Fidoismen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Fidoismen er en liten religion som springer fra vest til øst i sør-Norge. Med hele fem medlemmer stormer denne nye religionen fram. Dette er ikke noe sekt-bullshit, men noe som eksisterer den dag idag, for de liberale, tøffe, samfunnskritiske ungdommer, hvor sex, drugs & rock'n'roll er hele poenget. Hver dag er en god dag, tenker man. Man nyter hver dag som om det skulle være den første som den siste. Guden er Fido, han har en yppersteprest som jobber under seg. Ved å dyrke Fido vil du kunne forstå hundespråk, tjene masse penger og bli med på å skape en ny dødsreligion.

Mosjonistene er fidoismens svar på de kristnes korsfarere. De kommer joggende sakte forbi deg, med sverd og rustning. Lei sak, men religion er jo krig og død, så man må jo ha litt av det i fidoismen òg.

Veldig mange dager i året er en merkedag for fest. Fest er en sosial ting, hvor man drikker og røyker litt og slapper av.

Historie[rediger]

Fidoismen ble aller først dannet av tre godt fulle ungdommer i 1899. Ungdommene var på vei hjem fra en fest hos Bjørnstjerne Bjørnson, da en liten hund krysset deres vei. Den ene av ungdommene la seg på knærne foran hunden og ropte: "O' mektige bishevov! Ha barmhjetighet *hikk* for osh schwake menschker. She på osh med dine praktfudle øyne og gi osh Paradish!" Bikkja skjønte ikke en dritt, og stakk av med halen mellom beina. De tre ungdommene satte etter den, fanget den og klistret den til en hjemmelaget trone av ost utgått på dato, ved hjelp av dunderhonning. Etter å ha bøyd seg for hunden og lovprist den, gikk de tre hjem, hvor de våknet dagen etter med en dundrende hodepine og følelsen av å ha gjort noe usedvanlig dumt. (Hvem har ikke hatt den følelsen?)

Er dette den allmektige Fido? Det vet ingen. Etter at bildet ble publisert i Magazinet startet store opptøyer på Sørlandet, mest av alt fordi mosjonistene lovet gratis lakris til de som brente det norske flagget.

Omtrent hundre år seinere ble disse ungdommenes memoarer funnet av en vennegjeng på fem. De fem bestemte seg for å ta til seg de hundre år gamle ideene, og hentet bikkja til den ene i gjengen, Fido. Den eldste i gjengen, Aslak Vingaard, teipet hunden til en ostetrone ved hjelp av gaffateip. De fire andre bøyde seg for Fido, mens Aslak sa til dem: "Se denne flotte skapningen, og betvil ei dens nærhet og makt. Vår gud, Fido, vil hjelpe oss gjennom tykt og tynt bare vi holder oss til ham og hans ord. Jeg erklærer herved fidoismen for den herligste religionen vi noen gang har fulgt. Hosianna i det høyeste! Vi underkaster oss deg, ærede Fido."

Således var det gjort. De fem vennene hadde blitt de første fidoistene, tilhengere av fidoismen. De gikk ut på gata i hjembyen, Grimstad, og forkynte det de mente var Fidos hellige ord. (Baksiden på hundematesken dens.) Mange ble inspirerte av ungdommenes mot og ideer, men ingen våget å følge dem. De fortsatte dog kampen for flere tilhengere, og gikk bl.a. til anskaffelse av tjue dusin flygeblader, som ble spredt over hele Sørlandet. Likevel er det fortsatt bare den lille vennegjengen som i dag er tilhengere av fidoismen. (Selv om det mistenkes at vampyrenes herkser, Edward Cullen, også er fidoist.)


Tro[rediger]

Fido[rediger]

Fidoistene tror at hunden Fido er den allmektige guden som hersker over himmel, jord og hundehus. Fido skal tilbes hver dag, og dette gjøres ved å lage en statue av ham (av vått tørrfôr), og deretter knele og uttale et snøvlende salmevers.

Ypperstepresten[rediger]

Ypperstepresten er Fidos stedfortreder på jord, og har samme funksjon som Paven i kristendommen. Ypperstepresten i dag er Aslak Vingaard, og et yppersteprestembete er utstedt for evig tid. Embetet velges ved at personen får framsatt tre hundeskåler med identisk tørrfôr, og skal ved hjelp av bare å smake på dem, finne ut hvilken som er "kjøtt uten lever". (Dette sies å være en veldig vanskelig oppgave.)

Hundehuset[rediger]

Hundehuset, eller "Guds hus" som det blir kalt blandt fidoistene, er fidoismens hellige hus. Her møtes fidoistene til samling to ganger i uka, og her kan bl.a. sitte med tunga hengende langt ute, klø seg bak øret med føttene og det blir dessuten servert tørrfôr og skiver med leverpostei etter møtet. Når bissevovven (fidoistenes prest) taler, hender det at mange av menighetens medlemmer opplever å tale i tunge, da de begynner å tale og å forstå hundespråk. Dette skjer i grunnen sjeldent, men det er bare fordi det kun er fem medlemmer.

Skriftene[rediger]

Skriftene er en samling av hellige skrifter som man antar ble skrevet av Fidos tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-oldefar, den første hellige herskeren av verden. Skriftene består av bl.a. en falmet bakside av en hundemateske, tre bøker med titlene Treet i hagen, I Brooklyn vokser trær og Min venn, hunden, samt en pergamentrull med bilde av en leende hund som peker på en katt som er drept med et spyd.

Mosjonistene[rediger]

Mosjonistene er som nevnt fidoismens korsfarere. Oppgavene deres er å slakte ned alle som betviler fidoismens storhet, samt drepe så mange katter som mulig. Mosjonistene blir utstyrt i en kattesikker rustning med sverd, og blir satt ut for å jogge rundt i en by og utføre oppgavene sine. Per i dag er det fire mosjonister.

De onde maktene[rediger]

De onde maktene (katter), er makter som ønsker å ødelegge Fidos skaperverk, i følge fidoismen. Det anbefales derfor å drepe så mange katter som mulig. De onde maktene blir beskrevet som mørke skygger som lusker rundt i nattemørket, med dusker på ørene, gule, stikkende øyne og en umiskjennelig stank av ansjos. De onde kreftene sies å bringe med seg død og fordervelse over alle som krysser deres vei.

Død[rediger]

Fidoistene mener at når man dør, skal man begraves lik de kristne blir begravet. Deretter kommer den store Fido og graver opp den døde, og plasserer ham trygt på sin egen øy, som i all enkelhet blir kalt "Freedom Island". (Alle får hver sin unike øy.) Her blir den døde hersker, og han/hun blir tildelt et spesielt antall slaver, regnet ut etter hvilke bragder man har gjort i løpet av livet. (Det oppfordres til å drepe katter, for dette gir ekstra mange slaver.) Dersom man ikke følger fidoismen, blir man ikke gravd opp av Fido, og man blir liggende å råtne i en morken trekiste til all evighet. Hvis man blir tatt av de onde maktene, blir man satt i bur i all evighet i fidoistenes "helvete", som de enkelt nok kaller "Buret". Der forblir man til Fido bestemmer seg for at evigheten er over, og dreper alle kattene/de onde maktene.