Granateple

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk


Granateple er en type ammunisjon, såkalt KnutsNitrat, oppfunnet av US Army. Det er en type granat som i nødssituasjoner kan brukes som rasjoner og som har en distinkt smak av Hardangerepler. Eneste ulempe er at granatepler av en eller annen merkelig grunn har det med å gå hardt ut over magesekken til folk. Dette er forøvrig grunnen til at USA tapte Vietnamkrigen.

I den senere tid er opplysninger kommet for en dag som setter denne hittil amerikanske oppfinnelsen i et annet lys. Pålitelige kilder skal ha avslørt at dette anvendelige sprengemnet kan være av Norsk opprinnelse. Anne Knutsdatter, (ja hun i sangen), hadde en far. Knut. Det har lenge vært kjent at denne knut var litt av en altmuligmann og smarting, men to ting slet han allikevel med. Skaffe et sted å bo, og finne en egnet vekst å dyrke der. Men så en tragisk kveld i oktober, etter at mor til Anne Knutsdatter nylig hadde gått bort og Knut hadde vært på fest å feiret sin inntreden i de singles rekker atter en gang, så skjedde det. Knut, full som han var, sovnet i veikanten på vei hjem og ramlet ned den steinete ura nedenfor. Halvdød der han lå og ventet på st.peter fikk gamlingen et syn.

Ingen fikk noengang ut av knut hva det var dette synet gikk ut på, men ryktene gikk snart i bygda om mannen som kunne flytte fjell med bare epler. Og lenge varte det ikke før det var innflyttingsfest på uren-luren-himmelturen. Men lykken skulle ikke vare lenge for Knut.

Etter å ha satt inn en kontaktannonse for sin datter, dukket det opp en amerikansk soldat som Anne la sin elsk på. De to satt mang en kveld i solnedgangen, og Anne var tydelig lykkelig for første gang på mange år. Så en morgen var denne nykomlingen borte. Og det gikk ikke lenge før man kunne ane hva han hadde vært ute etter. Hele lageret med klargjorte epler var like søkk borte som beileren hun hadde elsket. Ute av stand til å kunne utvide gården for å få plass til flere epletrær kunne ikke Knut annet enn gråte. Anne tok dette så tungt at hennes skjebne endte utfor stupet.

Knut døde plutselig litt senere den sommeren da han leste i avisa om det fantastiske eplet amerikanerne hadde oppfunnet.Denne artikkelen vil bli skrevet ut i tre eksemplarer til bruk som
fôr til elger med mindre du hjelper oss med å utvide den.

Redd artikkelen fra elgen!