Førde

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Pust1.png

Hold pusten!

Det er lite luft i denne artikkelen. For å spare på det som er, må du holde pusten når du leser denne endeløse veggen med tung tekst.

Eventuelt kan du skape mer luft ved å sette inn noen linjeskift.

«Hallo, Songdal!»

- Forvirret rockeband på konsert på Førde

Førde er basert på et veikryss, og i hjørnene ligger blant annet Førde Torg, nye Handelshuset med skywalken med egga i over til det andre Handelshuset. Dette krysset ligger i bunnen av en dal, så det blir naturligvis svært trangt når man i tillegg skal plassere sentralsykehuset, Biltema og Biltilsynet der. Dette gjør at bolighusene må bygges opp etter fjellene, og folkene som bor der kan nyte utsikten over denne herlige og "flotte" byen. alle folk i førde ser egrntlig ut som en stor klomp med fett. Dette er selve kjenneteiknet på "førdianere". De har liten hjerne og liker å bæsje i gtrynet på florøveringar. DETTE ER GØY!

Førdianerne elsker Førde for den fine asfalten, lyskryssene, den deilige aromaen av eksos og de fine fjortisane, som til daglig tilbringer tiden sin i forskjellige rånebiler og spiser den nydlige kebaben fra Venezia. Guttene er kjent for å gå på bol og steorider, imenst jentene ser ut som de har enten lagt seg i silikon og bor i et solarium, eller at dei faktisk bare ikkje ser ut i det hele tatt. Om sommeren når solen skinner, kan førdianerne i tillegg nyte temperaturer som ligger langt over det som er normalt i Norge. Førde er en by, som fra toppen av fjellet, bokstavlig talt ser ut som en bossplass. I senere tid har Førde også fått handlesenter-mafia, som også kaller seg BunnprisMafiaen, som består av en gjeng hyklere som løper rundt med pallejekk og knuser flis. sikkert en dårlig barndom.. Stakkars. Førde er egentlig bare ein murstein som er spytta på.

Skummelt nok så er Førde så å og si Norges svar på bossplassen utafor Los Angeles. Her ligger det skit og lort, noe de fleste ikke trives med.

Slåttebakkane derimot er Førdes lille Hollywood. Her står alle de fine bilene parkert, samtlige med flere barneseter i da Førdes kvinner kanskje produserer flere tykke unger enn et u-land med prevensjonsforbud. Barneskrik kan jevnlig høres gjennom den vante ulyden av råne-burning og kebabsmatting. Resten av Miljø-Norge er fremdeles litt usikker på om det er alle babybleiene eller kebaben på Venezia som sitter sitt preg på ozonlaget over Førde City.

Det skal også være sagt at i motsetning til LA og Hollywood så har Førde verken McDonalds eller KFC. Istedet er Førdianere ofte og se på Spensten der de svetter ut litt fritert pommesfrites fra Venezia.

Førdianere er kjent for dårlig selvbilde, bl.a. har de i en årrekke påstått å være Norges styggeste bygdeby. De stemte naturligvis ikke, se Vestfossen.

Livet i Førde vart klart forbedra når flekke innbyggar Tarald Skaar flytta til "storbyen". "Han er en stor mann" sa ordførar Olve Grotle på innflytningsdagen. Han er Sunnfjords største kjendis etter han hopp på ryggen til Oddvar Torsheim og ridde på han i skywalken.

Utelivet består også av en Best-stasjon, Pikant, Southside, Treskeværket, Laksen og glattcella. Halbrend Skule blir også tatt som den mest useriøse skulen i Fylke, og der så er det ein tradisjon at alle elevane skal på skulen der guttane skal velge ein av jentene og daske ho på ræva 2 ganga kvar. PS nesten ca. 15 persona har blitt sendt på Solstova etter detta. Rektor på Halbrend skule er glad for at guttane tar seg god tid med jentene. Denne tradisjoen har no gått vidare til Øyrane skule. Bygg klassane har tatt seg god tid som det dei gjorde på Halbrend og daska som aldri før. Rektoren eg ganske stolt at Øyrane blir ein super skule etter at fleire små guttunga blir opphissa over å gå her med dei større finare jentene.

Sjølvaste metropolisen i Sogn og Fjordane med heile 13000 innbyggjarar. Norges finaste by!! Dei fleste feite folk samlar seg på spar for å ha bolle konkuranse. Dei kjøper bolle og har konkuranse om å ete opp fortast. Lama-kjæling er en stor fritidssyssel i Førde.

Berber-stammer fra Førde bombet Askøy utenfor Bergen på 1600-tallet. Bombefly fløy flere tokt, og la øyen i grus. Senere har Askøy fått sin revansj, blant annet ved å knuse Førde i idretten parkour. Førde var diskvalifisert fra å delta i Sommer-OL i Trøgstad i 1983 fordi Trøgstad enda ikke har kommet over den store Rånerkrigen mellom 1867 og 1965.


Halbrend er skolen for di som skal bli narkomaner. Det er sakt at 2/3 som går på halbrend blir narkomaner.

Det spres rykter om at statsministeren i burundi driver et hemmelig kartell i kjelleren på Handelshuset. Dette er fordi det i det siste har blitt funnet propaganda blader signert av Évariste Ndayishimiye. Årsaken til dette skal være fordi det finnes video-tape av Vin Diesel og Fantorangen i en one night stand i den tidligere nevnte kjelleren. Burundis statsminister ble da veldig misunnelig og startet med propagandaen like etter, skriver en anonym kilde som kaller seg kjellerpedoen. Det skal også ha blitt smuglet inn flere titalls leverhosdeger som har opprinnelse i Kakistan. Statsministeren i Burundi driver nå ulovlig farm i tillegg til propagandaen. Disse har han solgt til moren sin som planlegger å bruke dem til "Noen få war crimes" nede i midtøsten.