Fimreite

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Stedet der ingen kunne tru at nokon kunne bu.»

- NRK om Fimreite

Fimreite ligger 20 minutters kjøreveg frå saftbygda Sogndal. Forresten, å meine at vegen til Fimreite er nokon veg, blir heilt feil. Vegen blei bygget for 30 år siden og meint som en gåve til folket der ute, at dei no kunne ta med seg flyttelassa sine og flytte inn til sjølvaste saftbygda. Vegen er no ein ras-trua sti, som kvar vår har haugevis med lass av Krokanis og andre steinsortar ligjande som hindring for at innbygjarane, kjem seg på jobb. Dei får difor fleire fridager enn andre folk, og har meir tid å bruka på å lage saft eller kaker, eller å strikke vottar.

Det kjem ofte geologar til Fimreite, mest for å studere folket som fortsatt lever tiltross for dei stadige rasutbrudda. Geoturisme er også (som på dei fleste stader på det fagre vestlandet) svært utbredt på Fimreite.

Kvar summar er det okseløp på Fimreite. Da slepper bøndene på Fimreite kuene og oksene sine løse for å jaga de til betre beitemarkar. Eit anstendig skue om man er i nærleiken. Det nærmaste Fimreitingane kjem Roma.

Fimreite har rundt 20 inbyggjara.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!