Gausdal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Gausdal er en stor kommune nord-vest for Lillehammer i Oppland fylke. Gausdal er best kjent for Bjørnstjerne Bjørnson til tross for at Aulestad ligger i Follebu, som ikke er en del av Gausdal. Gausdal er delt opp i mindre regioner: Follebu, Svingvold, Svatsum, Østre og Vestre Gausdal. Follebu er mest kjent for Aulestad hvor Bjørnstjerne Bjørnson kommer fra og Edvald Boasson Hagen. Alle fra Follebu påstår de ikke bor i Gausdal. Dette er fordi Follebu egentlig er en egen by som ikke hører til i Gausdal . Vestringer er en sær rase mennesker som foretrekker å bo i mindre siviliserte områder og jakte på elg. I Svatsum bor alle bøndene. Til tross for at det er flere bønder spredd rundt over hele Gausdal, er det kun bønder som bor i Svatsum.


Kumøkk[rediger]

Det er gjort grundig forskning på den revolusjonære luften av kumøkk i Gausdal. Med en gang man krysser kommunegrensen til Gausdal kan man kjenne den stramme lokten til tross for at Gausdølene selv påstår det ikke lufter vondt. Selv om det er midt på sommeren eller midt på vinteren lufter det kumøkk i Gausdal.

Gausdøl[rediger]

Alle fra Gausdal snakker et eget språk kalt Gausdøl. Dette er en blandingsdialekt mellom nynorsk og amerikansk som kan gjøre det umulig for folk fra mer sentrale strøk å forstå hva som blir sagt.

Skeikampen[rediger]

Skeikampen er svært kjent, spessielt for byfolk som har egene hytter på Skei og sitt revolusjonære skianlegg. Det har vært en gigantisk eksplosjon av antall hytter, og man anntar at Skei vil bli en egen by på størrelse med New York innen de neste 20 årene.