Håkon Moslet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Moslet er kjent som "mannen med de mange hensikter". Dette er en omskrivning av "mannen med de mange ansikter", som var hans opprinnelige kallenavn.

Håkon Moslet er en norsk DJ, plateprater og bransjehore. Han ble født og oppvokst i Gudbransdalen, der han opplevde den kalde krigen på nært hold. Rett etter hans fødsel i 1955, er det sagt at både Edvard Grieg, Morten Harket og Kong Harald V snudde seg i graven. Mest kjent er han likevel for å ha ført millioner av norske ungdommer bak lyset i den såkalte “P3-skandalen”.


Barneår[rediger]

Moslet brukte sine første leveår på å lære seg å gå. Mye tid ble brukt i familiens stue, mens han sakte men sikkert lærte seg kunsten. Det finnes bilder av en stående Moslet som er datert tilbake helt til 60-tallet, det vil si at han på dette tidspunktet må ha vært minst 5 år. Han brukte også tid på annen fysisk fostring, ofte på bekostning av synsegenskapene. Moslet er derfor avhengig av briller.


San Fransisco[rediger]

I 1968 dro Håkon Moslet til San Fransisco for å bli hippie. Dette var i stor grad mislykket, og Moslet ble nesten homofil istedet. Akkurat mens han var i San Fransisco fant han ut at han ville bruke resten av livet på å være ubrukelig, så han sendte jobbsøknad til NRK P3, etter å ha lest om det i ledig stilling annonsene i California Arbeiderblad.

Karriere i NRK[rediger]

Vel tilbake i Norge, fant Moslet fram sin fars gamle plater, og traff bransjefolk på gata som betalte han store summer i knapper, brukte glansbiler og dessuten ga han gratis paracet for at han skulle spille musikken deres på radio. Bedøvet i en vanvittig paracet-rus begynte Moslet å spille den dårligste musikken han kunne finne på riksdekkende radio. Han ble umiddelbart hyllet som en folkets mann, av folket, til folket. Han ble også hatet intenst av FRP og Trond Giske for sin uvørne omgang med musikk og stadig mer horete klesstil. Dette varte helt frem til daværende NRK-president, John G. Bernander tok affære og ga Moslet en diger pukkel.


P3-skandalen[rediger]

Under en direktesending på P3, av programmet “Bare Are og Odin”, kunne man plutselig høre merkelige fuglelyder i bakgrunnen. Det kom frem at det var Moslet som hadde gjemt seg under bordet og gitt seg til å plystre. Som om ikke det var nok, kom det frem i ettertid at det ikke var en direktesending, men at Moslet hadde bestukket teknikerene for å forsinke sendetiden med opptil flere sekunder om gangen. Etter denne episoden fikk Håkon Moslet sparken fra NRK umiddelbart. Tidlig i 2008 ble det kjent at Moslet skal gifte seg med Mina Hadjian på operataket i Bjørvika førstkommende mandag. Hadjian har uttalt at hun ble ekstremt kåt da Moslet fikk sparken, og at hun ikke kunne la være å gifte seg på grunn av det.


Utmerkelser[rediger]

Moslet har mottatt et par utmerkelser i løpet av sin karriere, de fleste av disse har han fått av nære venner. Begge diplomene ble donert bort av Moslet til Narvesen-stiftelsen, og henger i dag på ulike Narvesen-kiosker på vestlandet.

  • Årets lurendreier (Buskerud Folkehøgskole 1976)
  • Lyst-Gast av St.Simonsens Orden for offentlig utskjemming (Oslo, 1999)