Grønn overledning

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Grønn overledning er det motsatte av gul overledning, og disse må ikke forveksles. Grønn overledning kan brukes til det meste og er blant annet en viktig bestanddel i en dødsstjerne (Hvordan bygge din egen dødsstjerne). Grønn overledning er best sammen med sleggefett. Ved tilstrekkelige mengder Gaffa-teip og sleggefett kan man lage en dobbel fustasjopphengsoppkobling, men denne kan også kjøpes av Arne. Fleksnes er mest kjent for bruk av doble fustasjopphengsoppkoblinger.

Blander man grønn og gul overledning, får man vanligvis grønngul overledning, men i noen tilfeller også en god dag mann økseskaft.

Grønn overledning er som regel lagt over den gule, da dette er i samsvar med gjeldende regler for elektroinstallasjoner, men regelen kom først i effekt i 1986 etter flere branntilløp p.g.a induksjon (og ikke overledning som de fleste tror) når den gule overledningen var lagt øverst.

Grønn overledning trenger ikke bare sleggefett jevnlig for å fungere bra, den må også smøres med vinkelolje der vinkelen utgjør 90 grader eller mer. Hvis vinkelen er over 90 grader bør man også vurdere kjøleelement da normal strømgjennomgang vil kunne medføre nedsmeltning og kortsluttning.

Grønn overledning leveres på rull fra Mo i Rana. Fabrikken er relativt anonym og ligger ved siden av det mer kjente bananbøyeriet.

Large sauce kjottkake.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger å forbedres Stop hand.png
Denne artikkelen trenger mer saus. Det trengs alltid mer saus.