Filippinene

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Republik Of Philippines
Her var det mange fine damer!
NorFlagg.jpg
(flagg)
Dametoalett.jpg
(våpenskjold)
«No money, no honey»
Hovedsteder Stavanger, Svinesund og Kulalalumpur
Største byer Ekofisk, Sinsen
Innbyggertall 45 millioner kvinner, 6 millioner menn
Offisielle språk Snakker uforståelig
Styreform Servostyring
El Patrone: Pacman
Statsminister: Kommer etter valget i 2011
Selvstendighet 4004 BC
Avhengig av Av tv serier og billig øl
Uavhengig av Spanjakkene (1999), Yankee'ne (2009)
Valuta Peanøtter og Peso
Tidssone Klokka er mer enn i Norge men ikke fullt så mye som i Japan
Nasjonaldag 30. Februar
Landkode PH
Toppnivådomene Internett kommer en gang i 2013
Nasjonalsang:
«Bach JS - Toccata in F.»
Filippinene, befinnerseg litt sørøst for det kjente landet "Syden". Innfelt er ett bilde av en golfball.

«If you pay peanuts, you'll get monkeys..»

- enslig skipper ombord en båt med bare filippinere om filipinere

«Vi går i jungelen, rister i træne og ansetter det som faller ned uten hale»

- Reder Filip en gang på 70 tallet om filipinere

Filippinene er kjent for "The Island State" med +/- 7000 øyer (kommer an på tidevannet).

Navnet kommer fra den berømte reder Filip som reiste fra Norge til Filippinene. Filippinere kaller landet sitt for Pinas men siden Filip var stormannsgal tok han landet som sitt eget territorium og lalte det for Filippinene. På 60 tallet reiste Filip ned for å se etter mannskap på båtene sine. Metoden som ble brukt var den kjente "riste i trærne" der det datt ned litt av hvert. Alt som ikke hadde hale ble påsatt kjeledress, hjelm og sendt ut på den mektige og stolte Norske handelsflåten. Lønn ble den i den lokale valutaen PHP (Philippine Peanut), eller Peanøtter, senere omdøpt til Peso på grunn av at valutaen ikke ble tatt seriøst. (Bare svenskene med sin svenske pesetas som er en avart av peanøtt godtar filipinske peanøtter som gangbar valuta.) Filippinene er ikke kjent for sin matkultur som består av den ikke så berømte svidd kotelett eller liten fisk full av bein, gjerne servert med det smakløse hvite klissete stoffet kalt ris. Garnityr er soya, gjerne i enorme mengder.

Myntenhet[rediger]

Filipinske Peso - PHP (Philippine Peso) Pesoen er verdt minimalt med penger. For en norsk krone får man ca 8 pesoer. Historisk sett har myntenheten på Filippinene vært peanøtter. Myntenheten het også da PHP men da Phillipine Peanut. Peanøtter er fortsatt gangbar valuta mange steder. Barer bestikker ofte gjestene sine for å trekker kunder ved å gi dem den lokale valutaen peanøtter. Flyselskapene bruker også bestikkelser for at passasjerene skal velge dem fremfor andre. Pesoen var inntil nylig direkte hengt opp i verdien av peanøtter. Filipinske sentralbanken hadde en gedigen beholdning av peanøtter. Men den har sunket drastisk da penger som ble lånt ut aldri returnerte. Peanøtten er etter all sansynlighet opphavet til begrepet "If you pay peanuts, you'll get monkeys." Svenskene skal nylig ha vært inne å gitt den filipinske staten støtte i form av den svenske trepenger. Disse pengene er øremerket til kjøp av svenske Saab Gripen til det filipinske heimeværnet.

Befolkning[rediger]

Filippinene er overbefolket av filippinere. Alle filippinere har svart hår, mørke øyne, spinkel kroppsbygning og kan ikke svømme. Jentene varierer mellom 140 til 155 cm i høyde og guttene mellom 155 til 160. Ur filippineren har mange likhetstrekk med apen og kan være den såkalte missing link. Men i moderne tid har mange land vært der og gjort sitt for å implementere friske gener. Først kom kinesere, så spanjoler, siden japanere og til slutt USA. Det har ført til et mangfold av pene damer av en såkalt miks som mange land høster gleden av. Nordmenn er hyppige besøkende av såkalte sjekkeplasser eller gogo barer. De peneste jentene blir belønnet med giftemål og en billett til det norske trygdesystemet.

