Frosta

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Frosta er ei bygd, ei halvøy og en kommune i Trøndelag der alle vet alt om alle. Det som er mest spesielt med dette stedet er at folk vet mer om en person enn det vedkommende vet selv. Dette er bygda der alt overdrives. Kommunen grenser til Levanger kommune i øst. Norges eldste lagting, Frostatinget, hadde sitt sete her, i nærheten av middelalderkirken Logtun kirke.

Nord på den lille øya Tautra, som ligger i Trondheimsfjorden mellom Frosta og Leksvik, finner vi restene av Tautra kloster, et cistercienserkloster som ble bygd for sykt lenge siden. Rundt 1000-årsskiftet startet bygging av et nytt kloster. Grunnsteinen for det nye klosteret ble kastet i sjøen av dronning Sonja i 2003, og klosteret ble tatt i bruk sommeren 2006.

Kommunens hovednæringsvei er jordbruk.

Nøkkeltall[rediger]

Areal: 75 km² Jordbruksareal: 23 km² Produktivt skogsareal: 31 km² Innbyggere: 2 466 (pr. 1. januar 2008) Høyeste punkt: Storheia, 368 moh. Yrkesbefolkningen fordelt på næringer (pr. 1980) Jordbruk, skogbruk, fiske og fangst: 45 % Industri: 9 % Bygge- og anleggsvirksomhet: 7 % Forretningsvirksomhet: 9 % Samferdsel: 6 % Andre tjenesteytende næringer: 24 %

På Frosta har dem bygd et kloster til 50 mill, så dem har sluttet å hatt sex, men har blitt jævler på å koke dronning såpe. Men det dem ikke aner er at når folk kjøper såpen, får de mere seksuell aktivitet i dusjen. PÅ trøndersk kalt: såpronk ( glatt og godt)

På Kommunehuset ser det ut som folk jobber døgnet rundt, men egentlig sitter dem på pcen, å spiller tetris.

Frosta er også kjent for potet, og jordbær.

En potet er en spiselig rund knollvekst. Denne foretrekkes avlivet, sløyet og kokt.

Jorbær er en rød spiselig sak. ( serveres gjerne på en naken kvinnekropp) Men ikke på Frosta, for der koke dem såpe.

For dere som ikke visste dette.

Kommunevåpenet[rediger]

Kommunevåpenet symboliserer kong Magnar Laga-bøtte med brudd i venstre hånd ved overrekkelsen av den gamle Frostatingsloven til lagmannen på Frostatinget i 1974.

Kommunenavnet[rediger]

Navnet Frosta kommer av at folk flest i denne bygda er kalde " derav ordet frost" og sta.

=Historiske steder[rediger]

«Tinghaugen» – gammel haug der frostinger legger fra seg ting de har "funnet" andre steder i fylket . Vikinghavna på Fånestangen fra år 1000, brukes av de single mennene på frosta, som møtested der de danser parringsdanser og spenner muskler i påvente av at det motsatte kjønn skal fange opp disse signalene.

Økonomi[rediger]

På Frosta eksisterer ikke penger. Alle pengene her blir samlet inn og videre satt inn på ordførerens konto, i og med at det finnes kun EN bankonto på bygda. Alle som har behov for å kjøpe noe utenfor bygda må derfor søke ordfører om å få utbetalt pengene. Normal saksbehandlingstid for dette er flere år. Ellers brukes poteter og såpe som lokale betalingsmidler.

Ellers brukes det meste av kommunens budsjett til innkjøp av knallgul maling. Malinges brukes til å vedlikeholde bygdas lyktestolper.

Eksterne lenker[rediger]

Offisiell hjemmeside Lokalavisa «Frostingen» «Frostaporten» Inngangsportal til Frosta på nettet Faktaopplysninger fra Statistisk Sentralbyrå Hjemmeside for cistercienserinneklosteret på Tautra Kultur i Frosta på kart fra Kulturnett.no

Kjendiser fra Frosta[rediger]

Vidar Riseth (Fotballspller som klarte å flykte fra bygda og til Trondheim på 90 tallet)