Drammen

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Drammen
Dra-me-nh
Drammen.jpg
(byvåpen)
«Bedre med en dram i timen enn en time i Drammen!»
300px
Land Norge
Fylke Buskerud
Innbyggertall En familie
Offisielt språk Norgefdg g fg f g f g FUXK!!! FUCK!!!!!!

Styreform Drammens Tidene
Ordfører [[]]
Varaordfører [[]]
Bystatus år 18


59

«Hallo, Oslo!»

- Forvirret rockeband på konsert i Drammen

«En dram eller to og kvelden blir god.»

- Jonas Lie om Drammen

«Nesten like god som etter Søren Kierkegaards ostekake»

- Henrik Ibsen om Drammen

«Schlæv øbp kryschm! Påfyll!!»

- Jonas Lie om Drammen etter et par dram.

«Hit med vodkaen!»

- Ole Bull første gang han så Drammen

«Kjørr, kjørr! Vidare!»

- Oscar Braaten om Drammen

«Det er bedre med en dram i timen, enn en time i Drammen»

- Marius Müller om Drammen

Hei! Du er nå kommet til en side om byen Drammen. Du lette vel ikke etter harry?

Drammen (Fredrikstrøm 1476-1887), ”Norges største veikryss”, Norges svar for New York og er den mest harry byen i hele Norge, (og det sier ikke så helt lite). En gammel myte sier at hvis du sier eller gjør noe harry, vil du plutselig befinne seg i Drammen. En annen myte sier at hvis du befinner deg i Drammen, vil du plutselig bli harry. Hva som kom først av Drammen og harry, er dermed blitt et like vanskelig spørsmål som hvem som kom først av høna og egget.

Et gammelt ordtak sier: "Bedre med en dram i timen, enn en time i Drammen". Drammen kommer faktisk av det norrøne ordet "Drafn" som betyr "skitten elv/vann/svette". En annen teori er ganske enkelt at det kommer av setningen "en dram til" som er den første setningen småbarn i Drammen lærer. Drammen kommer man til etter å ha kjørt gjennom Oslo. 50% av alle i Drammen kommer fra Tyrkia. De gjenværende 50% er tiggere og mafiaer som er ute etter tyrkerne.

Bydeler[rediger]

Drammen er delt inn i forskjellige bydeler.

Konnerud, som er Drammens eneste wannabe-by. De teite konnerudfolkene forsøker desperat å herme etter Sandvika folka, men nederlag etter nederlag følger. På Konnerud er det alltid en hjemme-alene-fest, selv om det er midt i uka. Det har også de siste årene oppstått et stort hav av babes i nyetablerte områder langt utti helvete av Konnerud. De mest besøkte stedene er Pizzabakeren, EVO, og ikke minst bussholdeplassen ved Konnerud Senteret, hvor det daglig står byhengere på rekke og rad som lengter etter en stusselig cheeseburger. De har også en stor klubb, Konnerud IL, bestående hovedsakelig av håndballspillere og fotballspillere som alltid går gråtende ut av hallen/fotballbanen etter deres uendelige mange tap mot både Lier IL, Stoppen SK og tidligere Liungen, og Reistad IL. De klarer i det minste å vinne mot lag som Glassverket og Åssiden (Åssia) IF. Videre gjelder dette IKKE for Konnerud IL J00 håndball. Med årlige sendinger på TV2SUMO er dette et lag med en delvis lys framtid.

Toppenhaug bor alle de gjerrige kapitalistene. Nå etter årtusenskifte så har det også begynt å dukke opp relativt mange "pappa har ræva full av penger" barn. Disse ses ofte kjørende rundt i dyre biler, pannebånd og ei blond pappajente ved siden av. Kan egentlig minne om bærums beste vestkant, forskjellen er at disse griner seg i seng hver kveld grunnet drammensopphavet de ikke kan kjøpe seg vekk fra. PGA mye tåresprut er sminke blant gutta fra toppenhaug mer vanlig enn hos jentene.

