Hacker.ru

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Hacker.ru er et kallenavn for ett datavirus som du får fra russiske nettsider eller filer lastet opp av russere. Disse virusene er irriterende og har et varierende trussel nivå for din PC. Det er anbefalt å avlive PC-en din dersom du får et russisk virus, selv om det er ett av de mindre farlige virusene. Så lenge russerne har tatt på det kan du ikke vite sikkert hva som vil skje med din PC om du fortsetter å bruke den som normalt. Denne artikkelen vil ikke ta for seg datavirus generelt, bare russiske virus. Dersom du har ett russisk virus på din PC er det anbefalt å ringe umiddelbart, spesielt om denne PC-en er viktig for deg, eller bare en PC som har gjort mye for deg. Det er ikke ønskelig å måtte kvitte seg med en god gammel venn som for eksempel en PC du har hatt lenge og som har vært viktig for deg. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite!

Reklame virus[rediger]

Dersom du får noen av de mindre farlige virusene kan du bli lurt. De framstår som ufarlige og ser ut som de bare vil gi deg reklame, men dette er ikke sant. Disse virusene spiser opp PC-en din sakte men sikkert fra innsiden. Når de først får tatt noen gode bit av PC-en vil den sakte begynne å råtne. Om du ikke får gjort noe med dette innen 2-3 dager etter at du har merket råtningsprosessen er det ikke håp for PC-en din. Dersom du har tidligere erfaring med slike virus og kan gjenkjenne dem er det ikke et stort problem å bli kvitt dem, men på bare noen sekunder vil de har gjort langvarig skade på din PC som bare kan fikses ved en reinstallasjon av operativ systemet. En datamaskins operativ system er som hjernen din. Dersom du må gjennomføre denne alvorlige operasjonen på din PC vil den nok ikke huske deg etterpå, men den er nesten 100% garantert på å bli helt frisk etterpå uten noen skader i det hele tatt.

Hangover viruset[rediger]

Dette viruset er også kjent som en Trojan, som mest sannsynlig ikke sier deg noe. Hangover viruset som det ofte er kalt er faktisk ganske lik en hangover. Du sitter gjerne å surfer på nettet om kvelden og har det gøy. Når det blir sent på kvelden går du gjerne å legger deg etter å ha hatt det gøy, akkurat som på en fest. Neste morgen når du starter opp PC-en vil alt se normalt ut, men kort tid etterpå vil du se at noen har fått tilgang til alle dine kontoer på ulike nettsteder og tatt din personlige informasjon. Russerne er glad i alkohol, så det forklarer nok hvorfor de er glad i å bruke hangover viruset på uskyldige folk. Om du har fått dette viruset trenger din PC en avansert operasjon for å fjerne denne såkalte "Trojan-en". Etter dette er PC-en frisk, men sikkerheten på kontoene dine er fortsatt lav ettersom noen mest sannsynlig har tilgang til dem alle. Da er det best å forfalske sin egen død og starte et nytt liv, tro meg.

Generell kur[rediger]

#rip in peace

Beklager, men den beste kuren er å reinstallere operativ systemet på PC-en din. Så hold gjerne en minnestund for PC-en før dette, for den vil glemme hvem du er etterpå, men for både din egen sikkerhet og din PC's helse er dette hvordan man kurerer en PC som er infisert av et virus innenfor hacker.ru kategorien.

Feilmelding[rediger]

De fleste som har blitt utsatt for virus i denne kategorien har ofte sett feilmeldinger dukke opp på skjermen. En kode som har dukket opp gjentatte ganger er denne: "pm fvb zll aopz fvb kvul mbjrlk bw". Det er usikkert hva denne feilmeldingen betyr, om det i det hele tatt har en betydning. For alt vi vet kan det være en hemmelig kode, eller korrupte filer på PC-en som resulterer i rar og uforståelig tekst. Flere har også rapportert følgende melding etter de har fått den første meldingen: "frqwdfw ph rq iroorzlqj pdlo: qr wkdqnv l dp ilqh dw jpdlo grw frp" etterfulgt av "brx qhz jxb dovr vwdb wkh ixfn dzdb wkdqnv".

Virus kilde[rediger]

Denne typen virus finnes mange steder på nettet, inkludert sider som ikke er på russisk og som ikke har ett adressefelt som slutter på ".ru". Viruset et ofte gjemt i nedlastninger på nettet. Om du søker etter nyttige programmer som for eksempel programmer som hjelper deg med skolearbeid, eller andre programmer som donasjon til organisasjoner som ønsker å hjelpe folk så vil du mest sannsynlig finne disse virusene. Russerne er sterkt i mot læring og å hjelpe de svakere stilte som trenger akutt hjelp. Russerne prøver derfor å hindre oss i å lære mer og å hjelpe for eksempel de som har lite mat eller skittent drikke vann. Om du vil legge skylden på noen angående kriser i verdenen vi lever i så bør du først å fremst se på russerne. Fy skamme seg Putin!