Hagle

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«En slik hadde jeg en gang, men min far brukte den til å tette et hull i taket. Etter det har jeg ikke sett den.»

- Jonas Lie om Hagler


Pumpehagle, den mest effektive av alle typer hagle

Haglen er det norske nasjonalvåpenet, og brukes blant annet til æljjakt og familiehenretting. I motsetning til Norges byer, der uregistrerte 45 kaliber pistoler er regjerende er det i norske utkantstrøk kun haglen som gjelder. Enhver bonde med respekt for seg selv har en eller flere hagler liggende lett tilgjengelig i boligen, i tilfelle æljen kommer på besøk, eller ektefellen blir lite medgjørlig.

Ammunisjonen brukt i hagle gjør våpenet til et fryktet verktøy, både blant elgen, rånere og kriminelle. En haglpatron består av flere små kuler som trenger inn og påfører flere skuddhull og/eller sår. Svært populært våpen for ødeleggelse av norske trafikkskilt og fotobokser.

Det finnes mange typer hagler. Men de vanligste er: - Pumpehagle - Helautomat - Hagle med NATO-ammunisjon. - Avsagd Hagle - Henrettelse Hagle

Dette er bruksomerådene:

- Pumpehagle er mest populær i ACTION-filmer. I MacGyver, The Terminator, James Bond osv. osv. gir ikke pumpehagle noe rekyl, det er fordi det bare er to tennplugger og fire ventiler, uten turbo.

- Helautomat er påbudt på kongeørnjakt. Her er det noe mer rekyl, men mindre enn salongrifle.

NB. Helautomat-hagle forveksles ofte med; AG3, US Carabin, M16, M14 Maverick og bazooka.

- Hagle med NATO.ammunisjon er mest bruk på jakt i IRAK. Da jakter man på muslimer og sokker som har forsvunnet fra vaskemaskinen og sokkesnoken.

NB. Kan forveksles med AG3. NB.NB. Hvis du er nybegynner, kjøp denne.

- Avsagd Hagle er ganske lik en Pumpehagle, men denne påfører mer skade når man skyter på nært hold. De eneste forskjeldene på Avsagd Hagle og Pumpehagle er at det er lettere å lade, det blir større skade og den veier mindre.

NB. De fleste med avsagd hagle holder den med en arm, så de kan holde et Balltre i den andre hånda En hagle er også det våpenet som brukes mest i "gangster-filmer". Når man skyter mot andre mennesker med en hagle, står målet ditt alltid foran et vindu, rett ved et stup eller lignende som gjør at offeret enten flyr to meter bakover i en rute, eller ned et stup.

Skuddmetoder er det mange av i hagleskyting. Men den mest utbredte er hofteskudd. Hofteskudd er meget treffsikkert, og det beste tilk særlig leirdueskyting.

Denne artikkelen vil bli skrevet ut i tre eksemplarer til bruk som
fôr til elger med mindre du hjelper oss med å utvide den.

Redd artikkelen fra elgen!