Mote[rediger]

Mote eksister generelt ikke på Filippinene. Men i senere tid har det oppstått en trang for å se ut som europeere og amerikanere. Fargede linser, t skjorter, olabukser og slippers er blitt populært. Valget av klær er overaskende like det en 2. klasse på en barneskole på 80 tallet ville valgt. Amerikanere har gjort sitt med KFC og Jolibee slik at filippineren sakte beveger seg til amerikansk standard, også kjent som de med BMI over 40.

Levekår[rediger]

Folk er generelt lykkelige på Filippinene. Men der er fordi de blir tuta øra fulle av kristent møl fra pastorer og andre selvutnevnte predikanter. Hygiene eksisterer ikke, såpe er ett fremmedord og vasking er kun for de overdådige. Dusjen har imidlertid gjort sitt inntog og blir brukt opptil flere ganger om dagen. Ett gjennomsnittlig filippinsk hus er bebodd av 16 mennesker, som regel i 3 generasjoner. Det er bra å få flere barn enn man karer å holde med skolegang og helseforsikring. Utdanningsnivået er generelt høyt da universitetene er billige og diplomet i flotte farger. Kunnskapsnivået er derimot labert da pensum for det meste består av bønner og sanger.

Språk[rediger]

En vanlig dag på stranda.

Det er alt for mange språk på Filippinene. Men de to største er Engelsk (en variant som er enklere å forstå en Britisk) og tagalog som kjennetegnes ved at det høres ut som en blanding av høner som kakler og en fiolin der strengene ryker. De viktigste ordene man bør kunne som turist er:

 • Gwapo/Hansom (Kjekk mann)
 • Gwapa/maganda (Deilig dame)
 • Jer jer ta (skal vu ha sex, kan også vises ved å tappe forsiktig med pekefingeren hvor som helst på en filippiners kropp)
 • Iyot/yo wanna sex me (samme som jer jer bare mer frekt)
 • Bakla (homo)
 • Pangit/Bleehh (stygg)
 • Hindi ko gusto/ Ai dot like yo (jeg liker deg ikke)
 • Buang /Krazy maan (hører du det er det bare å gå)
 • Pipty dollar ( 50 dollar)
 • Ngeh (Du har sagt noe morsomt som de forstod)
 • Need more beeraaa (Trenger mer øl)

Natur[rediger]

Hvite menn kommer for å hente koner hvis deres sjanser er for små i Europa.

Filippinene er et øy paradis som sakte blir overbefolket av trygdede europeere. Vei standarden varierer fra kjerrevei til humpete jorde. Det er mange fine hvite strender der man kan få tak i det billige lokale ølet Red Horse. Naturen er også kjent for sine naturkatastrofer som kommer som regel etter et middels regnskyld etter bergensk standard. Sjø temperaturen ligger på stabile 15 grader hele året. Siden Filippinene ligger på en teutonisk plate flytter hele ladet seg kontinuelig. Det har en tendens til å havne over polarsirkelen noen ganger, men kun i mørketiden. En gang var det nær med a drive på land i Iran, men da rodde alle innbygerene febrilsk da de ikke vil ha masseinvanding.

Filippinene har kunn en gang vært nær ved å treffe Norge. Det ble observert i Skagerak (1994) drivende innover hvor det nesten traff Gjøvik. Landet skal nå befinne seg litt sydøst for syden. Sist sett rett over ekvator slik at varforholdene skal visst være bra der nå.

Eksportvarer[rediger]

Største eksportvaren er gifte kvinner. Største importørene er single menn over 40. Gjerne lærere eller uførepensjonister. Det finnes ikke andre eksportvarer.

«Her er det mange fine damer»

- Nordmenn om Filipinere

Tilgjenglighet[rediger]

Fly er eneste måten da fergene har en tendens til å synke. En innenlands flytur koster ca 250 kr (2000 peso) og du får tilbake mesteparten av pengene i form av peanøtter under reisen. Dette er en skjult form for hvitvasking av penger.

Man kan kun fly til Filippinene. Prisene ligger på overkommelige 7-10.000 kroner fra tåkehølet Gardermoen. SAS flyr ikke siden de ikke eier fly som har lang nok rekkevidde. Det enkleste er å fly via Moskva-Vladivostock-Pyoungyang-Singapore-Sau Paulo-Lisboa-Kuwait-Hong Kong-Filippinene. Tipset er at skal du til en skitten storby eid av kinesere, dra til Manila. Skal du importere en kone, dra til Cebu. Har du imidlertid kommet feil er det mulig å reise fra øy til øy. Den enkleste måten er med fly. Du kan også ta ferge men de har en tendens til å synke.

Land i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.