Eiken

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Eiken
Perla i Agder
Hægebostad.png
(byvåpen)
Et hjem for meg, men ikke deg
Eiken.png
Land Norge
Fylke Vest-Agder
Innbyggertall Varierende fra årstid til årstid
Offisielt språk Inngrodd eikdølsk og spynorsk
Styreform Bibelen og politi på snøscootar
Ordfører Uvisst
Varaordfører Venn av utlendingen
Bystatus Har ikke bystatus
Eiken

«Kristoffer! Det er her vi skulle ha giftet oss! Jeg føler meg så hjemme her.»

- Jan Thomas da han kjørte gjennom Eiken

«Tåka dæg i bitte søyne»

- En tilfeldig eikdøl

«Diu he faste mæ'kje lov å reisa ut ifrå bygdå! Gjer diu det, ska æg pigedæ mæ pressa loddan mine ned i kjepten på dæg!»

- §667 i den store Eikenboka

«Diu he pigedæ mæ'kje lov å ha omgang med nokon frå Hægebostad! Då ska mæ slå dæk!!....Fleire gånger!»

- §667(2) i den store Eikenboka

Eiken er Norges hovudstad og også Norges største by om man ser i forhold til inavl. De har 10 flyplasser, 70 taxier som er lilla, blå og grønne. Eiken er det mest berømte shoppingstedet i Europa. Mange turister kommer derfor her. Men det de selger mest av er snøscooterer. De største kjekkasene i verden bor der, det er en grunn til at ingen jenter flytter ifra Eiken, men bare til Eiken. Folketallet øker dermed stadig. Tveiten er midtpunktet i Eiken, det er der alle møtes. Mange fra Evje kommer til Eiken for og finne seg en partner. Noen av de lykkes, men mesteparten har ikke sjangs på noen i Eiken, så de må gå triste tilbake til Evje.

De har hotell, bordell og mange fine butikker. Eiken hotell og feriesenter står en ingrodd eikdøl nært i hjertet. Her kan en stakkar få seg noe å bite i, hvis tennene holder. Den lokale snadderloffen (1x60 eikenmeter) er svært saftig og god her. Feriesenteret er også den lokale dating-plassen. Her møter du garantert en singel slektning som passer akkurat for deg!

Ingen eikdøler vil erkjenne at de er en del av Hægebostad, for der er alle så kjedelige, og dette strider jo som kjent med Eikens mange bud. Etter slaget på Snartemo, der en overvektig eikdøl tok med seg et digert sverd som han kastet på sin egen kone, tok mange til fornuft og konverterte til Hægebostisk. Sverdet står i dag på Snartemo i Hægebostad, ikke langt fra togstasjonen, som et symbol på frihet, likhet og brorskap (innenfor familien).

Perla i Agder[rediger]

Det sies at hvis en ferdes her på nattestid, kan en fortsatt høre skrikene fra kona.

Perla i agder blir det ofte kalt. Ingen vet hvorfor eller hvordan dette gudsforlatte stedet fikk kallenavnet sitt. Mange mener det kommer av den ganga utlendingen kom hjem fra den 105 verdenskrig mot Hægebostad. Det eneste han hadde med seg hjem til sin kone var ei perle. Men da han kom hjem, var hun allerede trolovet og ventet barn med sin bror. I sitt raseri, svelgte utlendingen perla. Lenge etter utlendingens tragiske død med motorsaga, ble det stilt spørsmål om hvem som var den biologiske faren til hans tidligere kones barn. Eikens legeteam ble straks satt på saken. Utlendingen ble gravd opp, slik at det kunne bli utført en farskapstest. Men det eneste som ble funnet var perla, og noe annet skrot. Derav navnet; Perla i Agder.

Eikens 10 bud[rediger]

 1. Du skal ikke ha andre Gudar enn deg sjølv.
 2. Du skal misbruke i Eiken.
 3. Du skal holde scooter-dagen heilag.
 4. Du skal elske med din mor og din far.
 5. Du kan slå ihjel hvis du har lyst.
 6. Du skal ikke bryte ekteskapet. Men sidesprang er påbudt.
 7. Du skal stjele både frå deg sjølv og andre.
 8. Du kan lyga til øyran dett av. Då kjem fandan løpandes frå feriesenteret og tek deg.
 9. Du skal elske på/med din nestes eigendom.
 10. Du skal elska å elske med alle (men bare viss det er innanfor slekta).

