Eidsvåg (Nesset)

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Eidsvåg er et tettsted som er kjent som hovedstaden i Nesset kommune, det er her alt skjer. Her finner vi barnehager, butikker, kebabsjappe, skoler, svømmebasseng, fotballbaner, kirke, byggefelt og mye annet unyttig. Her er det ofte fartskontroller ved møbelfabrikken, så folk tar det ofte litt med ro når de kjører forbi her.

De som dominerer i Eidsvåg sentrum er rånerne og gatebarna. Rånerne kjører i fast mønster mellom Shell og "Harry'n", men kan også gjerne ta litt lengre turer til rasteplassen på baksida eller til busstoppet litt lengre utenfor sentrum. De er også kjent for å spinne litt og lage bremsespor på større, asfalterte plasser eller grusplasser. Det har også forekommet ødeleggelse av en gressbane. Gatebarna er de som har for lite å gjøre, go vandrer rundt i sentrum til alle døgnets tider, med mindre de er venner med rånerne og heller sitte på med dem. Ingen av disse folkegruppene er spesielt populære, da de plager campingturister og parkerer på plena bak hydro. De kan også finne på å rygge gjennom hele sentrum (som ikke tar spesielt lang tid), kjøre på fortauet, stjele kjegler, blåse i trompet-lignende horn på nattetid, rote i gangen på coop, stjele sjokolade på Bunnpris og utløse tyverialarmer.

Eidsvåg er for andre en bygd du kjører ganske fort gjennom uten å legge spesielt merke til den, med mindre du bare MÅ fylle bensin eller ta en tur innom butikken. For å få litt variasjon i dagliglivet, drar ofte innbyggerne til Sunndalsøra for å kjøpe billigere mat eller dra på polet. Skal man virkelig slå seg løs, drar man gjerne til Molde for å kjøpe klær eller prøve å bli venn med fjortiser. Av en eller annen rar grunn, drar ofte folk fra andre steder i kommunen til Eidsvåg for å ha noe å gjøre på om dagene. Det sier litt om tilstanden til denne kommunen.

Den voksne delen av lokalbefolkningen i kommunen, tror Nesset kommune er et eget land. Dette kan en legge merke til når de snakker om kommunen og de fasilitetene som finnes der. En kort periode hvert år, feirer de sin store keiser, en død dikter ved navn Bjørnson. Da bygger de en stor fornøyelsespark bestående av de to minste barnekarusellene fra Hugos tivoli, også hyrer de inn utenlandske musikere fra Oslo, Bergen, Molde, Sunndal, Trondheim og Namsos for å underholde langveisfarende turister fra Nesjestranda, Kleive, Batnfjord og Angvik. De benytter da anledningen til å lure disse turistene til å kjøpe eira-vatn på flasker. Dette er angivelig vann fra ei elv langt inne i Eresfjord. Denne elva er forøvrig brukt som kloakkavløp for eikesdalinger, så det er nok dette som gir vannet sin særegne aroma, som eidsvågingene liker så godt. Fornøyelsesparken blir hvert år plassert slik at turistene kan se over fjorden mot slottet. Slottet i Nesset kommune er et nedlagt småbruk av en prestegård, der denne Bjørnson angivelig skulle slitt sine barnesko. alle som bor her elsker pølser og brød!


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!