Firmaet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Disse gutta. Sejsten år. Starta firma! På gutterommet.»

- Tande-P.

Firmaet ble startet av åtte gutter på gutterommet. De har eget kontor og kaffemaskin. For det meste distribuerer de business og kapital nasjonalt og internasjonalt, og en sjelden gang innbyrdes. De har kontakter i flere land, blant annet i Sør-Afrika og Peru (gjennom Bachmann). Firmaet satser stort på loppemarkeder og holdt sitt første på Brundalen VGS i september 2010. Gjennom dette loppemarkedet fikk firmaet stor profitt som ble brukt på diverse kontorrekvisita. I løpet av 2013 skal firmaet ha gjennomført et samarbeid med Tande-P (Alf Tande-Petersen) om et mulig intervju på talkshowet Tande På-Programmet.

Sitat fra Tande-P: Dette firmaet, 16 år, skal knytte nøttig tråa' te' utenlandske stata'. Det viktigste her er at gutta er 16, eller sejsten år.

Guttas motto er: 16 år, selv om de kun har én gutt på 16 år (som nå er 21).

Gutterommet[rediger]

Firmaet ble startet på gutterommet i tysktimen. Våren 2010 kom direktør / daglig leder inn til de første ansatte. Som hadde tysktime for Vg1. Det første møtet var i gang om firmaet som nå begynte å satse stort. Senere har firmaet utviklet seg betydelig og har julebord og går julebukk hvert år. Gutta arrangerer også ofte påskearrangementer og for firmaet er årets store happening Påskeaften, selv om noen mener det burde være Skjærtorsdag.

Kjell T. Ring[rediger]

Erkerivalfirmaet til Kjell T. Ring har lenge vært sett på som store konkurrenter. Men i det siste har det gått nedover for Kjell og firmaet hans har gått rett vest og nesten konkurs. Dette betyr at Firmaet AS kan ta over for markedet hans i løpet av 2011-sesongen. MERK:

I begynnelsen av 2011-kvartalet fikk Firmaet snusen i at en viss mann ved navn Andreas Falk-Pedersen hadde sluttet seg til de råtne restene av Kjells imperium, og blitt daglig leder for firmaet hans. Dette kom fram på en busstur med 42-bussen på vei hjem fra arbeidsdagen; her var både Schtephan, Philip og Gustav representert fra Firmaet.

Andreas avslørte seg ved å skamtygge bukkehorn og trygle på sine knær om å få bli med i Firmaet. Da de respekterte firmaguttene, som på denne tiden ikke lenger var 16 år, selvfølgelig avviste søknaden hans blankt og valgte på en moden måte å overse ham, tok han dette til Kjells private rettssystem som er fullt av korrupsjon og sleipe sluinger. Her sitter ofte Kjell i juryen, mens hans beste venner er dommere og advokater. Det hender òg at han har med seg Severus Slur.

Trivia[rediger]

Kjell kan ofte bli sett på side 178 i samfunnsfagsboka. Her er han representert ved jurybordet, med blå, slesk genser, gul skjorte, grått løsskjegg, grå løsbart og grå parykk, og ikke minst et par grå solbriller. Dette bildet er forøvrig tatt da Firmaet ble stevnet av nemda og kommisjonen og måtte møte i Kjells rett. Her tapte Firmaet alle sine penger, men det hele endte godt da Philip klarte å lure pengene tilbake fra Andreas, som hadde knabbet til seg alle slantene fra Kjell og dolket ham i ryggen, i Las Vegas.

Slur ble kastet ut av Firmaet mot slutten av 1988.

Firmaets julebord[rediger]

Mange mener at årets høydepunkt for Firmaet er det årlige julebordet, selv om det egentlig er Påskeaften, eller Sankthans. Det arrangeres på firmaet til faren til Jensen, og Firmaet har investert i rakfisk-automater og opptil flere dresiner. Selve høydepunktet er Gustavs sin årlige tale til resten av gutta, og den er ofte preget av at han er sterkt alkoholisert.

Firmaets stettglass[rediger]

I oktober 2010 stjal Preben og Tobias S to stettglass fra skolen. Det ene er nå tapt, men det andre stettglasset er godt bevart, og det oppholder seg som regel i Prebens skap.

Firmaets Wikipedia- og Ikkepedia-artikkel[rediger]

I slutten av oktober 2010 la Firmaet ut en artikkel om seg selv på Wikipedia. Denne ble slettet, da den ble tolket som useriøs. Firmaet har gått hardt ut mot dette, og har nå opprettet en ny hjemmeside på Ikkepedia.

