Euro

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Euro brukt i Red Light District.

Euro er en kunstig valuta satt sammen av de merkeligste ting. Av den hemmelige oppskriften på Euro, som ligger sammen med oppskriften på Coca Cola i et hvelv i Atlanta, er det lekket ut at hovedingrediensene bl.a. er mark, østeriske killinger og lire.

Euro - udelt.
Euroen skrives €. Den trenger egen dass med inntak for ansikt, hender og den fjerne enden av halvsirkelen. £, $ og § klarer seg med vanlige toaletter. € må ha særbehandlig, og det vet IMF. Spylerhåndtakene må formes som tall og bokstaver, for det var bestemt av noen brelunger.
Japanske Yen datt gjennom apparatet avbildet over. Han trodde det var en felles utedo. Dollaren er sur over hvor forulempet Euroen er, for det er $ som skal plage €.


Euro kan deles inn i cent. De som er tilhengere av denne delingen kalles procent. Euro kan også deles med vinkelsliper, baufil eller pneumatisk hammer. Eurosedlene er således enklere. De kan deles i mynter eller med saks.

Vekslingskursen mot norske kroner er 18,50 fra du får svar.


Historie[rediger]

Da de store europeiske landene gikk tomme for penger på åttitallet meldte det seg et behov for nye penger. Monopolpenger ble lenge vurdert, og flere land gikk inn for dubloner eller florinter. Dette ble droppet da faren for piratkopiering var overhengende. Konkylier ble også vurdert, men droppet etter sterkt påtrykk fra lommeboklobbyister.

Etter ti års debatt kom de frem til det geniale og nyskapende ordet: Euro!


Prosessen[rediger]

Da navnet var bestemt var det bare å sette i gang produksjonen. I store deler av Europa ble alt som var av edelt metall samlet inn av sheriffen av Nottingham og hans folk. Deretter ble alt smeltet om til Euro. Vekslingskursen ble holdt hemmelig slik at ingen av innbyggerne i Europa visste hva den var verdt. Dette førte til en sterk økonomisk oppgang i Europa.

I dag benytter de fleste Euro uten å tenke på det. Det har ført til finanskrise, og store økonomiske problemer for flere land i Europa. Fra neste år vil det gjennomføres en holdningskampanje i flere land der man vil oppfordre folk til å tenke på det.


Hvem bruker Euro[rediger]