Finland

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Soumi Nokoikiiaa Maauummii Biaahiirka Perkele
Finland
Finlandflag.png
(flagg)
Finland har ikke våpenskjold
Hovedsteder Mummidalen, Nokia
Største byer Mummitrollbyen
Innbyggertall hvem bryr seg
Offisielle språk Finsk Pakkoruåtsi[1][2]
Styreform Diktatur
Diktator: Mulla Krekar
Diktator: Ketun Kuningas
Selvstendighet 1947
Avhengig av Nokia
Uavhengig av Åland
Valuta Vodka
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag Midtvintersaften
Landkode SF
Toppnivådomene .sf
Nasjonalsang:
«da-da-duu-duu-da-da-duu-duu-da-da-duu-duu-duuuuu!»
Portugal har terninger i sitt riksemblem. Her skal man ha en løve som gynger på et sverd


«Jumala suojelee hulluja ja humalaisia. Ja niin myös meitä suomalaisia. Porsaita äidin oomme kaikki!»

- Kari Suomalainen om Finland

«Hvis en sykdom ikke kan kureres med sprut, tjære eller sauna, så er det alvorligt»

- finsk ordspråk

«Hæ-ha-hallo, S-Sibir! (Hutre, skjelve)»

- Forvirret rockeband på konsert i Finland

«Saunasasa, vittu!!»

- Osama Bangkok, Lasse Stefans "kok sving"

« Når statsministeren selv er konfliktsky og serie-utro, blir det lettere å overse andres feiltrinn»

- Dagbladet om hvorfor Finland ikke får være med i NATO

«Først en statsfinansiert flykapring, så en menneskesmugling i statlig regi, og nå protesterer jeg mot atomvåpen»

- Veddemålet er tapt p.g.a tre ting:først grisebanke den første bonden, voldta hans kone, og deretter skyte en bjørn

«Norge er et land der exit-mentalitet og lav fettprosent gjelder. Olje sendes ut, og penger kommer tilbake, og dermed ingen gratulerer med dagen»

- Svensk redaktør klager, men det er ikke derfor Nordea flagget ut fra Sverige til Finland

Finland (finsk: pallo säkki), offisielt Det afrikanske svarte diktaturet Finneland (finsk: isoäidin wc) er et land i svarteste afrika. Diktatoren har alt makt i landet og nesten alle sammen må gjennom en tortureringsfengsel iløpet av livet sitt. Det eneste landet har ambasadde i, er Den demokratiske republikken Korea. Som de fleste sikkert også vet, er finskene avhengige av Mummitrollet sitt for å overleve hungernøden. Finenne er også kjent for sin kjempefine telefon, nok er nok dah.

Geografi[rediger]

Finland grenser til landet med to kondomerier i hvert by, som er Russeland. Siden Finland ikke har noen kondomeri, reiser de fleste på kondoharry-tur der de kjøper med seg haugevis med kondomer og lignende. Finland består kun av Mummidalen som ligger 200 m.u.h. Finland består også av masse badstuer som folk bruker ofte. Finland er et rart land.

Det finske flagget[rediger]

Finnene opprettet flagget sitt etter det første møtet med Adolf Hitler. De tenkte at landet ville bli likt av Norge og Sverige med samme flagg og riksvåpen som NaCi-Tyskland. Hitler avlyste sin tur til Kuusamo. Det var fornuftig, for dette var verdens nordligste sted med over 5 og 60 panfløyteband per km2.

Kultur[rediger]

Finnenes kultur består av 50 måltider hver dag, gjerne mer. Svært ofte går landet tom for mat, og må importere. Etter to år med hard-importing har de spist opp alt som finnest i utlandet også. Musikk er kun forbeholdt på diktatoren i landet, ellers er det helt ukjent.

Finsk Dåp[rediger]

Når en finne skal døpes, så må barnet som skal døpes, dunkes en i vodka. dersom barnet ikke har kommet i kontakt med vodka under dåpen, mister barnet statsborgerskap, og blir flyttet til Sverige innen 24 timer etter dåpen.

Klima Med alle sine innsjøer har Finland nesten et maritimt klima; men de store luftmassene fra nabolandet Russland i øst er aldri langt borte. Både de høye breddegradene og Atlanterhavet gjør at det aldri blir særlig varmt om sommeren, og temperaturen går sjelden over 26°C. Temperaturforskjellene mellom nord og sør er forholdsvis små, og varmerekorden i Lappland er like høy som i Helsingfors. Det går gjerne to-tre dager mellom hver regnbyge i snitt, og i sommermånedene er ikke tordenvær uvanlig, men det er også mye sol. Om høsten tar nedbøren seg litt opp, men høsten varer ikke spesielt lenge, og regnet går raskt over til snø, spesielt i nord.

Fra januar av klarer som regel den kalde sibirluften å holde atlanterhavsluften borte, og Bottenvika og sjøene i Finland fryser til. Selv de sørvestlige kystområdene av Finland, som midtvinters ligger nærmest åpent hav, har omtrent de samme temperaturforholdene som Moskva om vinteren. Det snør ofte gjennom vintermånedene, men snøen er som regel lett, mens temperaturene sjelden kommer over frysepunktet. Kaldest er det i nord, og det snør lettere her. Snødekket er likevel dypere på grunn av mindre tining og lengre snøsesong. Lappland er det kaldeste området, selv om de fleste steder i Finland har vært under -30°C.

Våren er den tørreste tiden på året, med en god del sol. Snøen smelter fra nord til sør i løpet av april og mai, og temperaturen begynner å bli såpass høy at man ikke trenger tykke klær for å nyte sola utendørs. Finland har større sjanse for tåke enn nabolandene, særlig langs kysten, og i enkelte byer er det tåke opp til åtte dager i måneden. Om våren er det derimot færre tåkedager. Helsingfors har en årlig nedbørsnormal på 655 mm.

Demografi

Berømte finner[rediger]

Referanser[rediger]

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.