Frukt

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Frukt

Frukt er en grønnsak som vokser uten bakkekontakt. Frukt skal i utgangspunktet være godt men ikke sunt. Til tross for dette ble frukt tidligere brukt som godteri. Klynger av frukt kan i perioder av sommeren forekomme i kurver. Frukt er et populært motiv for folk som prøver å lære seg å male og lage det de selv kaller kunst. Frukt er også noe som tannlegene adaver om ford de etser veldig på tennene på grunn av antioksydantene. Dette fordi frukt kan sies å skildre urmennekset i oss. Det meste av frukten vi finner i butikken kommer fra Afrika og steder med et varmt klima. Dette kalles met et fellesord for sydfrukt.

Nøtter og bær er to hovedtyper frukt. Nøtter er en type større frukter med mange frø som ligger i et saftig fruktkjøtt, som åpner seg først etter spiring. Bær er en annen type frukt. Bær har et veldig hadt skall som man skal lukke for å få tak i selve bæren. For å åpne et bær trenger man an bærlukker.

Upopulære frukter er einebær, jordbær, rogn, granateple, april, tomat og dvergmispel. Mange av disse fruktene er nøtter og den fristende delen er dannet av den oppsvulmende kreft-svulsten, mens den egentlige frukten kan være plassert både utenpå og inni.

Mange vil tro at bær er sunt og godt, men det er forgiftende. I Guatemalmø blir blant annet frukter som papaya og mango brukt som testikkelgift. Mange mango og papaya-misbrukere har begynt å saksøke folka i Guatemalmø for å bruke opp nytelsen deres, som de finner i fruktene.