Firmaets reinkarnasjon[rediger]

I 2005 tenkte Firmaet stort. De tok opp et lån på 9,8 milliarder dollar fra diverse amerikanske banker og investorer. Disse pengene ble investert i Flax-lodd og V75. Det gikk greit en stund, før Firmaet tapte alle sine penger, og ble nedtynget i gjeld. Firmaet opplevde en sterk nedgangsperiode mellom 2005-2007, men i tredje kvartal av 2007 kom de seg på banen igjen etter lukrative investeringer i stokker med tran og Skruf Tranebär.

Firma-LoL[rediger]

I det siste har Firmaet jobbet hardt mot sitt nyeste mål innenfor internett-spill: å slå Deutcshland-Kenneth Haug i verdensmesterskapet i League of Legends. Firmaets beste spiller er Lars. Det må også nevnes at på en god dag kan Andreas være en kløpper med Udyr. Firmaet bruker ikke runes eller masteries, og de kjøper ikke items. De mener at det er juks.

Firmaets idoler og mentorer[rediger]

Før Firmaet kunne starte for fullt måtte samtlige medlemmer trenes opp av Qui-Gon Jin og Unni Kurseth. Mange i firmaet mente også på denne tiden at Tor Øisten burde tatt over for Qui-Gon, men etter at han bannlyste Firmaet i mattetimene ble det en slutt på denne idoliseringen.

Firmaets aksjer[rediger]

Firmaet har i 2010 investert en god del penger i urin, revisorer og aksjer. Etter at Jens-Emil ble økonomidirektør gikk disse investeringene rett vest, men etter at hodene rullet som følge av dette kom Firmaet på banen igjen.

Liste over Firmaets ansatte[rediger]

11.01.11[rediger]

Den 11. januar 2011 skjedde det mye oppstyr rundt Firmaet. Under Firmaet's dag, mens Firmaet As' medlemmer skulle til å utføre deres berømte og absolutt nevneverdige «Firma-Shake».

Valgte deres pressetalsmann Vigeland å ikke delta. Dette satt ikke noen av de andre medlemmene pris og valgte å stemme fort som svint på å fjerne Vigeland fra Firmaet. Mens denne seansen ble tatt til høyere nivå ved at Vigeland fikk fyken, valgte FP Furu and Son å iverksette deres plan om å sabotere for Firmaet As.

FP Furu and Son gikk til direkte angrep på Firmapostkassen. De siktet først mot Firmasjablongen, men fant fort ut at det ikke var nok. FPFAS stjal like gjerne hele postkassen til Firmaet. Heldigvis hadde en anonym person varslet borgemester Kalvenes om dette og han oppsøkte FPFAS med en gang for å sette Firmapostkassen tilbake hvor den hørte hjemme.

Siden Vigeland nå var blitt fjernet fra firmaet trengte de et nytt medlem for å erstatte plassen hans. Det var ingen tvil om hvem Firmaet skulle velge. Thomas «The Shrink», ble spurt om å sende en søknad til Firmaet og legge det i Firmapostkassen. Søknaden ble levert og det var ingen tvil om å ansette ham ettersom han hadde jobbet i firmaet til faren til Jensen og hadde en doktorgrad i Kognitiv adferdsterapi.

Dette var et stor skritt for Firmaet As, ikke bare fordi de hadde fått et nytt medlem, men også fordi han var 16 år gammel og at pressetalsmannen Vigeland bestemte seg for å be om unnskyldning og ble tatt inn i varmen igjen.

Firmaets nye medlem[rediger]

Etter at Firmaet var på 18års jubileum for Katinka Skinka, havnet Firmaet i slagsmål med Ring's firma. Jensen som benker 150^3 slo ned to av de 16 aksjemeglerne til Kjell T. Plutselig skrek ut Skjegg er Legg Gustav «se opp!». En mørk silhuett med kappe dalte ned fra discokulen i taket. Han hadde armer større enn vannmeloner og røde øyne som ropte maniac. Det gikk nøyaktig 11.2831109 sekunder for denne mystiske personen til å slå ned de resterende 14 aksjemeglerne. Dagligleder Schtevan gikk bort til mannen som hadde hjulpet Firmaet i krisesituasjonen. "Hvem er du?" spurte han. "Jeg er Bomb-shock Jonas" svarte han raskere enn Lucky Luke kunne skutt sin egen skygge. "Hvordan ville du likt å jobbe for oss?", "når begynner jeg?", "for 18.2846392 sekunder siden!"

