Elevrøyrsla

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Elevgreia, det årlige møte til Elevrøyrsla.

Ser du kanskje etter Byråkrati eller barnehage?

«La meg bare åpne en ny flaske...»

- Kristin Halvorsen om Elevrøyrsla.

Elevrøyrsla, eller Elevorganisasjonen, er en hjelpeorganisasjon for undertrykte elever og lærlinger. Den ble først startet fordi temperaturen i klasserom i hele Norge var under 30 grader Celsius, noe Norges elever ikke tolererer på grunn av at de ønsker at Syden skal flyttes til det ganske land.

Historie[rediger]

Elevrøyrsla ble stiftet på 1700-tallet, da den legendariske Martin Nilsen ble leder. Han har siden holdt godt liv i organisasjonen, men ga i begynnelsen av det nye millenniumet lederstillingen fra seg, da han fant ut at han heller ville leve livet og fullføre skolen. Etter den tid har det stort sett vært ungdommer fra hovedstaden (Oslo) som har vært sjef. Navnet ble også forandret til Elevorganisasjonen da det var østlandsdialekt de sistnevnte snakket.

Drift[rediger]

Leder av Elevorganisasjonen, Andreas Borud, skriver om vedtektene i skjul.

Elevorganisasjonen er en organisasjon som driver med politikk, men som ikke er partipolitisk. Dette er et konsept som er svært vanskelig å fatte for mange. Det er mange skoler som er venn med organisasjonen, sånn cirka 350, storparten er underlagt Best-Agders fylkesstyre.

Alle som jobber i organisasjonen er elever, eller kanskje lærlinger, eller kanskje de bare føler at de aldri kan få nok, og vil jobbe for elevene isteden for å få seg studiekompetanse og studere og komme til nytte for samfunnet. Felles for alle er ihvertfall at de stiller til valg, og at de blir valgt. Disse blir oftest kalt tillitsvalgte, selv om de er valgt av apatiske elevrådsledere som er dopa på kaffi. Dette er et produkt av organisasjonens sterke sans for ironi og hat mot medlemsmassen sin.

Elevorganisasjonen er en veldig seriøs organisasjon, som ikke lager sanger om Øystein Kåre Rhino Djupedal, med unntak av en sang: Øssa Kåre.

Elevorganisasjonen styres idag med jernneve av generaldirektør Ole, som styrtet det gamle styret i et politisk nøytralt kupp. Da måtte tidligere leder, Anna Hol Heine, bli frityrt på en kebabsjappe. Ole, eller Andreas Borud som han påstår at han heter, har glassøyne og er vilt forelsket i GEP. Organisasjonen baserer seg på det såkalte konsensusprinsippet. Dette går ut på at man bare fatter vedtak som ingen er imot og som ingen egentlig er for.

Elevorganisasjonen har også det som kalles Desisjonskomité som i praksis et hemmelig politi som ikke er så hemmelig likevel.

Språk[rediger]

I organisasjonen finnes det et meget utviklet internspråk.

Utrykk og begrep[rediger]

  • Medlemmer - Lettlurte fjols.
  • Møte! - Nachspiel.
  • Møte? - Samleie.
  • Seminar - Konsentrasjonsleir
  • Skolebesøk - Propagandamøte.
  • Uravstemning - Hjernevasking og konvertering.
  • Medlemskontakt - Sex med elever fra medlemsskoler