Cyan

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
 
Cyan

Cyan er navnet på en undervurdert, men forferdelig farge som opprinnelig ble kalt turkis. I 1984, da macIntosh skulle introduseres, oppdaget den store eplefarmeren «Apple» til sin store forundring at fargen ble kalt turkis i Microsofts «operativssystem» MS-DOS. Derfor bestemte Apple seg for å bytte navn på fargen til cyan, som en forkortelse for CrappY AquamariNe; de fant ut at det var et ganske godt beskrivende navn på denne fargen, som nesten er usynlig.

I 1995, da Microsoft Windows 95 skulle slippes løs på befolkningen, besluttet man også der å bytte navn på fargen til cyan. Men for at ingen skulle tro at de kopierte Apple, sa man at det egentlig var passordet til Microsofts store hoveddatamaskin, som den gang som nå er en AS/400-maskin fra IBM. Ettersom Bill Gates er den som egentlig styrer verden, har ordet turkis ikke blitt brukt etter 1995.

Cyan er ett av de fire elementer, som alt i denne verden består av. De øvrige er marihuana, YTMND og ketchup. I sin dødeligste form, cyankalium, kan cyan utrydde en hel forstad på null komma nix.