Frithjof Arngren

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Frithjof Arngren er en norsk oppfinner og forretningsmann som er født 8/7-1964 i Oslo. Arngren ble født som enegget tvilling, men tvillingbroren ble bortadoptert og er mer kjent som romentusiasten Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Historikk[rediger]

Alt i tidlig alder fikk Arngren sansen for tekniske saker og ting, og familiens buhund ble offer for en hjemmelaget elektrisk stol allerede da Arngren var 8 år gammel. Stolen virket fint og flere løshunder og -katter ble på denne måten avlivet. Arngren begynte i 1983 på tekniske studier ved Høyskolen i Nittedal og spesialiserte seg der innenfor feltet elektrisk skrot. I skoleferiene jobbet han som montør i Televerket, for på denne måten å spe på studielånet.

Det var i sin jobb i Televerket at Arngren ble kjent med Tormod Hermansen, som hadde startet produksjon av småelektronikk på hobbybasis. Sammen startet de firmaet Hergren Electronics med Arngren som daglig leder og Hermansen som styreformann. Hergren Electronics vokste fort og ble snart Nittedals ledende leverandør av radiostyrte helikoptre, noe som i sin tur førte til maktkamp og interne stridigheter i Hergren-konsernet. Etter møter i konfliktrådet i Akershus, ble det besluttet at Arngren skulle fortsette å drive firmaet, mens Hermansen trakk seg tilbake til sin jobb i Televerket.

Nå var Arngren Electronics født. Med rikholdige kataloger var hele Akershus i den rene handlemani og Arngren ble millionær på produktene sine. En større leveranse av fjernstyrte ubåter i forbindelse med utbyggingen av Troll-feltet var den første avtalen med andre norske konsern. Og da Arngren i 1994 fikk totalleveransen på Pink Floyds turné og leveranser av roboter til de siste Star Wars-filmene, måtte selv de argeste kritikere bite i seg sure ord og erkjenne at de her stod ovenfor et forretningsgeni.

Dagens situasjon[rediger]

Arngren har idag totalleveranse av alt skrot som StatoilHydro kjøper inn, leverer alt TV2s kamerautstyr og en større kontakt med Volvo er i syne. Arngren har for lengst kjøpt opp Porsche-konsernet og bygger idag Porsche-biler med elektromotor. Arngren er sentral i utviklingen fra fossilt brennstoff til fornybar energi som drivstoff og leverer både fly og helikoptre med solcelledrift. Arngren er selvuttalt motstander av internett som salgsarena og driver motvillig en webside for å få solgt sine produkter.

Utmerkelser og dekorasjoner[rediger]

Nettsiden har gjentatte ganger fått Designerforeningens gullkantete årspris for revolusjonerende utnyttelse av nettets muligheter. Formannen uttalte ved forrige utdeling at nå kan det da ikke være mulig å få plass til mer.