Freerunning

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Freerunning er en form for parkour, blandet med enda en HELT ny sport kalt tricking, blandet med 4 kampsporter, skifting av bildekk og ikke minst høydehopp. Freerunning handler om å komme seg effektivt fram i motsatt retning av dit man skal.

Freerunning er en sport der man for alvor får testet sine grenser. Man hopper fra 5 meter og tar gjerne en salto i slengen.

Jo høyere du hopper, jo bedre er du i sporten. Man får heller ingen kneskader, for man kjenner jo ingen smerte der og da.

Poenget med freerunning er at man løper rundt og tar en salto etterfulgt av en annen salto, som kunne drept deg om det gikk galt. Men det gjorde det selvfølgelig ikke.


Opprinnelsen[rediger]

Albert Åberg startet denne sporten i 1507, fordi han kjedet seg. Han ville prøve å danse MENS han hoppet ned fra slottet. Det resulterte i at kroppen fikk en 1080 graders-rotasjon, fordi det var en nettopp piruett han gjorde mens han hoppet. Dette ble da til det første, og enkleste trikset i freerunning.

Andre triks er wallflip 1080 etterfulgt av trippel frontflip ganger 3678 grader skru med hodet oppned mens man sjekker klokka og klør seg bak!


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!