Siden den kvelden har "Bomb-shock" gjort torpedojobber, vært PPT ansvarlig, motivatør for rekrutter og Firmatrener for rekruttene.

Firmaets Quiz[rediger]

November 2010 prøvde Firmaet febrilsk å finne nye metoder å tjene penger på. Etter flere møter, som alle endte i kaffeslabberas, besluttet Firmaet med god rådgivning fra Magnus Carlsen å lage en quiz. Målet med quizen var å få så stor pågang at Google eventuelt skulle kjøpe opp quizen. Dette skjedde, men pga. dårlige transaksjoner forsvant mesteparten av pengene. De resterende pengene ble investert i en plimsoller, som sank på første firmatur til sjøs.

Kjells Comeback[rediger]

Etter at Bachmann ble midlertidig permitert som følge av narkotikamisbruk, samt seksuelle overgrep mot havdyr via Mogasha, Firmaets nye trainee i Bolivia), måtte Firmaet ta grep. Da kalenderen viste 06.06.2013, bestemte Firmaets gjenværende ansatte seg for å dra til Shanghai i Kina, for å lære hvordan man shanghaier skip. De bestilte kurs hos en av deres mest lojale partnere, Kon-Kurs AS. Det de dessverre ikke visste, var at Kjell T. Ring hadde steget opp av asken, og nok en gang begitt seg ut på kriminelle veier. Kjell hadde lurt til seg majoriteten av aksjekapitalen i Kon-Kurs AS, men det visste ikke Firmaet. Jensen visste riktignok om dette, men han var på ferie i Stockholm for å ta seg av "Undulat-skandalen" (se avsnittet under). Firmaet hadde ringt Jensen for å spørre om alt fortsatt var OK med Kon-Kurs AS, men Kjell hadde allerede kuttet linjen. Firmaet valgte derfor å stole på eget instinkt, og bestilte 1200 billetter til Shanghai, fordelt på fire ansatte. Da de ankom flyplassen, ble de møtt av Kjell, som satt på en trone av penger. Firmaet ble rasende på Kjell da de skjønte at de hadde blitt lurt, men Kjell visste bedre. Han hadde kjøpt og betalt forliksrådet, så da Firmaet angrep Kjell med batonger og stresskofferter, ble daglig leder Schtevan og nestleder "Philz med skillz" arrestert. Da de ankom tingretten ble de møtt av Kjell, som var leid inn som dommer for anledningen. Desverre for Kjell hadde han sittet oppe og sett på porno hele natten, så da dommen skulle leses opp, sovnet han. Dette førte til at Schtevan og Phil ble løslatt, mens Kjell plutselig våknet opp, og ved en feil klarte å kaste seg selv i fengsel. Han sitter nå i et fengsel i Uruguay, i selskap av Bachmann.

Undulat-skandalen[rediger]

Etter at Firmaet kom på banen igjen anno 1998, ble det opprør i rekkene. Daværende aksjemogul-vara Johan ble forbannet, og investerte alle Firmaets penger i Undulat-fôr. Da Gustav fikk vite dette, ble han rasende, og dro umiddelbart fra utdelingen av Nobels Gjeldspris (som Firmaet mottok på Radar i Asker samme dag) til Las Vegas, og sløste bort alle pengene sine på Elvis-show. Jensen ble kontaktet, og sendt til Stockholm for å rydde opp. Der ble han kjent med Trond Giske, som hjalp Jensen med å brenne aksjene, og få Firmaet tilbake på bena igjen.

Firmaets regjeringskupp og Siems slue plan[rediger]

Som de fleste vet, var det Firmaet som stod for regnskapet under byggingen av Løve-statuene utenfor Stortinget. Som takk for hjelpen, ble Firmaet i 2006 invitert på omvisning på Stortinget. Guttene, som på denne tiden var rundt 14 år gamle, møtte opp utenfor Stortinget tidlig en fredag morgen, spente på hva de skulle få se. Plutselig skuet guttene en skikkelse i horisonten. Det var selveste Kjell-Magne Bondevik, som ønsket dem velkommen. "Heisann, gutter! Jeg er Kjell-Magne. Jeg skal vise dere rundt her på Stortinget i dag!" Guttene ble selvsagt veldig gira, og Bomb-Shock måtte kalles inn for å passe på at Gustav holdt maska. Bondevik foreslo for guttene at de kunne starte et firma, men Schtephan fortalte ham stolt at de allerede hadde et firma, som var startet på gutterommet, og at nettopp dette var grunnen til at de var på Stortinget denne dagen. Bondevik gav dem et sleskt smil, og kalte dem "flinke små guttebasser".

