Fredrikstad

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Hallo, Sarpsborg!»

- Forvirret rockeband på konsert i Fredrikstad

Fredrikstads flotte kystlinjer og sommeridyll.

Fredrikstad (uttales freddrikkstaaaAAAAA!!! Skulle du verra fra Tomsø, finnes ikke R i Freddrissta) er en norsk by med ca. 77662 tarmer. Fredrikstad sine rivaler er Sarpsborg(eller som vi i Fredrikstad sier: Særp).Byen ligger rett ved kebabshopens utløp, og grenser til Sarpsborg, som byen på ingen måte må blandes med, da Sarpsborg er hyggeig. Byen er kjent for sine flotte kystlinjer og sommeridyll, og havnet på 220. plass i P4s sommerkonkurranse for Norges flotteste sommerby i 2005, hvor byen tapte for Hvaler, Arendal og vinneren Kautokeino.

Fredrikstad fikk også nylig prisen for Norges fineste by, samt tittelen "Junk Food City" av selveste Eyvind Hellstrøm. Fredrikstad er den eneste i byen i norge der det ikke er mer enn 10 meter mellom hvert kebab hus. . fredrikstad sin historie er kjent for sine opp og nedganger, først så skapte en mann som heter fred rik, byen, han var rik og fredrlig. helt til han ble krigrig, fordi han masskaret alle innbyggerne i fredrikstad som ikke ville bytte navnet fra jødeland til fredrikstad. mottoet er "wir müssen die joden außrotten zusamen". hvis du ikke følger dette mottoet, vil du bli "außrottet". hvis du vil ha en tutorial, fins det en mod på minecraft som er kalt for "ich habe ein panserkraftwagen in mein ledehose" før i tiden snakket man tysk i fredrikstad, helt til fredrik eller "krigrik" ble helt lei av at folk kalte han for fredrich(uttales: fredrisj) så byttet han språket til en blanding av underjordisk djevel-lære og en himmelsk-gudsbok. også kalt for nyboknorskmål. den ble laget av at Henrik ibsen gikk sammen med karen Blixen og spionerte på hvordan folk i vestlandet snakka når de fisket. så ble ivar aasen misunnlig og kontaktet konegn i danmark, som gjorde at knud knudsen fikk et arr i panna. Mange er dog kritiske til dette, siden det er veldig lenge siden, og det er usikkert om han har så god hukommelse som han påstår. Derfor har professor Fredrik Stad forsket og funnet ut av byen ble laget "en gagn lit åevr mitdn av 1500-talet". Det skal også sies at Stad lider av muntlig dysleksi. Man lever i ost. Langt ute i gook. Husk og ta med 2 kroner fra Fredrikstad

MacGyver lagde hovedsaklig byen for at Østfold-folket skulle få glede av å ha en vakker by med flotte kystlinjer og sommeridyll, men det gikk ikke helt som planlagt. Det ble en stor brann i år 1800 som selv ikke MacGyver kunne slukke, og dermed ble byen delt i to. Ingen kunne stole på noen, men det ble raskt spekulert i at det var folket nord i Fredrikstad som sto for brannen etter ren misunnelse for søringenes flotte kystlinjer og sommeridyll. MacGyver ble lei og sendte nordingene enda lenger nord for å klare seg selv, uavhengige av Fredrikstad. Det ble mottatt med tårer og vold fra nordingenes side, men de rømte til slutt.

De bygde byen Sarpsborg og folk fra Rakkestad har siden den gang alltid vært så misunnelige på Fredrikstads flotte kystlinjer og sommeridyll, at de nå kaller byen for "den andre byen".

Når MacGyver endelig ble kvitt sarpingene ble han så glad at han bygde øya Kråkerøy, og Fredrikstanerne svømte over Glomma og bosatte seg der. MacGyver bygde også St. Croix og sykehusene, som er de eneste bygningene som fremdeles står i dag.

Fredrikstad er også kjent for sin nydelige dialekt😊💖 "hvis du er en særping te døden", og stepper inn i fredrikstad, så blir du bare "te døden".

Fredrikstad i dag[rediger]

I dag blir ikke Fredrikstad lenger regnet som en by, men som et tettsted av mange mennesker og ikke mennesker.

I dag er Fredrikstad en av Norges største byer. Politikerne har bestemt at byens 77.000 innbyggere skal kjøre gjennom én (1) rundkjøring klokken åtte på morgenen og klokken fire på dagen. Det fungerte helt fint til mennesket oppfant bilen, sent på 1990-tallet. Og dette er et meget artig syn fordi byens befolkning presser inn tre køfelter på en halv kjørebane for å prøve å komme frem til jobb i løpet av dagen.

Rundkjøringen, populært kalt St. Croix-krysset, er også nabo med brannstasjonen, og kun 100 meter nedover veien befinner en stygg gul betongblokk kalt "Sykehuset" seg, som ikke lenger er noe sykehus, da dette ble flyttet til gokk (Kalnes). På Blomsterøya; også kalt Kråkerøy grunnet at alle (Mosse)kråkene tok feil av Moss en gang og havnet der; ligger nå Legevakt og derfra tuter den avgårde igjennom "bomringen" som har blitt det heteste i veijungelen nå til dags.

