Gambia

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Hottentottenes Rike
la Negrique
Negûrláànd
Gambia
Gambiaflag.png
(flagg)
Negerdans.jpg
(våpenskjold)
«Spis kun zebraer du har gauka etter og jaktet på med spyd!» «(Synes vi ser det ja...)
Alternativt «Frykt ikke, UNICEF er glad i deg»»
Hovedsteder Hamar
Største byer
Innbyggertall Innbyggerene eksisterer ikke, bare Hottentotter og negere
Offisielle språk Gambisk, også kjent som "Negerspråk", "Hottentottsnakk" og "UNICEF-Pjatt"
Styreform Negerfacisme, basert på boka "Mein Kampf for Dummies"
Fyrste: Negerkongen, pappaen til Pippi Langstrømpe
Statsminister: Svigermor
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av
Uavhengig av
Valuta Mursteiner og utedasser
Tidssone NegerMT +999
Nasjonaldag Hver dag svigermora de promper
Landkode (HTTNTTT)
Toppnivådomene NGR
Nasjonalsang:
«O store, svarte Høvding»

«Hallo, Etiopia og Live Aid!»

- Forvirret rockeband på konsert i Gambia

Gambia eller Negerland som Eldar Vågan sier, er et lite, men ubetydelig land i Afrika. Det er et land som har blitt veldig kjent på grunn av de pengegriske reklamefilmene til UNICEF. Valutaen dems er Mursteiner, noe som er et kjent særtrekk ved dette landet.

Historikk[rediger]

Grunnlagt i år 1943 under 2. Verdenskrig. Det hele startet med at Adolf Hitler dro til Japan for å besøke Keiser Hirohito i palasset hans. Men når Hitler dro tilbake til Tyskland hadde han glemt igjen ideologiboka si "Mein Kampf for Dummies", og det ble skikkelig krise. Men så slapp Amerikanerne atombomben over Japan, og da raste hele palasset til Hirohito sammen. Dette førte til at hamsteret til Hirohito, utedoen hans og noen mursteiner fløy avgårde og landet i Afrika. Da ble det et stort hull i bakken ute på savannen. svigermora di og pappaen til Pippi Langstrømpe hørte smellet mens de hadde seg noen håndjagere i Campingvogna ute på slettene. Da løp de ut sammen med alle negerungene for å se hva det var. De fant hamsteret, mursteinene og utedoen til Hirohito og bestemte seg for å danne landet Gambia, også kjent som "Hottentottenes Rike" og "Negerland".

Styringform[rediger]

I utgangspunktet er Gambias styreform basert på boka "Mein Kampf for Dummies" skrevet av Adolf Hitler. Men dette har blitt endret på og modernisert litt. Så nå er det Pappaen til Pippi Langstrømpe (Negerkongen) og Svigermora di som sitter med all makten i hele riket. Dette fører til mye smugling og eksport av barnesoldater, hamstere, Marsvin, fyrstikker, Østerriskproduserte Utedoer, og mursteiner.

Språk[rediger]

I Gambia snakker de Gambisk (Gambisk:Hottentottsnakk), også kjent som Negerspråk og UNICEF-Pjatt. Språket ble dannet av de mørke ungene som også skapte landet og ga svigermora di og Negerkongen styrerett og makt. Det blir mest brukt til inspilling av reklamefilmene til UNICEF.

Eksportartikler[rediger]

  • Barn som blir adoptert bort
  • Hamstere som blir røykt av norske politikere
  • Føttene til Mullah Krekar
  • Mursteiner
  • Østerriskproduserte utedoer
  • Barnesoldater
Land i Afrika
Algerie · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Djibouti · Egypt · Ekvatorial-Guinea · Elfenbenskysten · Eritrea · Etiopia · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kapp Verde · Kenya · Komorene · Kongo · Kongo-Brazzaville · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritania · Mauritius · Mosambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Senegal · Den sentralafrikanske republikk · Seychellene · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sør-Afrika · Sør-Sudan · São Tomé og Príncipe · Tanzania · Togo · Tsjad · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe
.