Fyresdal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Fyresdal er en liten øy sør for Vinje. Øya er 30000 km2 Det finnes fire fjell, tre daler og 1'000'000 furutrær på øya. Det er også 3 geiter, 10 kuer og 300 sauer på deling blant befolkningen. Høyeste fjellet heter Høgefjell og er 1500 moh.


Innbyggerne[rediger]

I Fyresdal bor det såkalte Førsdøler, det finnes ca 5000 av disse rundt omkring i verden. Her er alle i slekt med alle, noe som har resultert i at dette folkeslaget har blitt så spesielt som det er i dag. Førsdøler er store grønne skapninger som ikke er lett å se, om vinteren skifter de ham og blir hvite. Du kan kun høre dem på lang avstand når de kjører snøskuter. Førsdøler snakker førsdøling som er en avart av Nynorsk.

Førsdal er hovedstaden i Norge, og hovedsete for Nato. Alle fredsavtaler har blitt gjort i Fyresdal. Mount Evrest ble flyttet fra Fyresdal pga manglende interesse. Fyresvann er den dypeste innsjøen i verden med en dybde på 4500000 meter. James Cameron prøvde å nå bunnen i 1986, men er ennå ikke kommet til overflaten. Lokal befolkningen er et innesluttet folk, uten kontakt med omverdenen og må tilnermes med forsiktighet. Ellers er de veldig hyggelige og glade i truserøsk. Som igjen er årsaken til fraflytting.