Tips

Dersom du er en enslig emo/gother/gangsta-chick på jakt etter den store kjærleiken, sjekk ut holdeplassen på fremsiden av MacDonalds. Noe av grunnen til den høye konsentrasjonen av sosialt avskum på ovenfornevnte sted, kan være at dette er holdeplassen til Konnerud.

Fjell har like mange forskjellig nasjonaliteter som resten av verden til sammen. Fjell har fler nasjoner enn sandkorn på stranda. Fjell skole er det store offeret for alle problembarn som bor på fjell. Her knuses det ruter, tennes på og alt det der. I vinduene står det gjerne folk og skyter på busser og mennesker med luftgevær, dere er advart. Fjell er også det morsomste stedet å feire høytider som halloween og nyttårsaften fordi det klikker helt og politiet mister kontrollen.

Skoger (uttales ”Skæver”) er stedet hvor man er heldig om det kommer en buss innom. I Skoger er det også et must å ha traktor. Gjerne en John Deere, men Valtra godtas også. Skoger er også kjent for sin fantastiske søppelfylling, Lindum. Det finnes heller ikke 4G, og det lukter bæsj hele året.

Så har vi Gulskogen hvor det Drammenske fotballaget Strømsgodset (eller bare Godset) holder til. Hjemmebanen deres er eldgammel og trenger sårt en oppussing, og har siden 1930-tallet vært kjent som ”Gamle Gress”. Den har like lenge trengt en oppussning, men det er ikke noen foreløpige planer om å bygge et ”nytt gress” ennå. Godset-supportene påstår at de er best på hjemmebane, men dette er ikke bekreftet. I etterkant er man kommet fram til at årsaken til at de gjør det mindre dårlig på hjemmebane, enn det de gjør på bortebane, er at de har anlagt en KUNSTgressbane - dette fordi nytt gress ikke vil vokse i denne forurensede pølen de kaller en by...

Åssiden (uttales Åssia) og Åskollen. Forskjellen på de to? De ligger på litt forskjellige steder, og Åskollen er mest kjent for sitt fantastiske renseanlegg. Åssia er mest kjent for sin breiale dialekt, og Kjøsterudjuvet, en populær tursti hvor det foregår naturlig seleksjon - det ramler jevnlig store kampesteiner ned i juvet. Viktig å bemerke at Solberg ikke er en del av åssiden.

Øren er kjent som ghettoen, ingen våger seg dit. Ikke engang politiet

Drammen Sentrum. I sentrum ligger severdighetene Aass Bryggeri, Spiralen, Bragernes Torg og Ypsilon brua. Sentrum har eget bibliotek, teater, kirke og kino, og et torg som er kjent som et av Nord-Europas største torg. På dette torget samler det seg ofte store grupper med emoer, da det i Drammen ikke er fellingstillatelse på dem, vokser bestanden til utrolig mengder. Det jobbes med saken.

Grønland. Dette er Drammens Grünerløkka. Bare de ekstremt rike og selvopptatte gidder å bo der. Snart vil alle de dyre nybyggene rase ut i elva, fordi de underbetalte polske og litauiske gjestearbeiderne ikke gadd å pæle tilstrekkelig i blåleira.

Strømsø. Også kalt lille Mogadishu. Dette er den skitneste og skumleste delen av Drammen, og grenser til Grønland. Store bander fra Strømsø beveger seg om natta over til Grønland på plyndringstokt. Helt feilaktig tror folk at det er Fjell som er Drammens fremste ghetto, men Strømsø har 90% innvandrere og 10% narkomane. Bydelen er også hjem for noen av Nord-Europas mest møkkete gatekjøkken, slik som Snappys og Drammen pizza og grill. Hold deg unna Strømsø om du er glad i livet ditt.

Danvik er faktisk det eneste stedet i Drammen det er fint å bo, om du er glad i å bo på en togbane. Danvik er et resultat av gamle vesten, hvor folk fant det fornuftig å bosette seg langs togbanen..

Tangen. Består av en kirke og nærliggende tjenerhus.

På vinterstid kan man stå på ski i Norges minste alpinanlegg, Haukåsløypa, eller om du heller vil kjøre i en litt mindre bakke kan du ta turen over brua til Aronsløypa.

