Diktator

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Ein halv rull gaffateip to kongler, unnskyld hva sa du!»

- MacGyver om Diktator

«Arbeit macht frei Motherfucker!»

- Adolf Hitler om Diktator

«Knakandaa kjekke kara, alle i hopen!»

- Henrik Ibsen om Diktatorer

Diktator er en tittel du kan meske deg med når du har fratatt innbyggerene i landet/området ditt all mulighet til å bestemme selv. Det har vært mange vellykkede diktatorer opp gjennom tidene og noen litt mindre vellykkede. Det er også mange forskjellige typer diktatorer, noen er snille og andre litt mindre snille. Den aller mest kjente diktatoren er nok Gud, han har prestert å ta fra 1,5 milliarder mennesker sin vilje.

Kjennetegn på en diktator.[rediger]

Her ser du ein diktator i lag med en av dei små folka med sleske smil (han ser sur ut fordi dødsstjerna hans må fikses)

Kjennetegnet på en diktator kan være ganske forskjellige. En god diktator pleier å ha litt sære vaner, som for eksempel at han alltid må henrette femten mennesker på fredag den 13., eller at han må danse riverdance når han ser sauer. Her er noen sikre tegn på at en person er diktator:

 • Personen er tre ganger så stor som normale mennesker, enten utover eller oppover.
 • Personen er alltid omgitt av en mengde små folk med sleske smil som prøver å gjøre ham til lags.
 • Personen røyker sigar.
 • Personen ler rått og hjerteløst når han ser noen bli henrettet.
 • Personen heter George W. Bush.
 • Personen liker stemte s'er.

Forskjellige typer diktatorer[rediger]

Det er mange typer diktatorer, noen av dem er snillere enn andre, men du må ikke forveksle forskjellige diktatorer selv om noen av dem kan være svært like. Her er de mest vanlige/kjente diktator-typene:

Det-er-jeg-som-bestemmer-her-i-huset-diktator[rediger]

Denne typen er ganske vanlig, og det har en tendens til å være den eldste kvinnen i et hus. Denne typen diktator pleier å komme til makten med å gifte seg med en mann og føde sine egne underståtter. Du har derfor ingenting å frykte hvis du ikke er gift og ikke har noen barn.

Kjennetegn: Pleier å være den eneste individet i en husholdning som rydder/vasker opp.

Måter å bli kvitt: Skilsmisse har vist seg å være effektivt mot om lag 99% av denne typen diktatorer. Det finnes imidlertid enkelte diktatorer som ikke gir seg så lett, og truer med å ruinere deg økonomisk hvis du gjør mytteri. Da er det lurt å skaffe seg en advokat.

Ich-bin-das-Führer-und-heil-mich-diktator[rediger]

Dette er en av de mest sjeldne diktatortypene og er nesten bare å se i Tyskland og nærliggende tyskspråklige land. Denne diktatortypen er veldig farlig og har en tendens til å innvadere land som er dårlig forsvart, som for eksempel Polen, Danmark eller Norge. Slike diktatorer pleier å komme til makten ved å hjernevaske hele befolkningen i et land med rasistiske tanker for så å starte en omfattende stor-opprydding i nabolandene for "skitne" ting. Ser du en slik diktator er det viktig ar du sier ifra til det amerikanske militæret slik at de kan få fjernet han/henne. Får en slik type diktator være i fred over lengre tid, kan vedkommende vokse seg så stor at han/hun viser seg vanskelig å bli kvitt.

Kjennetegn: Pleier å være tysk, imot jøder eller andre minoriteter, og påstår alltid at han/henne har Chuck Norris på sin side.

Måter å bli kvitt: Enten et snikmord, eller føre ein full-skala verdenskrig. Disse metodene har ofte vist seg svært vanskelige å gjennomføre, men forskere har funnet få andre alternativer.

Men når dagen er om, så er det nok best at vi har disse diktatorene. Hvordan ellers skulle vi føle oss takknemlige for at vi har demokrati://

Jeg-har-blitt-valgt-av-det-dumme-folket-i-landet-mitt-diktator[rediger]

Denne typen diktator er så sjelden at det kun er registrert to tilfeller av denne typen. Det ene er George W. Bush og den andre er Kjell Mangle Bondevik. Kjell Mangle Bondevik er riktignok i puljen med religions-fanatisk diktator også, men han kommer også i denne katogorien for måten han kom til makten. Dette er egentlig bare måten de kommer til makten på og den kan kombineres med andre typer diktatore.

Kjennetegn: Vinner som regel valget fordi dei er så dumme og derfor finner likemenn blant befolkningen. Iq'en pleier å vere lavere enn skonummeret deres.

