Dynamitt

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Den som leker med Dynamitt, er litt sprengt - Ukjent rakettforsker»

-

«Du er kansje ikke så dum, men du var ikke langt unna når det smalt - Ukjent sitat slutt»

-

«Jeg bruker dynamitt i senga - Adolf Hupp»

-


Dynamitt[rediger]

-Dynamitt er noe som anleggsarbeidere bruker for å flytte fjell. Redskapet ble først funnet opp på 1800-tallet hvorpå uttrykket, du er ikke så smart, men du stod ikke så langt unna når dynamitten sprengte oppstod. Dagens bruk tilsier noe helt annet, da dagens bruk av dynamitt er forbundet med bankran og skumle banditter på jakt etter Gryn .


-Mange bruker også dynamitt i senga, noe som kan gi en uheldig reaksjon til den utnevnte.

- Dynamitt brukes også til å rane banker, sprenge bygninger og hus.

Er den matematiske formelen for ulovlig salg av dynamitt, noe som er svært utberedt på vestkysten til den lille Europastaten Liechtenstein Dynamitt omsettes for ca en milliard kronasjer på verdensbasis, og er på topplisten over mest ulovlig solgte artikkel, rett under heroin. Gatepris på en dynamittgubbe kan variere fra omlag 1000kroner til 2500, anslagsvis av kvaliteten på gubben. Ofte har selger byttet ut innholdet med smellbongbonger, og kjøper blir lurt.

-Historien om den første dynamittgubbe tilsier at verdens første sprengning med dynamitt foregikk i den nedsunkne byen Atlantis , hvor spregningen flyttet en stor isbre som spiste opp og vannla hele byen. Ingen har verken sett eller hørt noe fra denne byen i ettertid, men det er skrevet mange spennende historier om den, og om alle skattene som var der.

Til dags dato blir dynamitt som oftest brukt av sortkledde banditter som verktøy for å åpne pengeskap, gjerne av typen Franz Jäger fra Berlin.

---- Redskaper som er kjekt å ha, når man har dynamitt: -Hakke, til å hakke vekk det du har sprengt. -Lighter -Stearinlys -Lunte -Vernebriller -Tennhette (Fenghette) -Alarmklokke (Kan kjøpes på Ikea) -Gaffateip -Rød og hvit ledning -Tang (Til desarmering, om du ikke vil sprenge deg i luften allikevel) -Safe (Kan brukes til å åpne med)


Synonym -Kubbe -Dynamittgubbe -Skytebasmat -Tidsinnstilt bombe -Sprengstoff (ikke til å hekle med) -Skytesmell -Åpnesafeverktøy