De Langerhanske øyer

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk


Satelittfoto av De Langerhanske øyer.
Antall øyer: 1 014 637
Antall bebodde øyer: 3 869
Monark: Kong Langerhans den I
Valuta: Sukker

De Langerhanske øyer er en øygruppe i det østlige Pankreaterhavet. Øygruppen består av rundt en million små øyer, hvorav rundt 4 000 er bebodde av forskjellige innfødte stammer. Øyene ble i 1869 oppdaget av tyskeren Paul Langerhans, som øyeblikkelig utropte seg selv til øygruppens konge. Styreformen hadde inntil da vært liberalt anarki, og dette fortsatte i praksis under Kong Langerhans' styre. Kong Langerhans regnes fortsatt som øygruppens evige konge, selv om han døde i 1888.

De innfødte på De Langerhanske øyer, kalt Endokrinitter, holder godt på gamle tradisjoner, spesielt det at de handler med sukker. Tilgjengeligheten på sukker preger hverdagen og gjennomsyrer alle aktiviteter på øyene. Den viktigste eksportvaren fra De Langerhanske øyer er en type navnløse nøtter som selges som hormontilskudd over hele verden. Ifølge overtro blant de innfødte er verden avhengig av disse nøttene, og vil rammes av pest og sykdom dersom disse nøttene ikke lenger blir tilgjengelige. Legendene sier at en gang vil De Langerhanske øyer forsvinne i havet, og alle mennesker vil dø av en påfølgende pest kalt Den store Sukkersyken.

Befolkning[rediger]

De viktigste stammene av Endokrinitter er Insulinitter, Glukagonitter og Somatostatinitter. Disse kommer stadig i konflikt, spesielt i tider når tilgjengeligheten på sukker endres hurtig.

Internasjonale relasjoner[rediger]

Til tross for deres krigerske natur, har alle Endokrinittene et relativt godt forhold til de innfødte stammene rundt Pankreaterhavet. Disse stammene går under samlebetegnelsen Eksokrinitter, og består blant annet av Amylasitter, Chymotrypsinogenitter og Trypsinogenitter. En av grunnene til det stabile forholdet mellom Endokrinittene og Eksokrinittene er at Eksokrinittene sørger for sukker til Endokrinittene. En annen grunn er at Eksokrinittene er nesten hundre ganger så mange og kan banke Endokrinittene om de skulle føle for det.