Godzilla

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Godzilla og jeg var barndomsvenner, men han flytta fra Hallingdal, så vi mista kontakten.»

- Geilert om Godzilla

«Godzilla, er ikke det en pris?»

- Mozart om Godzilla

«Hei, det er jeg som er Gudbjørn.»

- Godzilla om seg selv

«真的很好!我期待着在奥运会参加今年晚些时候。»

- En eller annen kineser om et eller annet

Dette er et bilde av Godzilla i tidlig ungdom. Tatt i Stockholm vinter 1928.

Godzilla, sønn av en pterodaktyl, ble født i Hallingdal, 47. februar i 1912, i forbindelse med Nobels Fredspris. Godzilla hadde en nokså problematisk barndom, med mye narkotika, paprika og salamander involvert allerede fra tidlig alder. Som 13-åring var også Godzilla i nær kontakt med fjorten dverger og et damplokomotiv. Dette var med på å skape en rekke traumatiske minner for ham. Godzilla vokste fort, og i løpet av noen tenår var han helt utvokst. Han var da trettisju meter, tretten fot og en tomme høy, noe som gjorde problematisk å finne både hus, bil og klær i riktig størrelse. Heldigvis trengte han ingen av delene, fordi han flytta til tydalen, hvor det ligger et stort Godzillahvilehjem som han kjøpte og drev i mange år. Godzilla liker å pule Joachim.

Ungdom[rediger]

Etter en stund ble Godzilla lei av oppholdet på tydalen. Han flyttet til Kongo for å lære seg å spille djembe. Desverre for Godzilla, var ikke djemben spesielt utbredt i Kongo enda på denne tiden av året. Så han flyttet tilbake igjen for å drive butikk i Stockholm. Der solgte han finske juletrær for en billig penge, mens han studerte grønn sopp på soppakademiet i Tusenfryd.

Voksendom[rediger]

Godzilla ble, som alle andre Godziller lei av å være ung. Derfor krympet han 36 meter, atten tommer og en oktav, så han kunne si seg ferdig med den oppblåste pubertetsalderen. Godzilla brukte mesteparten av sitt voksne liv på å spise giftig sopp, krympe slanger og studere kortstokker på nært hold. Han lærte seg også å spille klarinett, eller "negerbein," og han skrev mange fine konserter for dette instrumentet. Desverre ble alle konsertene brent i en sokk etter hans død.

Godzilla ble eldre og eldre, og i løpet av disse årene skrev han mange bøker også. Her kommer et utdrag fra hans mest kjente bok, som omhandler hans barndom i Hallingdal. "Jeg hadde nettop stått opp, og sola glødet blått utenfor vinduet. Det betydde bare en ting; Noen hadde sluppet en pose med måleenheter i dammen utenfor. Jeg tenkte fort at jeg måtte spise et par salamandere, men det var lettere sagt enn en hjort... Jeg hadde bare noen tommer igjen å vokse nå. Verden ville sluke den siste rest av tostjerners fotballknott hvis jeg ikke gjorde meg ferdig. Utenfor fortsatte sola å lyse sterkt blått. Jeg hørte Geilert rope..."hallo, det er ikke fint å se deg!!"

Alderdom[rediger]

Godzilla ble til slutt pensjonert uteligger. Etter mange år med hardt arbeid, fiskeslam og Gudbjørns fortellinger, ble han lei av alt. Han sovnet bråkete inn en fredagskveld på en søndag den 13.13.2009, som var på en mandag.

Liste over bøker[rediger]

 • Godzilla på eventyr
 • Godzilla på eventyr II
 • Godzilla på eventyr III
 • Godzilla på eventyr IV
 • Godzilla på eventyr XD
 • Godzilla på eventyr IIIIIIIGGH
 • Godzilla på eventyr AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 • Godzilla spiser sopp
 • Om de ustekte pannekaker; Godzillas og Granadozillas ville eventyr
 • Ekte romertall svikter aldri
 • Godzilla på nye eventyr
 • Godzilla på gamle eventyr
 • Gudbjørns fortellinger (bokserie)