Dimna

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Dimna har vært ett lite øysamfunn reservert for de innfødte som ble strandet på øya den gang den ble skapt i tidlig middelalder (1985). Skapelses sagaen som er husket av Per-Preben blir livlig fortalt utenfor straumane handelslag der Per-Preben ofte er nedom for og pante flasker han har funnet innafor gjerdet på baksiden.

"Dimna va ein del ta den stolte øya Verden som ligge i Noreg, men blei regelrett utstemt for vond lukt, dårle fisk og flaue vind". Per-Preben forteller videre med sløret blikk hva han opplevde den dagen Dimna ble ett eget øy samfunn, han befant seg oppe på Aasen fjellet (195773Cm O.h)der han fikk med seg det hele, tiltross for sløret blikk og minus minst sju på begge øynene. "Dei kom me spade og spett heile bunten å grov å braut til vi løsna frå landa og flaut oss utpå"

Dimlingene levde da isolert en hel årrekke fram til det ble bygget bro. De krever fortsatt styrerett, egen valutta i form av tomflasker og president. Per-Preben er da selv-utnevnt enhersker og president og vurderer i dag om det skal krevest bom penger ved voldsome straumane broen.