Gjemnes kommune

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Gjemnes
K-gjemnes.PNG
Kommunevåpenet bærer tydelig preg av hjortebestanden i området.
Politisk holdning: "Hjort er hjort."
Ordfører Per
Kommunesenter Storlandet
GjemnesPåKartet.PNG
Gjemnes er den eneste kommunen som lyser rødt sett ovenfra.


Gjemnes kommune ligger mellom Molde og Kristiansund. Gjemnes er mest kjent for sin hjortebestand og for den store bestanden av bygdedyr i kommunehuset på Batnfjordsøra. Flemma er kommunesenteret i Gjemnes. Innbyggerne består hovedsaklig av eskimoer og flemminger.

Miljøgata i sentrum av Batnfjordsøra er konstruert for å senke gjennomsnittshastigheten på E39 som den er en del av. Dette er kommunens bidrag i den globale miljøkampen, og gata er derfor finansiert med statlige midler som en del av Statens innsats mot global oppvarming. Gata er også en effektiv hjortesperre og er derfor et særs ettertraktet friluftsareal for bygdedyrene.


Dyreliv[rediger]

Bygdedyr og hjort er som arter uforenelige og bygdedyrene som sitter med makten i kommunen har derfor startet arbeidet med å desimere hjortebestanden. Det første virkemidlet de har grepet fatt i er å hindre at den lokale kroa, -på folkemunne kalt "Hjorten" blir gjenåpnet. Hjortens livsgrunnlag undermimeres dermed og bygdedyra viser med dette at de tar hjortetrusselen på alvor. Beitene for kommunens innbyggere blir avgrenset til de områdene som bygdedyra synes de skal holde seg til. Hjortedyras beitemarker er fremdeles åpen for alle hjortedyr, da bygdedyr sjelden eller aldri beveger seg i den frie natur. Det hevdes imidlertid at flere bygdedyr er observert utendørs i nærheten av miljøgata i Batnfjord.

Dette er Per. Gjemnes' sittende ordfører fra Hjortepartiet.

Det er mye som tyder på at mellomleddet mellom Kontrollene og Bygdedyrene var stortingsmannen John Neergaard (1795 - 1885) fra Øre i Gjemnes. I den kjente «Ola-boka» (1830) agiterte han for lokalt selvstyre og regnes som formannskapslovens far. Enkelte hevder derfor med tyngde at Gjemnes kommune er Bygdedyrenes Mekka.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Møre og Romsdal.

Kommuner i Møre og Romsdal fylke

Aukra · Aure · Averøy · Eide · Fræna · Giske · Gjemnes · Halsa · Haram · Hareid · Herøy · Kristiansund · Midsund · Molde · Nesset · Norddal · Rauma · Sande · Sandøy · Skodje · Smøla · Stordal · Stranda · Sula · Sunndal · Surnadal · Sykkylven · Tingvoll · Ulstein · Vanylven · Vestnes · Volda · Ørskog · Ørsta · Ålesund
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag