Drivhuseffekt

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Typisk drivhus, ofte observert på Mjøsa og Glomma.

"I Molde effektiviserer I drivhuset ditt, men I har'kkje sett huset ditt I Molde I. I kjem og voldtar dæ I og dræp dæ og."

~ Moldemodifikasjon

Drivhuseffekt er en sterkt overdreven frykt for effekten av global oppvarming forårsaket av drivende hus, men uten drivhus ville det sannsynligvis ha vært svært kaldt på Jorden, da spesielt i Norden.

Diagram over påstått global temperaturstigning forårsaket av drivende hus.

Utbredelse[rediger]

Drivhus, (spynorsk elvastuggu, flytehyssje, drivaskjul), er ofte observert i Mjøsa og på Glomma. Dette er en meget vanlig boligform på disse trakter. Disse husene flyter på en flåte, som gjør at de kan drive nedover elven, eller bare flyte på vannet. MacGyver er den mest berømte drivhus-beboeren, men kan umulig klandres for drivhuseffekten, fordi huset hans sank mens han forsøkte å redde alt ved hjelp av lommekniven sin.

Global temperaturstigning[rediger]

Disse husene bruker ikke strøm fra elnettet, de bruker nemlig gass til oppvarming. Gassen blir kalt drivhusgass.

Denne gass bruken er et omstridt tema, fordi noen sier at denne ekstra oppvarmingen kan føre til økte temperaturer globalt. Dette er noe som er totalt uforståelig for de fleste drivhuseierne. For å bøte på dette er det innført en ny lov som sier at man ikke skal fyre så kraftig inne i husene mens en dør eller et vindu står åpent. Teorien er at da slipper det mindre varme fra drivhuset ut i atmosfæren. Dette tiltaket blir møtt med stor skepsis og motstand blant drivhuseierene, som i smug fyrer bevisst med alle dører og vinduer åpne. Problemet er at det samles veldig mye forfrosne kråker på hustakene etter dette.

Drivhusgass og Co2[rediger]

De som vet absolutt alt, og vel så det, mener at denne oppvarmingen av drivhusene er direkte årsak til en såkalt global oppvarming. Andre som ikke vet fullt så mye, mener det stikk motsatte, at det er oppvarmingen utenfor huset der Co2 gass slippes ut i store mengder i samband med grillfester som utgjør susen. Da det som regel drikkes store mengder øl i samband med drivhusgassgrilling på disse drivende husene, mener de som tror de vet det meste, at da slippes det alt for mye Co2 gass ut i atmosfæren på grunn av ølets Co2 innhold.

Det er denne gassen, som alle nå burde vite, som gjør at ølet skummer. Det hevdes at denne gassen fører til global oppvarming. Men ved å kun å drikke vin eller brennevin kan Co2 utslippet reduseres betraktelig. Men hvordan kan så denne Co2 gassen føre til global oppvarming ?

Man vet fortsatt ikke det alle burde vite sikkert hva som gjør at Co2 gass fra ølet har noe med temperaturen på Jorden å gjøre, bortsett fra at ved økende øl konsum så stiger gjerne den gemyttlige temperaturen i et sosialt og lokalt perspektiv. Dette er det imidlertid ganske mange som vet. Det viser seg at ved å avkjøle disse øldrikkende personene med vann, vil dette virke meget stabiliserende. Det er forøvrig ingen kjente forbindelser i henhold til disse effektene som tilsier at temperaturen skulle påvirkes i et mer globalt perspektiv, dessverre.

Kyoto-avtalen[rediger]

Kyoto-avtalen sier at den maksimale mengde med konsumert øl på et drivende hus ikke skal overstige 1257,8 liter per person i året. Derimot konsum av brennevin og vin, sier avtalen ingenting om. Her er det tilsynelatende fritt fram, noe som disse Kyoto-deltagerne beviste i stor stil, da temperaturen ble ganske høy i løpet av denne kvelden da avtalen ble inngått. Det gikk med 3 paller med whisky, 2 kasser Gin og 23 liter med Japansk himkok i løpet av denne meget spesielle kvelden.

Nedsmelting av isen[rediger]

Det er et kjent problem at ved å oppbevare is i nærheten av en drivhusgassgrill, vil dette føre til nedsmelting av isen. Det hevdes av edruelige eksperter at ved slike hendelser, vil vannivået på Mjøsa stige. Og dette er helt sant, da vannet stiger når det regner. Og det regner alltid når man spiser is ute på Mjøsa. Som en liten kuriositet kan det nevnes at man anbefaler en Diplom is Båt-is hvis man absolutt spise is ute på Mjøsa.

Det sikreste er å ta noen pannekaker istedet. Isen smelter riktignok likevel, men man har da tross alt hatt et vellykket måltid, uavhengig av hva ekspertene sier om den derre isen. De får bare mene hva de vil, pannekaker er helt klart redningen i en slik situasjon.

Denne type is er absolutt å anbefale til bruk ute på Mjøsa. I tilfelle forhøyet vannstand, så kan denne alltids klare seg.
En drivhusfest totalt ødelagt av dårlig vær. Legg merke til den unormale høye vannstanden. Her er isen smeltet bort, og pannekakene forlengst oppspist.

Værpåvirkning på grunn av drivhusgass og Co2 utslipp[rediger]

Her gjelder Murphy's lov. Den sier i all enkelhet at alt som kan gå galt, går galt. Og galt går det. Det er gang på gang blitt rapportert om at ved store grill-arrangementer på et drivhus, blir dette som regel ødelagt av været.

Meteorologiske Institutt avviste tidligere denne trenden på det sterkeste, men slik var og er det bare. Sist det var dårlig vær, var det virkelig ille. Da var det så dårlig vær at statsmeteorolog Gislefoss sa direkte i en NRK værmelding: «Min konklusjon for morgendagen er, forlat landet!»

Meteorologiske Institutt hadde egentlig ikke ord på hvor ille dette var. Det var rett og slett ikke vær til å gjøre noe som helst. Faktisk så ble været etterpå bare enda verre. Til slutt så var det så ille at det ikke engang var opphold mellom bygene.

Norges rolle[rediger]

Norge er et land med svært mange vassdrag som kan føre drivhus. I en FN resolusjon ble det vedtatt at Norges rolle her er svært viktig i den internasjonale sammenheng. Da Norge er en stor produsent av drivhusgass, burde man se mer på hvordan man kan redusere varmepåvirkningen forårsaket av disse drivhusene.

Mye av gassen brukes til drivhusgass. Det jobbes nå iherdig med utvikling av nye drivhusgass anlegg i regi av regjeringen med APEpartiet i spissen. Sitat fra leder Jens von Schneider Stoltenberg på en nylig avholdt internasjonal drivhuskonferanse på Bali:

«Vi må nå innse at tiltak må gjøres, og her har Norge et stort ansvar for å bidra til et varmere og bedre klima.»

Han mener videre at dette er et tiltak som vil redusere eksporten og samtidig gi mer tiltrengt oppvarming her i kalde Norden. Dette tiltaket burde også få støtte også av en rekke bryggerier og i pølsebransjen. Han mener også at isbransjen stiller seg muligens mer skeptisk til forslaget, men at dette muligens vil løse seg på sikt.

Drivhuspanelet i Bali stiller seg totalt uforstående til utsagnet som var så hoderystende at mange pådro seg kraftig hjernerystelse. De mest iherdige drivhusmotstanderne ligger fortsatt i koma og noen i respirator etter dette berømte utsagnet.