskehjelp.

Clas Ohlson selger dingser for enhver annledning i forbindelse med verdensherredømme og grilling av nabo-hunden. Clas Ohlson's mange varer kan forklare Clas Ohlson's mange slagord gjennom tidene. Da Mac og Jens grunnla butikken lagde de slagordet "vi selger ikke pizza, men vi selger en del blyanter". Da de senere fikk tillatelse til å selge skruer ble slagordet: "Vi selger ikke pizza, men vi selger en del blyanter. Clas Ohlson. Nå med skruer". Skruene var forøvrig fra butikken Notabene, kjent for sine mange penner og tusjer i alle mulige fasonger.

Etter ca 27 år, tre måneder og 19 dager fikk endelig butikken tillatelse til å selge alles favoritt, nemlig hoverboardet. Clas Ohlson lagde forøvrig deres egne, kreative versjon: Classy Walk. Så tusen takk for det.

Etymologi[rediger]

Navnets betydning er omstridt. Enkelte forskere og macgyverologer mener Clas Ohlson er latin for MacGyver. Den andre teorien er at bokstaven "L" som går igjen to ganger i "Clas Ohlson", i overført betydning henviser til ordet "leirbål", som også inneholder to eksemplarer av bokstaven "L". Det faktum at "leirbål" blir "låbriel" baklengs setter bare mer fart på diskusjonen. Clas Ohlson må ikke på noen måte forveksles med det danske firmaet Clos Ahlson, da dette firmaet faktisk selger kamelosher og cyglehinkers.

Varer[rediger]

En Clas Ohlson-forretning er vel verdt et besøk. Her selges alt fra barnevogner til atombomber. Varene produseres av sløve rumenske fjortiser med brillestyrke mellom -2,5 og -4,7 på venstre øye. Tilgangen til denne typen mennesker er lav, noe som er grunnen til at mange piratkopier har havnet i forretningene. Disse blir sortert ut av Clas Ohlsons inspektører som besøker hver forretning en gang i uken. Ikke alle falske varer blir fjernet, og konsekvensene ser man på nyhetene hver dag. Mange av varene har en litt spesiell gummilukt, og mange ansatte sliter med hodepine og ubegrenset forstørring av øreflippene.

Et lite utvalg varer

 • Skruer i 57 størrelser og former
 • Termohydraulisk gummiomdreierapparatinstallasjonsoperatørmaskin
 • Plastkasser og andre kjekke ting i plast
 • Svart-svart TV
 • Robotmopp
 • Elfenbenstangenter
 • Speedometer
 • Swiss Army Knife
 • Linker til artikler Ikkepedia
 • Svamper
 • Tullekopper og middelhavskrus
 • Anne Holt-litteratur fra før krigen
 • Plastfolie som strammer seg i kontakt med Lars Monsen. Heller det enn den vanlige som utvider seg når den er 10 cm vekk fra han.
 • Mr Bean sendte julekort til seg sel. Samme dag brukte han plastfolien til å gjøre dotrikset på seg selv.

Utenom disse varene har Clas Ohlson verdens største utvalg i dingser, pluss masse annet unyttig.

Kobolt.jpg Denne butikken selger metallet kobolt for 23,90 kr per kg.


Linker[rediger]


Take it easy