Forum:Stengning av Ikkepedia for uregistrerte brukere (igjen)

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Forum: Forumet > Stengning av Ikkepedia for uregistrerte brukere (igjen)
Merk: Denne tråden har ikke blitt redigert på 145 dager. Den blir sett på som arkivert - diskusjonen er over. Ikke svar på tråden hvis den ikke trenger et svar.

Vennligst ha denne siden på overvåkningslisten din om du er interessert i temaet!

Hei alle sammen! En stund før jeg ble aktiv her, ble Ikkepedia stengt for uregistrerte brukere, for å lette på trykket av dårlige bidrag vi får inn hver eneste dag, og kanskje øke andelen gode bidrag. Eksperimentet ble avblåst etter noen dager, fordi det ikke økte andelen gode bidrag, som administratorene håpet på. Hypera foreslo for meg nylig på brukerdiskusjonssiden min å gjeninnføre dette på grunn av det faktumet at det bare er vi som er aktive for tiden, og vi trenger sårt en lettelse på trykket, noe jeg er 100% enig i. Siden det er snakk om et veldig inngripende tiltak her, har jeg opprettet denne posten for diskusjon. Jeg og Hypera vet ikke hvem som skal kontaktes for å få gjennom dette, så her er vi avhengig av hjelp fra noen andre med litt mer peiling.

Jeg er åpen for at diskusjonen kan vare i flere måneder, siden vi alle tross alt har et liv utenfor Ikkepedia, og dermed ikke nødvendigvis er tilgjengelige året rundt.

-- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 16. feb. 2021 kl. 18:54 (UTC)


Tusen takk for invitasjonen.
Slik "markedet" er pr i dag for Ikkepedia, dens målgruppe og dermed også faktoren "konkurranse", ser jeg på Ikkepedia som et museum med gode minner, kreative 'skjellsartikler' og satirisk hets og mobb av blant annet politikk og religion. Siden faktiske gode bidragsytere (unge voksne) er et uhorvelig sjeldent syn mens motparten (hatefulle babyer og småbarn) overrøser nettstedet med daglig personangrep og barnslig mobbing, ser jeg lite grunn til at Ikkepedia skal være åpent for allmennheten. Kapp gjerne av meg hodet og sett det på en stake utenfor Stortinget her nå, men noen må si det: Ikkepedias dager er omme. Bare nostalgikere og nordmenn med lite fritid og kjennskap til internett vil kunne dra nytte av Ikkepedia. Andre arenaer tilbyr langt mer enn hva Ikkepedia kan- blant annet fordi Ikkepedia er underbemannet til de grader, og søkelyset er på konkurrenter som er bevæpnet med filmkameraer, kjendiser og annet oppgulp. Til og med "Norges Ring Kastrering" har "Satiriks".
Mulig undertegnede er oppfører seg litt gammal her nå. Jeg har tross alt passert 30 år så nå venter jeg bare på lårhalsproblemer... Men Ikkepedia er etter min mening et museum og trenger bevaring- ikke besudling. Å la allmennheten få tilgang er tilsvarende en taggevegg i en gammal gågate på vei til ungdomsskolen som plagede ungdommer tar seg frihet til å spy på når det passer dem. Kunstneriske sjeler holder seg der kunst kan bevares, gjemmes bort eller lyses ut så plageånder ikke tørr eller kan røre innholdet. --Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 12:43 (UTC)
Takk for svar, Yngve! Ser ut som at du er enig med meg og Hypera. Selv om Ikkepedia dessverre ikke vekker like mye oppsikt nå som det gjorde før, får vi fortsatt inn gode artikler fra noen bidragsytere (som f.eks. Ost (grunnstoff) og Joe Biden) i blant, og det er mer enn nok motivasjon for meg til å fortsette med Ikkepedia. Hovedgrunnen min for å stenge Ikkepedia for anonyme brukere er selvsagt å hindre at jeg (og Hypera) blir utbrent, men en fin bonus er at jeg kan begynne å bruke tiden min på å skrive artikler, heller enn å måtte slette det andre har lagt inn. Jeg kommer uansett til å fortsette her så lenge jeg makter. -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 18. feb. 2021 kl. 17:44 (UTC)

Som kjent er jeg i prinsippet imot, men i den posisjonen jeg er nå så er det jo ikke meg hoveddelen av dette arbeidet hviler på. Jeg er litt «her og der» og «har ikke tid til alt jeg har gjort», TODO-lista mi vokser og vokser og alt det der (er forsiktig optimist likevel :)), men jeg tok litt tid til å tenke etter og er blitt mer enig i at dette nok i praksis ikke er så dumt. Det hever tross alt terskelen, og antakelsen om at registrering er et hinder for konstruktive brukere som i dag redigerer anonymt er kanskje ikke så god.

Derfor gir jeg foreløpig et ja til å kjøre nytt eksperiment over en noe lengre periode. Denne gangen trenger ikke målet være flere gode bidrag, men færre dårlige. Ikke minst er det viktig å sørge for at dere som står på og gjør adminarbeidet ikke ender i utbrent-fella som meg (nå skal det sies at det har andre årsaker, men konsekvensen er jo én aktiv admin mindre – om enn midlertidig, jeg er fast bestemt på å bli mer aktiv igjen på sikt).

For øvrig driver jeg rett som det er og kladder på artikler – jeg bør vel få rota meg til å legge ut noe av det snart. Jeg har hatt en Ikkepedia-fane oppe i nettleseren sia april–mai i fjor, tross alt. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 18. feb. 2021 kl. 18:13 (UTC)

Hmmm, det høres for meg ut som en god idé, husker hvor ekstremt mange dårlige artikler jeg slettet i min glanstid, bortimot 80-90% skrevet av anonyme brukere. Det er mye lettere å overvåke/fjerne brukere med brukernavn enn hundre tusen forskjellige IP-adresser, så jeg bruker min noe nedstøvede stemme som admin til å støtte 3xlemen og hyperaktiv i deres forslag. Hvem vet, kanskje jeg stikker innom litt oftere nå som jeg har blitt påminnet at jeg har en profil her. - - Yayyy! (diskusjon)

Vi har hatt denne diskusjonen tidligere med daværende admins, og vi var også enige om denne løsningen allerede da. Det var bare server-eieren "Carlb" som ikke var villig å stenge Ikkepedia for uregistrerte brukere over lav sko, om jeg husker rett. Dette er jo inngripende greier. Men jeg skal mase på ny | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 27. apr. 2021 kl. 23:58 (UTC)
Det ser ihvertfall ut til at flesteparten her er enige om at Ikkepedia bør stenges for anonymer. Ser ut til at Cartoonist er på saken, setter meg i mellomtiden i sola med en bolle mens jeg venter på Armageddon. -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 28. apr. 2021 kl. 16:27 (UTC)