Scooter-Pesten[rediger]

I Eiken kan du bli anmeldt for å kjøre snøscoter på veien, men selvfølgelig, det har ingen blitt til nå! Politiet sitter nemlig på heia og soler seg med ei flaske brennevin og noen småkaker.

Ifølge de Eikenske sagaer fra det forrige århundre, sies det at det kom et skip til fra Bjørgvind til Eiken i 1349,5. Dette skipet var lastet med rotter, som som det senere skulle vise seg hadde brakt med seg den store Scootar-Pesten. Dette er en pågående pest, også godt kjent i dagens isolerte Eiken-samfunn. I senere tider har det vist seg at skipet faktisk var et trojansk angrep sendt fra Snartemo.

Da pesten først ble oppdaget, ble det sendt ut melding fra Skadedyrsdepartementet om at alle smittede måtte isoleres straks. Denne isolasjonen pågår den dag i dag, og gjør livet til en "vanlig" eikdøl ganske hardt med tanke på at alle eikdøler faktisk er smittebærere. Sykdommen er ikke livstruende, selv om det ofte kan virke slik. Det kan bli funnet spor av epedemien også utenfor de Eikenske landegrensene, ikke så forferdelig langt unna. Føler du at du brygger på noe? Sjekk deg selv like under.

De 4 vanligste symptomene[rediger]

 • Du får en vanvittig trang til og ut å leke i snøen.
 • Det går plutselig opp for deg at det er en vesentlig og livsviktig forskjell på de to ordene Skuter og Scootar.
 • Sistnevnte ovenfor, kan du ikke leve uten, og er det ordet du bruker flest ganger i løpet av en dag (og livet ditt).
 • Du får lyst til å lage en film av deg selv mens du leker rundt i snøen på en scootar langt oppe på et fjell fordi det får deg til å føle deg bra.

Inavl statistikk[rediger]

Eiken er kjent for en ekstrem inavl. Eikdølene begrunner dette med at alle der har sterke gener som må ivaretas og ikke utvannes. Dette har medført at søskenbarn og ikke minst 3 menninger ofte gifter seg. En av fordelene er at de fleste da slipper å bytte etternavn etter giftemålet. I følge SSB's tall er 102% av innbyggerne resultat av inavl. Siden det har blitt trangt om plassen har eikdølene nå vedtatt å flytte store deler av gjengen sin til Kvinesdal og overta denne bygda også.

Eikdølar i nabobygda[rediger]

Ei gong i tida (Mars 2012) skjedde det noko utruleg i dei Indre bygdene. Eikdølane tok seg ein tur til nabobygda. Dette hadde ikkje skjedd på over 200 år og vart feira med bilete i avisen. Mange var svært overraska over dette, og jubelen stod over taket i hele landet.

Eikdølar. Denne glade gjengen utfordra skjebnen og tok turen til nabobygda.

Kjendiser fra Eiken[rediger]

Adolf Storlem Eiken (kjent som AKON) er den største nålevende kjendis fra Eiken. 5 år gammel kom han til Kvåle hyttegrend som adoptivbarn fra Senegal. Han etablerte seg raskt som en habil felegnukker som spilte opp til dans både på Skogtun og på Discoen på toppen av Feriesenteret. Han ble etterhvert så populær at han etterhvert ble valgt inn i kommunestyret for "Øvre Eiken (ikkje inkludert Ytre Rossevatn bak steinen ved myra) skytterlag og Bygdeliste" (Den store valgvinneren i Kommunevalget 2003).

Han ble kjeppjagd fra bygda og utestengt fra alle kommunale verv etter en lekkasje fra Wikileaks sommeren 2004. I lekkasjen kom det frem at han støttet byggingen av Tingparken i Hægebostad, noe som førte til at Bunnpris og Prix ble utsolgt for balltre og frosne Baguetter samme dag.

Adolf flyktet til USA. Han etableret seg raskt i R&B miljøet under artistnavnet "EIKEN". En smart Platedirektør byttet navnet til AKON, som er den fonetiske uttalen av Eiken. Hans første plate (Sexy, sexy Eikenman) solgte til gull i USA. Singelen Snøped-boogie toppet listene i 15 land og solgte merkelig nok hele 3 kassetter på Birkeland Handelslag. I Eiken er dessverre digital musikk forbudt av hensyn til den store rumpesteving-tradisjonen i bygda.