Datamaskin

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Som i motebransjen, er også retro datamaskiner tilbake på markedet

Datamaskin (av latin: data = papir og maskin = alkohol) også kjent som PC (Forkortelse for Population Control) er et elektronisk verktøyredskap som ble oppfunnet under Antikken. Redskapet skal først og fremst ha blitt utviklet for hørsels, lyd og synshemmede. I ettertid har datamaskinene multiplisert seg i en digital rugemaskin på Kompletts lagerrom, hvor selve multipliseringen ikke enda er offentliggjort.

Datamaskinens historie[rediger]

Galileo Galilei og Michelangelo var de som utviklet datamaskinen, da selve ideen ble nedskrevet og utprøvd i mange år av Michelangelo og skrev bl.annet i testamentet sitt at patenten skulle stå i navnet på den som ble født i det øyeblikket han døde. Galileo Galilei ble dermed den som fikk patenten og jobbet med denne geniale ideen frem til han selv døde av zika virus i 1642. I Galileos testament, ville han bli begravd med spesifikke papirer- i dette tilfelle all dokumentasjon på "datamaskinen".

Tidlig på 1900-tallet var det en generalmajor ved navnet Gladeon M. Barnes som hadde en hobby som graverøver, og var den som fant dokumentasjonen på datamaskinens patent. Selv om dokumentasjonen som lå begravd i Galileos grav var av historisk verdi og tilhørte museum, var det likevel liten terskel for Gladeon å ignorere dette. Han har siden vært en kritisk viktig deltager i utviklingen av ENIAC datamaskinen, hvorav datamaskinens idé og opphav ble først kjent når WikiLeaks dukket opp så tidlig som 1920.

Datamaskinen har vært en ledende faktor for den ekstremt raske utviklingen av moderne tid, takket være Spyware, The Dark Web, Wall Street og Kjell Magne Bondevik (datidens utenriksminister).


Datamaskinen i dag[rediger]

I dag kan ingen se seg foruten datamaskinen, og er et obligatorisk redskap i skoleundervisning og ofte del av pensum. Takket være datamaskinen, har dens teknologi ført til utviklingen av mobiltelefoner, internett, dataspill, ulovlig musikk- og filmkopiering såvel som el-biler og duppedingser som alle kjøper men ikke har behov for. Flere ting man kan takke datamaskinen for er avlyttinger, skatteparadis, PETA, Youtube og El-Sport. Terroristorganisasjoner har også hatt godt nytte av denne teknologien for å spre deres teologi og budskap, og har vært en enorm suksess på verdensbasis.


Hva består den av?[rediger]

Datamaskinen består av mange elementer og komponenter som samarbeider ved bruk av elektroniske signaler og nedkrympet IT-personell. Personellet er så små at man ikke kan se de med det blotte øyet, og er heller ei spesifisert som en del av datamaskinens innhold (pga visse menneskerettigheter og mulig panikkreaksjon fra privatbrukere med fremmedfrykt). Hundrevis av små IT-personell jobber med elektroniske koblinger, broer og computer-koding- kjent som "dataspråk" på fagspråket. Når personellet er utmattet og trenger en hvilepause, får man vanligvis en beskjed på dataskjermen at "Windows Update" har nye oppdateringer. Desto mer program man har installert på sin PC, desto oftere blir personellet sliten- og desto flere oppdateringer dukker opp for de forkjellige programmene.


Rensing av PC[rediger]

Datamaskin etter en fullverdig rens, utført av IT-Personell

Datamaskinen trenger å bli tatt godt vare på, og trenger ofte en vask. For å unngå å vaske maskinen med tannkost, oppvaskbørste og stålull hver måned, er en "utsettelsesteknikk" ofte i bruk av entusiaster.

«Jeg kjærtegner datamaskinen min daglig, smører den inn med kroppslige væsker og snakker til den hver dag for å holde den i live så lenge som mulig. Har funka fjell!»

- Entusiast og MMO-gamer

Nyere forskning har vist at denne radikale metoden for fjerning av virus kan ha enkelte bivirkninger på datamaskinen, som for eksempel rustskader, oppløsning av komponentene og strømbrudd. Inntil nyere studier er fremlagt, anbefaler NASA og NTNU bruk av virusprogrammer eller bruk av Zalo på CPU og SATA-koblinger.


Problemer med din PC?[rediger]

Datamaskiner er ofte ofre for sinte, eldre mennesker som skal på nettbanken og mener overbevisst at datamaskinen er problemet. Ser man bort fra at man må være kompetent, skjer det faktiske brukerfeil av lettlurte, kåte mennesker som fyller datamaskinen med virus eller fuktiggjør datamaskinen med svette og kaffe. Som nevnt i avsnittet "hva består den av?", resulterer dette i strømbrudd som dreper titalls av IT-personellet i maskinen. Når man vil fikse problemet, sender man vanligvis maskinen til reparasjon for påfyll av nytt personell.


Kundehjelp[rediger]

Hvis man enda har problemer, kan man kontakte følgende:

Hva kan jeg gjøre selv?[rediger]

  • Kast maskinen ut ruta, helst fra en høy bygning
  • Skru maskinen fra hverandre og sett den sammen igjen (Søk på Youtube for gyldig fremgangsmåte)
  • Legg maskinen i syrebad
  • Lån noen andres PC og rop etter hjelp via Facebook, eller kontakt nyhetsmedier (NRK, Tv2 o.l.)

For desperate tilaksløsninger, følg fremgangsmåten som forklart følgende:

 1. Skru av PC-en, ta ut strømforsyning og vent i 10 sekunder.
 2. Restart modemet ditt, klipp av en hårlokk og legg det under modemet.
 3. Brygg øl og arranger en skattejakt rundt påske.
 4. Sett i PC-ens strømforsyning, ta en dusj og kast deretter en klype salt over venstre skulder.
 5. Start maskinen.
 6. Se at det ikke fungerer.
 7. Spark datamaskinen og prøv på nytt.
 8. Kjøp ny datamaskin.

Universets ti mest morsomme gjenstander

Spam · Ikkepedia · Sjokolade · Øl · LOL eller ROFL · Kildekode-kopiering · Datamaskin · Playstation · Spillkonsoller · Forsøkskanin som du kan gjøre kule ting med
Listen er utarbeidet i samarbeid med Satan