Elleve

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Tallet elleve eller Ølløv fra noen dialekter rundt om er et av de fineste tallene i hele verden. Elleve er et primtall som betyr at det bare kan deles på seg selv og en. Elleve selv kan både ganges med :

og oppover i det uendelige og dette kaller vi for et multitall. Multitall er sjeldne og oppstår kun hvert 456 nye tall. Tallet elleve opptrer stadig oftere rundt om i hele verden og til slutt vil tallet kanskje ta over tallsystemet. Da vil det bli 11-tallssystemet.


11 opptrer blandt annet i[rediger]

Filmen oceans 11 ØLLØV filmen om multitallene (anbefales på det sterkeste) året 2011.

Opprinnelse[rediger]

Tallguden Hydrix gikk rundt på jorda med sin trofaste hund Trela da han bestemte seg for å finne et tall som var større enn 10. Han spurte alle bladene, trærne, fjellene, elvene, skyene og til og med sola, men ingen visste om et tall som var større. Hydrix lå våken i 56 netter og 40 dager og grublet over dette før han kom frem til at det bare var å sette to tall ved siden av hverandre. Siden hans lykketall var 1 tok han ett tallet og satte et annet ett tall bak. Det er historien om elleve tallet.

Multitall[rediger]

Som sagt, er et multitall et tall som kan ganges med alle tall i universet. Disse er sjeldne og oppstår kun hver 456 gang det kommer et nytt tall. Elleve er det første multitallet og også det eneste i hele universet som bare har 2 siffer. Derfor kan man trygt si at tallet elleve er et spesielt tall. Multitall har sin opprinnelse fra steinalderen da menneskene begynte å teste ut hvilke antall mammuter man kunne gange med alle de andre. Hadde det ikke vært for steinaldermenneskenes funn av multitall hadde dinosaurene hersket den dag i dag. Så derfor skal man virkelig sette pris på multitall.


Evner[rediger]

11 selv har ikke noen evner eller krefter, men tallet kan deles på 1, 11 og ganges med alle universets tall. Jeg tørr ikke en gang å nevne hvor mange tall 11 kan plusses med, og 11 kan altså også divideres med utallige tall. Hvis 11 opptrer alene i en matteoppgave mot 5 For eksempel11-5 skal du straks lukke matteboka og slå boka hard tre ganger med en trerot fra det indiske treet Muhani mahangi Mali dette vil endre oppgaven til et mer overkommelig spørsmål. 11 skal heller ikke stå som en potens. F.eks 211 ettersom dette kan krenke tallet selv, ved å synes mindre enn gruntallet.