Byen er også den eneste i verden av sin størrelse som ikke har en eneste meter kollektivfelt. Dette er til stor underholdning for distriktets bussjåfører, som ofte tjener mer på veddemål i lunsjen om når de kommer fram enn de gjør på Vikinglotto.

I tillegg til alt annet, er Fredrikstad kjent for sine fattige utlendinger, her er byen delt i øst og vest akkuratt som Oslo, i Oslo så er østsiden getto, og vestsiden for rikingene, mens i Fredrikstad så er østsiden ghetto og vestsiden ekstra getto. Der er et lite område for rikinger som er kalt for Lisleby, der finner man en gate som er kalt for terrorgata. Der finns det åtte moskeer og tjueto mafiagrupper, men ikke mer. Fredrikstads beste skole er Cicignon, men den er også kjent for å være strengest. Altså har du en toer i matte på Cicignon, så har du en femmer på andre skoler.

Har du lyst til å vite mer om Fredrikstad, så kan du gå til Gamlebyen. Gamlebyn er Europas best bevarte Gamleby siden -2886 f.kr.

Ellers kan man lett få kjøpt cannabis, det er å stikke på McDonalds (Uttales; MÆKKERN) i gågata. Tidligere hadde Fredrikstad et ganske bra fotballag, som særlig veldig gamle mennesker kan huske.

Politikk[rediger]

I går (lørdag) ble Fredrikstad styrt av FrP, etter mange år med AP. I dag (søndag) har AP fått ny tillit. Rundt 2003 ble daværende ordfører Ole offer for eggkasting, etter hva han hadde gjort med byen. Innbyggerne syntes så synd på han, så de bestemte seg for å stemme på AP på nytt, og Ole måtte sitte i fire nye år.

I 2007 fikk derimot byens borgere nok og stemte på FrP. De lovte mindre skatt og et hyggeligere miljø, uten noen mørkhudene kriminelle ute om natten. Dette har de imidlertid greid å få til, men på bekostning av byens budsjett. Fredrikstad har nå gått i minus de siste årene med FrP som sjefer og derfor har politikerne bestemt seg for å splitte opp byen ved i ha en bomstasjon midt i byen, samt rundt hele kommunen. Ellers ligger rådhuset og kinoen i samme bygg.


Økonomi[rediger]

Fredrikstads hovedinntekt er Terje Høili. Han står for over 50% av byens økonomi. Ellers er 40% av eiendomsskatten, og de siste 10% av organisert kriminalitet.

Byen er også eid av innbyggerne, ifølge tidligere ordfører Eva. Hun har visst sett Coop-reklamene hun også.

I den senere tid, har Kong Stewie av Sverige innført en lov som forbyr mykhumor. Nordmenn som var over grensen hver jul fikk bot på masse penger for å antyde at man blir gløgg av å drikke gløgg. De sluttet å handle i Sverige, så all sjokoladen, vin og hva annet kom til Østfold med norske priser. Utvalget var så mye forbedret i Østfolds matbutikker, at nordmenn driver svenskeshopping....-I Norge!...!

Stewie inførte en annen lov i Sverige som gav konsekvenser for lokalradioene i Østfold. På svensk radio, må alle Coldplay sanger etterfølges med ti sammenhengende minutter med reklame, og neste sang må være av Nickelback. Det betyr økning av reklametid, og at selv reklamen er billigere i Sverige. Fredrikstad er en by der reklamebyråene gjør det bedre enn i det meste av Norge (unntagen Oslo), for her kjøper man reklametid for konkurrenten sin.

Kultur[rediger]

Kultur er et vanlig ord i Fredrikstad. Innbyggerne spør etter det, men FrP sa nei. Kommunen støtter ikke kultur, og oppfordrer innbyggerne til å få til ting selv.

Noen av de heldige som har fått det til selv, er FFK, som har rundt 12.000 i snitt på hver hjemmekamp. Dette er ingenting for styret, som ønsket minst like godt oppmøte som i forrige sesong. Derfor satt de opp billettprisene betraktlig.

Ellers har byen Stjernehallen som har minusgrader, og ishockeyklubben Stjernen, som har minusøkonomi.

Fredrikstad har også Gamlebyen, som er en gammel bydel, med rette gater, fullt av stenhus. Gamlebyen er den bydelen som er minst harry i Fredrikstad, og kanskje også i hele Østfold. Det er fordi brostensgatene her er så ugjevne og sjarmerende at man nesten snubler, og fordi Østfold generelt er harry.

Forhold til Sarpsborg[rediger]

Fredrikstad er ikke så godt kjent for å være byen Sarpsborgs bestevenn.

Hvor mange sarpinger skal til for å bytte en lyspære?[rediger]

  • En til å holde lyspæra, og resten til å rote huset.
  • Ingen klarer det. Men det trengs to til å ringe til en elektriker fra Fredrikstad.
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!

Særp blir på fredrikstaniansk språk kalt for hølet eller den gærne sia. Det sies at Are Kjell Ekebærg er grunnlegger av fredrikstad og mente at særp er en by

Fredrik er sexy og han er sjekk Sheesh !