Måter å bli kvitt: Det er egentlig kun ein måte å bli kvitt disse og det er å avlive dem på ein svært uhuman og smertefull måte. Celine Dion anbefales som avlivingsverktøy.

Kjente diktatorer[rediger]

Her er omslaget til boka om George W. Bush.

Her er ei liste over noen diktatorer, noen av dem er kjente, andre er litt mindre kjente:

 • MacGyver, den brutale diktatoren som styrte ved hjelp av gaffateip og binders. Pass deg hvis du møter ham!
 • Gud, den mektigste unntatt MacGyver.
 • George W. Bush aka de dummes frontfigur
 • Saddam Hussein, den snille diktatoren i Irak, som dro på rakleting (i Irak kjent som irakleting) så ofte.
 • Sauron (han her er kanskje gammel, men du bør allikevell passe deg for han)
 • Josef Stalin, prakteksempelet på en virkelig vellykka diktator
 • Mao Zedong, dette er vel den diktatoren som har greid å få kontroll over flest mennesker.(utenom Gud da selvfølgelig)
 • Adolf Hitler, Den største av dem alle, hadde det ikkje vært for en mindreverdig diktator i aust som ikkje ville gi seg hadde han vært en Kim Jong IL på verdensplan
 • Kim Jong-Il, Nord-Koreas «store leder»

Hvordan bli diktator (kort versjon)[rediger]

Det finnes mangen forskjellige måter å bli diktator på. Jeg skal prøve å forklare den enkleste her.

Utstyrsliste[rediger]

 • Et lite land eller landområde (du kan ha større også, men det anbefales ikkje for nybegynnere).
 • Godt pågangsmot. det hender ofte at folk er imot deg, men dette må du ikke bry deg om.
 • En paradeuniform eller en dress som det oser autoritet fra (arbeidsdress funker ikke)
 • Undersåtter
 • Kjemiske våpen (du kan kjøpe dem på russisk ebay, eller lage dem selv)
 • Gaffatape (dette skal du bruke for å tette unnskyldningene dine)
 • Medhjelpere, se nedenfor hvorfor.
 • Accessorize! Enhver god diktator må ha f.eks. bart, mustasj, solbriller, hatt mv. Tilpass til lokale forhold, men gå for ekstravaganse.

Første skritt - Hvem skal du herske over?[rediger]

Du må bestemme deg for hvem og hva du skal diktere. Planlegging er essensielt og du kommer ikke langt uten. Hvis du har tenkt å være ein karrierediktator bør du prøve på å finne eit lite land med litt fattige innbyggere (lederne i disse landa er lettere å bestikke med ditt mer sparsommelige budsjett.) Hvis du har planer om å være mer som ein hobbydiktator kan bygda di sikkert være nok.

Andre skritt - Hvordan kommer du til makten?[rediger]

Nå som du har bestemmt deg for hvem du vil herske over må du bestemme deg for hvordan du skal komme til makten. En metode du kan benytte deg av er å true deg til makten, det gjør du ved å vise frem de kjemiske våpnene dine. Hvis du ikke klarer dette kan du bygge din egen dødstjerne (se Hvordan:Bygge din egen dødsstjerne) og så drepe alle lederne i landet. Hvis du er ein god taler kan du også opprette ditt eget parti og prøve å bli valgt til leder på demokratisk vis (du jukser selvfølgelig). Hvis du har god tid, kan du bruken en annen populær metode, som er å innrullere deg i landets militære, arbeide deg opp i gradene og deretter utføre militærkupp. Dersom du trenger hjelp av mange andre styrekåte oberster, kan du først opprette et militærdiktatur eller junta, hvis medlemsmasse innsnevres etter hvert som dine kumpaner i tur og orden dør under uklare omstendigheter.

Tredje skrtt - Hvordan dikterer du på en god måte?[rediger]

Nå burde du vera skikka til å begynne å herske littegrann. Dette er sikkert den delen du har gledet deg til mest, men her er det en del ting du må huske på: Du trenger medhjelpere! Du klarer ingenting uten medhjelpere, disse trenger du fordi du ikkje kan overvåke ti henrettelser per dag, eller å holde samtlige undersåtter undertrykkte ( mulig dette er feil måte å ordlegge seg, men ikkje faen om eg gidde å slå det opp). Andre ting du må huske på er at det nesten ikke er noen diktatorer som klarer å bli diktator uten å møte motstand. Det er her pågangsmotet og dødsstjernen kommer inn i bildet. Du bare er veldig påståelig og overser alle som sier deg imot og hvis noen blir litt for innpåslitne blaster du dem bare med quadkanonene på dødsstjernen din.