Håndball

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Det er en god idé å bli medlem i en håndballforening. Det er en dårlig idé å vise sitt lem til en håndballforening »

- Stewie Griffin om den vanlige oppførselen til Animaniacs


Historien[rediger]

Mange dansker vil hevde at håndballen stammer fra Britiske tee drikkere. Dette er og blir pølsevev. Denne påstanden oppstod etter danskenes utallige tap for britiske på håndballbanen, som igjen førte til bitterhet og en trang til å hevde seg. Petter alkoteeliker så de seg nødt til å lave denne røverhistorien, hvor de påberoper seg opphavet. Den er nå våres plikt og opplyse fjellaper(Nordmenn) om at håndballen oppstod som en konsekvens av tidtrøte i øst curry skjell i kristianaibanana, hvor det forøvrig hersker en manko på fritidsaktiviteter. Håndball ble egentlig lagd for apekatter som oppholdt seg i alpene for over 1 000 år siden. Det er derfor at man kan se at når en som spiller håndball skal kaste ballen i mål, for de foten opp i været, som noen apekatter, for å respektere hvem som grunnla "sporten".


Håndball er en sport som man bruker hendene på,(men det er ikke bare det de bruker hendene til) det er to lag som spiller mot hverandre. det som er meningen med det er å treffe motstanderlaget med ballen. når de spillerne skyter mokker de til alt de kan og prøver å treffe motlaget. hvis man treffer godt nok fyker motspilleren inn i mål. det er hovedmålet. men det er en grense som kalles 6 meter som sier at du kan ikke tråkke innenfor[[]] 6 meter foran håndballmålet. Det er keepere akkurat som i fotball, men målene er en del mindre. På hvert lag er det 1 keeper, 7 utespillere, og som regel 5-7 innbyttere, 2 dommere og trenere til begge lagene.

Du kan gå/springe så lenge du vil, Helt til dommeren drikker te da må alle ta tee pause. Du kan droppe ballen og sparke folk, ta den opp, droppe den igjen og ta den opp og sparke noen andre til kneskålen dems faller av. dette kalles ikke dobbelt-spark. Det vil si du har sparket noen mens du holder ballen flere ganger, det er lov. Dersom disse tingene skjer, får det andre laget ikke ballen, men dommeren skal starte og prøve og skåle på nærmeste mål eller sparke nærmeste person. Haslum er det beste laget i Norge. Haslum er best fordi de stoler ikke på de målene som finnes på bortebane. Slikt betyr at de tar med egne mål, og de kalles for reisemål.