Bondevik tok dem med inn på Stortinget, og fortalte at her var det ikke lov til å ha firma, for dette var politikk, og politikk skal ikke være korrupt. Guttene fortalte at de ikke hadde et firma, og at dette derfor ikke skulle være et problem. Det Bondevik hadde glemt, var at guttene hadde et firma, startet på gutterommet i tysktimen i 2003, og guttene dro en hvit løgn. Bondevik roet dem ned med at det hele var en spøk, for all norsk politikk var ganske korrupt uansett. Ikke så langt fra Stortinget, lå også Frimurerlogen sitt hovedkvarter, men dit skulle ikke guttene i dag.

Da de ankom statsministerens kontor, sa Bondevik følgende til guttene. "Haha! Dere har blitt lurt. Jeg er egentlig Tobias S., og dette er ikke Stortinget, men et fengsel!" Han dro av seg Bondevik-masken, og javisst, det var Tobias S.! Firmaet følte seg snytt, og var nære på å gi Tobias S. fyken. Men heldigvis var Schtefan parat! Han dro av seg Stephan-masken, og det viste seg at han egentlig var Tobias S. hele tiden. Tobias S. ble rasende, og dro av seg masken, der og der stod plutselig Jens Stoltenberg! Guttene følte seg lurt trill rundt, og valgte å nedgradere Schtephan til fokkeslask. Men Sverre var snar, han kunne minne de andre på at dette egentlig ikke var Stefans feil, for Schtephand var egentlig på ferie i Ougadugou, noe guttene hadde visst lenge. Stefan ble derfor oppgradert til daglig leder igjen på stedet.

Etter at Bomb-Shock hadde tatt hånd om Tobias S. (som i senere tid viste seg å være på oppdrag fra ingen Kjell T. Ringere enn Kjell T. Ring), kunne de dra hjem til Emil og feire med smør og kardemomme. Firmaets ære hadde nok en gang vist seg å tåle tidens tann.

Angrepet på Firmaets hjemmeside på Ikkepedia[rediger]

I januar 2019 oppdaget nestleder Philz med Skillz at Firmaets hjemmeside på Ikkepedia hadde blitt hacket av ondsinnede representanter for FP Furu and Sons. Det hadde blitt spredd løgnaktige og grovt krenkende påstander om Firmaet for å sette Firmaet i et dårlig lys, og samtidig hylle skurkeselskapet FP Furu and Sons. Blant annet ble følgende sitat funnet, under paragrafen om "Undulat-skandalen":

«Det var i forbindelse med Undulat-skandalen sannheten kom på bordet. Illusjonen om at dette var et selskap startet på gutterommet av gutter på 16 år brast. Da Jensen gjennomførte en nærmere undersøkelse av Firmaets papirer kom han over papirer som stammet fra Firmaets oppstart. Papirene kunne stadfeste at firmaet ikke ble startet på gutterommet, og at selskapet var et heleid datterselskap av FPFaS GMbH. Dette fikk store konsekvenser og store deler av Firmaet AS sine ansatte sa opp på dagen.»

- FP Furu and Sons

Disse grove løgnene ble skrevet i februar 2018, og hadde fått stå for offentlighetens åsyn i et snaut år inntil Phil oppdaget det. Phil tok saken direkte til nemda, som på dette tidspunktet ble styrt av Kjell T. Ring. Kjell hånlo av påstandene og dømte nestleder Phil til 20 lysår i fengsel. Phil var imidlertid snar: han kastet tretten dresiner på Kjell og kom seg unna skurkeklørne til Kjell og hans trofaste lakei: selveste Andreas FP (styreleder i FP Furu and Sons). Da Phil gjorde et nytt forsøk på å ta saken til viltnemda, var Kjell for lengst blitt arrestert, og Andreas hadde dolket Kjell i ryggen, litt som en virkelighetens Petter Pittelpytt. Phil og Firmaet fikk medhold i retten, og de injurierende påstandene ble fjernet fra hjemmesiden til Firmaet.