Grandiosa

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Noen liker Aerosmith, eller Whitney Houston. Følgelig blir vi værende på Klem-FM»

- Das Führer om denne reklamen

Grandiosa (en type papp) er Norges nasjonalrett. Inntas ofte med øl. Laget av mel, kjøtt, kjærlighet og diverse andre ting som man stapper i ovnen og steker. Fås i typene; vanlig eller med musehale på. Under George Michael-konserten i Oslo i 1992 spiste George så mye Grandiosa at han gikk opp fem kilo på to dager, han er nå Grandis addict og er innlagt på avvenningshospital i California.


#&@Z$ Vi tar en Grandis[rediger]

Blant studentene i Trondheim 1996-dags dato har Grandiosaen, også kalt Grandis herjet som mat. Spesielt i Kollektiv og på Moholt studentby og Berg Studentby var det ingen overaskelse at stabelen med Grandis var høy. Med en grandis om dagen pluss en til Nachspiel mat, var jo ikke det rart. Grandisen figurerte i diverse revy og film prosjekter, og det er blitt laget sit-com med kvaliteter som verken NRK eller TV2 aldri har sett maken til.

Hvordan "Grændisen" tilberedes;

  • Hiv ovnen på 225-250 grader
  • Ta av plasten, eller la den være på (smaker best med)
  • Hiv retten inn i ovnen etter ca 10 min oppvarming
  • Vent. Mens man venter kan det smake med en kald pils:)
  • La det syde i ca 20 min så produktet får en fin svor på overflaten (eller til plasten begynner å bobble)
  • Ta ut herligheten med mors grytekluter og legg den møysomelig på brødfjøla.
  • Skjær opp og tilsett det du måtte ønske (gjerne ketchup, typen Idun)
  • Tramp i deg så mye som mulig i en bite og la osten klebe seg til ganen som bobblende lava!
  • Til denne retten passer det med en kald pils, velbekomme:)
  • Grandiosa kan også inntas på "fylle-måten" ved at man dropper brødfjøl og oppdeling, men ruller den glodvarme grandisen sammen og spiser den som en forvokset pølse.Dette fungerer best i sene nattetimer etter mye kald pils.Svelg ned med mere pils.

Også offisiel lan-mat!

Ekspertene mener Grandiosa smaker best rundt kl. 19:30, selv om tvilsomme røster i undergrunnsmiljøet hevder smaken er enda bedre én time før dette.

Grandiosa kåret til årets mat[rediger]

Den kjente kokken (kukken) Bjarne Rimi kåret i sitt eget magasin ("Rimi Rimi Rimi") grandissen til årets mat. Dette er den gjeveste prisen et måltid kan få. Det var lenge jevnt mellom grandissen og indrefilet, men grandiosaen trakk det lengste strået i kategorien smak.

(Rett og slett ferdig, det smakte papp, med pepperoni).

Og som alle vet, ELSKER Bjarne Rimi papp!

I 1981 begynte Grandiosa å lage biler. Den mest kjente er Mitsubishi Grandis fra 1983. http://www.tv2underholdning.no/broom/mitsubishi/grandis/2009/

Se også[rediger]