Dave

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Her
Deiv
Dave har ikke flagg Dave har ikke våpenskjold
«Dave for Dave, Dave er best!»
Hovedsteder Dave City
Største byer Dave City, Daveburg, Davegrad og Davestadt
Innbyggertall 5000 000 000
Offisielle språk Spynorsk, Daveisk
Styreform Daveokrati=demokratisk Diktatur
Dave (Konge): Dave
Daveminister: Dave
Selvstendighet Veldig lenge siden!
Avhengig av Dave
Uavhengig av importhandel
Valuta 1 evaD=1000 Dave
Tidssone GMT+Dave
Nasjonaldag 1. Dave
Landkode DAVE
Toppnivådomene Dåpen, namngjeving (Dave)
Nasjonalsang:
«Dave være Dave»

«Dave?»

- Buddha, om Dave


«Har Dave atomvåpen? Til Krig!»

- George W Bush


«Har de uranutvinning der?»

- Ein uranforsker frå Uranus


«Er det negere der?»

- Ku Klux Klan


«Dette landet finns ikkje!»

- Egil "Drillo" Olsen om Dave


«Dette er den beste kommentaren i hele artikkelen, Eg er dessutan homofil!»

- Cristiano Ronaldo om denne artikkelen


«Dave er det beste stedet Eg har gått på vannet!»

- Jesus om Dave


Dave er eit land som ligg under vatnet inni ein glasskolbe på botnen av Davesjøen. Hovudstaden heiter Dave, og inneheld 1 000 000 000 innbyggjarar. Alle heiter Dave. Pave Dave MMMMMMMMMMMXIV er byens overhovud etter Kong Dave og Prins Dave og Davetingspresident Dave Daveson.


Historie[rediger]

Det gamle Davetestamentet starter slik: "Det skjedde i dei dagar for 16 millionar dave-generasjonar sidan: Dave, son av Dave falt ut av Kanoen. Faren hans, Dave, hoppet etter han for å redde han. Dave svømte og svømte, men nådde ikkje igjen sonen, fordi sonen hadde stein i lommene. Han nådde ikkje att sonen før sonen stoppa på botnen av Davesjøen. Då Dave endeleg nådde sonen sin att gadd han ikkje å ta han med, fordi faren såg ein diger glassbolle som var mer interresant." (Daveevangeliet 1.Davebok 1.16). Frå denne stamdaven har alle Davear kommet frå.

Dave ligg langt framom resten av verda i teknologi. Du trodde kanskje Neil Armstrong som var første mannen på månen? DET ER FEIL!! Dave sendte opp ein månelandande rakett 1969 år før dette (år 0). Dave Davestrong var svært stolt av å vere den første personen som sette sin fot på månen.

Landet si historie rager langt attende i tid, heilt til år 5 000 000 000 BC (Befor Christ) = år 1 BD (Before Dave). Landet har hatt mange handelssamband med Mongo-Lia og St.Petersburg (export, ikkje import, Dave driv ikkje med importhandel).


Geografi[rediger]

Ingen veit sikkert kvar denne staden ligg, unnteken innbyggjarane sjølve, Dave. Vi veit sikkert frå info frå Dave sjølv at staden ligg direkte under vassoverflata 3mil ifrå Daveøya (verdas største øy) i Davesjøen (værdas største innsjø). Davesjøen er ein innsjø mindt inni landet Daveopolis på kontinentet Dave. Nabolandet til Dave er landet frå den sagnsomsuste «legenden»: Atlantis.

Selv om landet ligger under vannet har den frodige skoger og høye fjell inni Glassbollen. Du trodde kanskje at Mt. Everest var verdens største fjell? DET ER FEIL!! Mt.Dave er verdens Største fjell med sine 10. 000 meter over bakken. M.o.h. (meter over havet finnst ikkje i Dave). Du trodde kanskje at Nilen var verdens største, lengste elv? DET ER ÒG FEIL!! Daveelva er den lengste, breiaste og mest vatnførande elva i verda!

Hovudstaden i Dave heiter Dave. Dette er verdas største by med sine 1000 000 000 mennesker. Mitt opp i sentrum av byen er det ein glasstunell som leder opp til Daveøya på overflata av Davesjøen. På Daveøya ligg verdas neststørste byer med Daveburg, Davestat, Davegrad, Daveinghton, Davekong og New Dave.


Kultur[rediger]

I Dave har dei ein Davefestival ein gong i året (på sommaren) der hæren i Dave dreg ut og bandnappar, kidnappar musikkgrupper og tvinger dei til å halde konsertar til billege billettar. Dette er ein stor suksess i Dave, og sjølv om banda ikkje tykkjer noko om å måtte spele/synge mot sin vilje, så tykkjer dei det er morosamt og framføre framfor så mange mennesker. Desse banda får så klart ein hukomelsestapsprøyte, sånn at banda ikkje kan fortelje nokon kvar Dave ligg eller ser ut. Hæren stjel òg bøker og kunst på "toktene" sine. Kunsten blir stilt ut for at alle kan se det. Bøkene blir kopiert og lagt ut i bokhandlene for salg.


Politikk[rediger]

I Dave driv politikarane med demokratisk diktatur (frivillig tvang). Det er Davetingsvalg en gang i året og det er stemmeplikt for alle i Dave. Deretter tar Kong Dave og vel en gruppe av folk til Davetings-representantar, heilt uavhengig av valgresultatane. Macgyver og Jesus er gamle Davetingsrepresentantar frå gamle tider.

Rådmannen til Kong Dave er en random bonde som blir valgt ut av kongen sjølve av alle dei ikkje er frivillige til denne jobben (av dei som er utdanna bondar (hard utdanning). Aldersgrensen for å vere rådmann er 12 år, og en rådmann kan ikke vere far/mor (damer kan også vere rådmann i Dave). Det betyr at får du barn er sjangsen din for å vere rådmann over.

I samanlikning til resten av verda er aldersgrenser på forsjellege ting sette ned, de har òg aldersgrenser på ting som er uloveleg i resten av verda. Bilsjåførar kan være 12år, mopedistar kan være 10år, aldersgrensen for å kjøpe alkohol og narkotika er 10 år (det finns ikke tobakk i Dave) og aldersgrensen for å eie atomvåpen er 12 år.

Regentsrekka


Kong Dave

K.Dave son av Dave

K. Dave Daveson

K. Dave IV

K. Dave V

K. Dave VI

K. Dave VII

K. Dave VIII

K. Dave IX

K. Dave X

Macgyver

Pave Dave

P. Dave son av Dave

P. Dave Daveson

P. Dave IV

P. Dave V

P. Dave VI

P. Dave VII

P. Dave VIII

P. Dave IX

P. Dave X

Murdoc

Minister Dave

M. Dave son av Dave

M. Dave Daveson

M. Dave IV

M. Dave V

M. Dave VI

M. Dave VII

M. Dave VIII

M. Dave IX

M. Dave X (år -70 - år 0 BC)

Jesus (Omkring år 0)

Dave MacDaver

Bond, Dave Bond

Dave "The Wise"

Dave "The Good"

Dave "The Great"

Dave "The Powerful"

Dave "The Big"

Dave "The Brilliant"

Dave LOL (Ludwig Olsen Larsen)

Dave "The Mighty"

Det er mange fleire som har regjert på desse mange åra, men dette er dei viktigaste