Godtegris

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Godtegris; betegnelse på personer rammet av en bakteriell sykdom. Godtegrisen kjennetegnes ved at den smittede får et frydfullt, på grensen til perverst, forhold til sine godterier og søtsaker. Sykdomen kan ramme allerede i ung alder men sjelden før fylte fire år. Sykdommen er mest utbredt blant jenter men i tiltagende grad også på fremvekst blant unge gutter.

Smittekilder[rediger]

Godtegrisbakterien overføres ofte i ung alder eller tidlig pubertet. Godtegrisens foreldre står ofte bak, om enn uvitende. I noen tilfeller står skole og barnehage bak. Dette gjelder særlig gjennom såkalte "kosetimer" og andre høytidsfeiringer. Vordende godtegriser er gjerne konger i slike sammenhenger. I puberteten er det først og fremst i forbindelse med filmtitting at ungdommene utsettes for godtegrisbakterien. Forskning tyder på at ungdom som inntar øl ikke utvikler seg til fullverdige godtegriser selv om det før puberteten både har nådd stadie 1 og 2. (Majoriteten blir som regel ølhunder istedenfor). Det mistenkes at sukkermafiaen står bak og produserer godtegrisbakterien men dette er ubekreftede påstander.

Symptomer[rediger]

Den smittede gjennomgår 3 stadier før sykdommen når full utblomstring.

  • 1. Den smittede personen utvikler en særegen interesse for godterier. Dersom han får tak i godterier er han tilbøylig til å skjule seg fra omverdnen for å nyte sine skatter i fred. Den smittede mister evnen til å dele godterier med andre. Han kan ofte observeres med sukkersmuler på brystet.
  • 2. Den smittede danner et avhengighetsforhold til godterier. Han oppbevarer små lagre med søtsaker i hjemmet. Hjemmet blir forøvrig ofte refferert til som "bingen". Når den smittede inntar godterier opplever han lykkefølelse.
  • 3. Godtegrisen hviner som en liten grisunge når han får tak i godterier. Godtegrisen utvikler tilbøyligheter til å ha sine goderier i en liten skål som gjør at han kan skuffe godteriene inn i munnen med høy hastighet. Skålen vil han helst ha på brystet. Munn og nesepartiet får også snutelignende trekk. Han utvikler et rosaskjær i huden, og i ekstreme tilfeller, bust i nakken. Godtegrisen svetter mye.

Kjente Godtegriser[rediger]

  • Barbarossa, tidenes første godtegris.
  • Gry Nordstoga, kusinen til Odd. Ett av hennes godtegrisehvin er refferert til i "Kveldssong".