Gordon Ramsay

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«FUUUUCK!»

- Gordon Ramsay

«Han lager god andefrikasè. Ikke det at jeg have fået smage på en, altså...!»

- Ibsen om Gordon Ramsay

«Watch your use of language, or else I will roundhouse-kick you!»

- Chuck Norris om gordon Ramsay

Gordon Ramsay(født 8. november 1966) er angolsk, bannist, og kannibal. Han er i tillegg kokk på den amerikanske restauranten "Hell", og derav kommer navnet på den amerikanske TV-serien "Hells Kitchen". Der blir de stakkars noob-kokkene lært opp i hvordan å styre et kjøkken med makt, nemlig gjennom å bruke banningsord. Det mest brukte er "Fuck!", og alle blir tiltalt som "Noob Cock". Gordon derimot, har fått hederstittelen "Hellcock". Gordon har også gitt ut en rekke bøker om bruk av banningsord, om kokkelering, og en kombinasjon av disse to. Da han var liten, spilte han også fotball.

Fotballkarriere[rediger]

Som 14-åring var Gordon en morgen-fugl og en av Angolas mest sta pyse, noe som blant annet tilegnet ham plass på det angolske U17-fotballlaget. Siden han også var flink til å bruke de rette orda til rett tid, fikk han det faktisk ganske godt til ute på banen. En gang scoret han midt i krysset. Det var høydepunktet i den kortvarige, og ekstremt viktige karrieren. Derfra gikk det nedover igjen, og det skulle gå flere minutter før han klarte å få til et bra skudd igjen. En dag han fikk sjansen for ekte menneskekjøtt, sluttet han med fotballen og begynte heller å studere kokeboka si. Det var ikke så fysisk tungt.

Karriere som kokk[rediger]

Foreldrene hans oppdaget straks hans raskt fremskytende talent for kokkelering. Han begynte tidlig eksperimentere med matsorter fra den fjerne østen, f. eks. temperamentsfullt krydder, basmati/sjasmin-ris, tikka masala, Gutti Patutti, Crepès, Shita Lorta, opium, osv. Han fikk sakene sine ganske godt til, og bestemte seg for å sno løken, skrelle nepa, fiske gulltorsken, altså... gjøre no bra.

Da han var 19 år gammel, begynte han på kokkelinjen på videregående skole i Fuckshire, Falkirk. Han steg raskt i karakterene ettersom han terroriserte både medelever og lærere. Som ferdigutdannet 21-åring, grunnla han sin egen restaurant, "JEFF", en forkortelse for "Just Eat the Fuckin Food!". Han fikk snart kritikk for sitt navnevalg av media, og besluttet derfor å omdøpe restauranten til "JEF", "Just Eat the Food".

Etter en fæl periode på 10 år med mye motgang og kannibalisme, bestemte Gordon seg for å legge ned "JEF", og heller satse på det franske kjøkken. Han startet en ny restaurant, denne med et mer innbydende navn; "Eat". Han begynte straks å studere franske kokkeskikker, og fant fort ut at maten var svindyr, og smakte piss. Men den var jo FRANSK! Derfor tjente han gryn fort som svint.

Banneskole[rediger]

Gordon har gått så langt i banningsbruken sin at han til og med har lagd sin egen skole i Fuckshire. Der lærer man blant annet om historiske banningsfraser, rett bruk av banningsord til rett tid, skikk og bann, traffikbanningsreglene, osv. Lærerne blir ansatt etter hvor flink de er, selvfølgelig, og derfor florerer det av alkoholiserte skotter og irer på skolen hans. Alle former for verbal vold og mobbing er lov på skolen, men så snart det blir fysisk, treder vekterne inn og rævkjører elevene, slik at de aldri mer kan bruke hender eller armer til noe skadelig.

Bibliografi[rediger]

Gordon's utgivelsesliste er ikke lang, men dog så er den særdeles dyp:

- How to cock a FUCKIN CHICKEN!!!(1989)

- The male art of MOTHERFUCKIN' COCKING!(1995)

- Gordon Ramsey; The cursing cock(1999)

- How to make the kitchen do what you fuckin want(2003)

- My first bad word: "FUCK", and how to use it(2005)

- Learn how to swear, U BLOODY NOOB!(2009)

- The lamb sauce, where the FUCK is it? (2012)

Priser[rediger]

Gordon har flere ganger deltatt i den verdensomspennende matlagings-konkuransen "King of Cocks", og han har vunnet i alt 12 gullmedaljer av 12 arrangemang. Selvfølgelig medfører dette spekkulasjoner blant konkurrentene hans, som består av Cock Hitler og Cock Bush(Bush kommer alltid på sisteplass, mens Hitler alltid blir diskvalifisert... merkelig). Gordon har vunnet fire Hella'cool Awards for sine bøker, og en Nobels fredspris for sine fredsbevarende tokt rundt om kring i verden, hvor han lærer lederne å banne kraftigere, slik at folk lettere underkaster seg dem. Han har også vunnet en hemmelig CIA-pris for å ha gitt dem en oppskrift på "hvordan få fangen til å snakke".