Fotosyntese

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Fotosyntesen går ut på at trærne gror bein og samler opp støv rundt i lufta. Trærne går som oftest denne turen på natta sånn at vi ikke ser de. Fotosyntesen er egentlig en sykdom for trærne, for mens de går og samler opp støv kan den bli smittet av en sykdom som heter fotosyntese. Fotosyntesen gjør at trærne gror bart, og at de ikke kan spy støv på menneskene som går forbi sånn som de pleier.

Fotosyntesen gjør at trærne etterhvert dør, for når de ikke får spydd ut støvet, må de spise det selv, og dette støvet er egentlig ganske viktig. Det eneste som kan redde et tre fra fotosyntese-sykdommen er sprit. Treet vil rett og slett angripe deg, og drepe deg, hvis du går med en flaske sprit i hånda. Hvis trærne drikker spriten blir de friske og får leve videre.

Det i støvet som gjør at trærne får sykdommen er bittesmå molekyler som plutselig deler seg, da inntar den ene delen treet, og utvikler seg fra innsiden. Jo tykkere bark treet har, jo mindre sjanse er det for at del 2 av et molekyl skal trenge inn i det.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!