Haik

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Twist and shout!»

- Beatles om Haiking (ta med Twist og rop!

«Haiking er ikke
en gammel japansk diktform.
Den heter
haiku

- Haiku om haik

Haik (utt: hajk): Resultat av mangel på kollektivtransport. Må ikke forveksles med pirat-taxi. Krever at en har god tid, god ånde, pent smil og grei bekledning. Med andre ord, ikke helt enkelt for alle og enhver. Haik er dessverre på vei ut av den norske kulturtradisjonen, pga påbud om bruk av bilbelte.

Historie[rediger]

Haiking stammer fra de gamle grekerne. Disse hadde som kjent et veldig godt utviklet kollektivtilbud, og hadde både tog (drevet av blod, svette, tårer og slaver) og busser (eseldrevet). En dag kom verdens første feminist, Gerdos Liv Vallas til Hellas og fant opp fagforeningene. Dermed begynte en lang streik som gjorde at trafikken gikk i stå. Dermed måtte folk haike. Ordet haike kommer fra en sammensmelting av "ha" og "ikke", som betyr at man ikke har tilgang på kollektivtransport og må haike.

Hvordan få haik?[rediger]

En haiketommel.

Vær alltid godt forberedt i forkant av en haiketur. En pose twist, en god historie og fire q-tips kan hjelpe deg ut av alle kniper, om du skulle være så uheldig å få haik med Carl I. Hagen. Det beste trikset for å få haik, er uansett perfekt bruk av haiketommelen. En pose twist er det ABSOLUTT VIKTIGSTE å ha med når man skal haike. Når du viser fram twistposen, tror den du ønsker å få haik med at du er en virkelig rettskaffen mann/kvinne og tror automatisk at du allerede har sovepose, liggeunderlag, Jonas Lies samlede verker, Dagsavisen fra 1. august 2002, en pakke topp kvalitet røykbar hamster, 14 pakker Ali Kaffe, og sist men ikke minst en brnjyb. Dette øker sjansen for å få haik flere ganger:

I stedet for denne formelen:

Haiking i fortid (preteritum presens)[rediger]

Det er mulig å haike tilbake i tid, for eksempel til nittenhundreogførr. Dette skjer ved hjelp av tidsmaskin, som man må haike inn i fremtiden for å få tak i. (se eget kapittel) Verbbruk: Jeg haiker før.

Haiking i nåtid (presens)[rediger]

Haiking i nåtid følger reglene nevnt i Hvordan få haik?. Verbbruk: Jeg haiker nå.

Haiking i framtid (preteritum futurum)[rediger]

Å haike inn i fremtiden er enkelt.

  • Først går du ut i fra at et fast tidspunkt er nåtid. Så haiker du helt til du er forbi dette tidspunktet. Gratulerer, du har haiket deg inn i fremtiden!
  • Eller så kan du haike med et lyshastighets romskip, noe som gjør at du ikke blir eldre, men alt annet blir. Dermed kommer du i praksis inn i fremtiden uten å bli særlig eldre. Kanskje finner du også tidsmaskinen du leter etter for å kunne haike inn i fortiden?

Verbbruk: Jeg haiket i fremtiden .

Plan om å ha haiket (futurum perfektum)[rediger]

Noen har ikke haiket, men ønsker det, og lover seg selv å ha haiket før de dør. Verbbruk: Jeg vil ha haiket før jeg dør.

Haiking på Elg (språk)[rediger]

å beskrive haiking på språket Elg er ganske enkelt:

Jeg har haiket = Elg Elg Elg
Jeg haiker med noen døde elger = Elg Elg Ost Ost Ost
Jeg ville ha haiket hvis jeg ikke så elgene i nabohuset som nå er døde som sto på balkongen og onanerte = Elg Elg Elg Elg Elg Elg Elg Ost Ost Ost Elg Elg.