Erling Lae

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Fy søren, så feig Siv Jensen er!»

- Erling Lae om Siv Jensen når de to leker gjemsel

«Han ligner på Nissa Nyberget

- Jens Stoltenberg om Erling Lae

«Det kommer en da-a-a-g! I morgen!»

- Erling Lae synger favorittsangen sin fra musikalen Annie

«Jeg trekker meg!»

- Erling Lae til Jens Torstein Olsen

Erling Lae (utt. Ærling La:) (født 16. mars 1947) er først og fremst Norges mektigste homofile mann. Denne mannen er en profilert politiker i Høyre og en ivrig forkjemper for saker som ikke tilhører Høyres partiprogram. Ellers har Laaa det lengste etternavnet på tre bokstaver i hele Norge, og han eier dessuten et par enhjørning-truser med regnbuemotiv på.


Historie[rediger]

Erling Lae ble født som eneste sønn i en søskenflokk på 9 en vakker marsdag i 1947. Teoretikere hevder at dette er grunnen til hans seksuelle legning i dag. Foreldrene het Grethe og Hans Lae. (Grethe var for øvrig faren.) (Nei, Hans var ikke moren. Andre teoretikere hevder at dette også kan ha påvirket hans seksuelle legning.) Lae begynte ved seksårsalderen på Oslo Sentrale Jernbarneskole, og gikk på skolen hver eneste dag i ti år. Han valgte fort Gokk Videregående Skole som videre utdanning og var ferdig utdannet i 1967. Da kunne han stolt vise fram diplomet han hadde fått for grunnleggende homofili- og romerstudier. Han hadde også fått et grunnleggende tre-årig kurs i svenske samers kultur og rettigheter i Norge, med Aleister Crowley som læremester.

I 1970 trådte Lae ut i politikkens vakre og ville eventyr, hvor han fort fant fram til det blå partiet, Høyre. Særlig likte han Høyres toleranse overfor rare skapninger og abnormiteter - som ham selv.

"Ro deg ned, Erna. Jeg skal ikke fortelle dem alderen din." (Tatt på Høyres landsmøte i fjor.)

Politikk[rediger]

Erling Laes politikk er av partileder Erna Solberg definert som "et fargespekket virvar av banale idéer, store drømmer og enhjørninger". Laes kampsaker er hovedsaklig et sterkere bånd til USA/Vesten (en valgplan han kalte American Dad), større satsing på samers velferd og bevilgning av penger til trainee-program i Jan Thomas' salong.

Lae gikk før det amerikanske valget i 2004 ut i media og uttalte at George W. Bush hadde ødelagt forholdet mellom USA og Norge. Han ville derfor gå inn i så god dialog som mulig med den nye amerikanske presidenten. Beklageligvis vant Bush også dette valget (og denne gangen uten fusk!), og Lae trakk tilbake alt han hadde sagt. Dette kom derimot opp igjen etter valget høsten 2008, og Lae var meget positiv til valget av Barack Obama som ny president.

Som ivrig sameforkjemper (det betyr at han kjemper for samene), har Lae gitt kraftig kritikk til Arbeiderpartiet for at de ikke valgte en same til statsminister i Stoltenberg II-regjeringen. Dette mener han selv har gitt Høyre et oppsving på meningsmålingene. Den 6. februar 2007 kledde Lae seg opp i en samedrakt og stilte seg utenfor Stortinget for å selge ekte same-vafler og reinsdyrskinn. Dette slo godt an, og Høyre fikk 30.000 kroner inn i partikassa.

Erling Lae er som sagt åpen homofil (hvordan kan man egentlig være lukket homofil?), og har flere ganger gått ut og kjempet for homofile mennesker i media. Våren 2008 sa han til TV2 Nyhetskanalen at "Jan Thomas burde motta subsidier for å ta imot lærlinger i salongen sin. Forslaget ble dårlig mottatt, både på Stortinget og innad i partiet. Lae har også kommet med forslag som å la homofile være fritatt gymnastikk i skolen, la homofile være fritatt å betale skatt og å la homofile få gratis frukt og grønt siden de fleste er vegetarianere.

Erling Lae blir spist av en dinosaur. I front ser vi Jens Torstein Olsen.

Homofili[rediger]

Erling Lae er som så mange ganger sagt åpent homofil, og er for tiden i et forhold med Høyre-kollega og prest Jens Torstein Olsen. Han har også vært partner med Per Ditlev-Simonsen, men bare som initiativtaker overfor OXLO (et prosjekt som skulle hjelpe mennesker som hadde tendensen til å skrive X i stedet for S.)

Erling Lae er selvutnevnt operaelsker, og har bestilt sete til hver eneste operaforestilling ved Den Norske Opera i ti år framover. (Det hadde vært så synd om han skulle gå glipp av en forestilling fordi det var fullt!) Selv om han måtte ut med et par-tre tusen ekstra for seter i operaen i Bjørvika, synes han at det var verdt det. I det minste er dette med på å underbygge det faktum at han er homo.

Det populære homseporno-nettstedet Gaysir har valgt å kåre "denne råkjekke mannen til Årets mektigste homofile nordmann" både i 2007, 2006 og 2005. (Han fikk plusspoeng for skoene sine, som matchet brillene.) Han vant også Regnbueprisen i Berlin for sitt arbeid for å få flere til å tro på enhjørninger.

Merk:: Denne artikkelen har ikke blitt redigert på 1295 dager. Den vil derfor bli vurdert slettet.