Kultur[rediger]

Tom Mathisen og Herodes Falsk representanter for kultur og åndseliten til Drammen. For å ære og hedre byen deres har de laget faktasangen med samme navn: Drammen. Sammen med Jahn Teigen har de etablert Drammen som den kulturelle hovedstaden for området mellom søppeldynga Sande i Vestfold, Lier, Hurum og Vikersund

Herodes Falsk sitt hus ble revet av Drammen kommune og gjort om til parkeringsplass. Dette utløste 5-dagerskrigen.

Lene Alexandra, Robbie Williams, Jan Teigen, julenøtt-mannen, julebrus-mannen og Tom Kaulitz er andre kjente drammensere. ( Men hvem er det vi prøver å lure, Drammen har da ingen kultur! Det nærmeste de kommer kultur er en tunnel )

Idrett[rediger]

I Drammen finnes det kun tre idretter; fotball, bandy og håndball. Siden håndball er hands, telles ikke den med. Bandylaget i området heter Solberg, som er oppkalt etter brødrene Solberg. I 2009 hadde de i gjennomsnitt null tilskuere, noe som ligger omtrent på landsgjennomsnittet.

Fotball[rediger]

Fotball er en meget populær idrett i Drammen. Strømsgodset er verdens mest kjente fotballag fra Drammen, tett fulgt av Drammen FK 3. Strømsgodset ble grunnlagt i 1907, og var verdens første fotballag som la seg ut på internett (1911). Klubben ble dannet etter et fuktig møte på Aass Bryggerier. Drammen FK 3 trenes av legenden Master Yoda og er et lag spekket med rutine og en god del latskap. De er det første laget i verdenshistorien som har tatt medalje med negativ målforskjell.

Musikere[rediger]

Drammen er litt av en musikkby. Donkeyboy, eller Eselgutta som de kalles på folkemunne, kommer herfra og de tar som kjent sin inspirasjon hovedsaklig fra en annen kjent musiker fra Drammen, nemlig Jonas Fjeld. Videre finnes band som rapp-hop gruppa Ess i Ermet og råkkegruppa Gang Bang. Sammen utgjør disse artistene en formidabel trussel for resten av Norge når Spellemannsprisene utdeles hvert år. Normalt rasker faktisk artister fra Drammen med seg rubbel og bit.

Drammenselva[rediger]

Advarsel

Nå da Viktoria Kulturhus legges ned, vandrer hjemløse band og artister gatelangs etter steder og på. Lukk dører og vinduer, hvis ikke kommer de hjem til deg.

Drammenselva (uttales Drammensælva) er den store elva som renner gjennom Drammen. Det er etter Drammen at elva har fått sitt navn. Drammenserne er svært stolte av elva si, som de krysser med båt, bru eller vannski. Ingen drammensere blir døpt i kirken, de blir i stedet dyppet i elva. Vannet er ganske mye kaldere, særlig om ungen døpes på vinteren. Om ungen ikke overlever det kalde vannet eller forurensningen, var det sannsynligvis ikke verdig å bli en drammenser. Drammenserne har også for vane å putte fugleskremsler på vannet, for å skremme fisken. Derfor kalles de i Drammen ”fiskeskremsler”. Den vanligste måten å få dem til å holde seg på vannet på, er å putte dem på et par vannski. Det er Drammenselva alle drammer blir tappet fra.

Drammensere[rediger]

Drammensere er kjent for sine heftige slagsmål, torpedo- og narkovirksomhet. Drammensere er en hissig folkegruppe som ikke lar seg bli sett ned på. Du kan ofte høre om Drammen på nyhetene angående alt fra blodige nevekamper til slakt og tortur. Både Bandidos og Hells Angles har et av sine største lokaler her i Drammen og ikke nok med at det er MC-gjenger så florerer det av tyrkiske, pakistanske, ariske og flerkulturelle gjenger. En annen ting Drammensere er kjent for er sin forakt mot Emo/Goth/metall-elskere. Emoer som beveger seg rundt i Drammen, blir slått, sparket og spyttet på. No mercy for the weak.

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!