Fittingfoss

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Fittingfoss (Hvittingfoss) er en storby i Buskerud, faktisk den største. Den består av et veletablert miljø, med narkomane og ungdom som råner på moped. Narkomane lever i busker og kratt, og man vet aldri hvor de er! I storbyen finnes det mange butikker, det største kjøpesentret er Bensinstasjonen. I bakgården finner vi forhandleren, der de fyller bensin på kanner og selger dem til en billig penge. Men det er mer enn som så, hjemmedyrkede ripsbusker og hvetemel selger som varmt brød. Så har vi rundkjøringen, det alle forbinder med Hvittingfoss - som forsåvidt er sant.

Historie[rediger]

Ordet Fittingfoss kommer fra gammel historie, og er oppkalt etter "bruket" ved storfossen. Det såkalte "bruket" som engang var papirfabrikk - var under 2. verdenskrig et horehus. Tyske skip kom oppover lågen (helst prøvde de å komme opp fossen) og masjerende tropper gikk i land ved bruket for å la seg bruke. Dette var et naturlig stoppested for tyske tropper som allerede hadde vært borte fra kone og barn i flere måneder, og på bruket var mulighetene mange. Videre fra bruket marsjerte tyske "kælvbeinet" soldater opp i fjellheimen. Hardangervidda som ligger kun et steinkast unna Fittingfoss er marken der slagene ble tapt. Her foregikk harde kamper mellom "steinkastere" og "bærplukkere". På den nøytrale siden finner vi de Narkomane, som setter en nål i dine blodårer for å lindre smerten og gi deg en effektiv død. Så Fittingfoss er og forblir et historiemerke - et sted for oss, et sted for dere.

Geografi[rediger]

Fittingfoss ligger ved Bergerbakken i Sovjetunionen, og består av en 45 graders vinkel oppover mot en fjellside av vann og to elg i solnedgangsbilder. På østsiden har de en rusten bil som har vært landemerke for de gamle gårdeierene og reindriftssamene i over tre år, siden 1992. Elven som renner gjennom sentrum har blitt bebygd av broer og stylter, etter modell av Venezia i Nord-korea. I midten står en diger trefigur av Reodor Felgen som alle de narkomane må spytte på en gang hvert skuddår. Fittingfoss er bedekt av skogmenn opptil flere ganger, og derfor kan man ikke se hånd for seg for bare skogen og trær. Pass deg for bajsmannen, han lurer i kloakken.